28 februari 2007

Apartheid i Arabien men inte i Israel

Man får ibland höra lögner om att araber skulle vara diskriminerade i Israel och att landet skulle bedriva någon slags apartheid. Helt fel, Israels befolkning består till 20 procent av israeliska araber och de har naturligtvis representanter i Knesset, parlamentet. En minister är arab och parlamentets talman är arab. Israel har fler än 80 000 svarta medborgare från Etiopien. Det är så långt från apartheid och rasåtskillnad man kan komma. Vilken kontrast till länder som Saudiarabien där judar inte ens får komma in i landet.

Om du råkar köra fel i Saudiarabien riskerar du att dödas. För två dagar sedan hände detta tre fransmän. De missade vägskylten och hamnade på motorvägen till Mecka (Makkah), muslims only.


Apartheid in our time

De bröt mot den religiösa apartheidlagen, och fick böta med livet. De fem kvinnorna och barnen som var med i bilen skonades av mördarna, enligt Le Monde.

Saudiarabien diskriminerar inte bara efter religion utan också efter hudfärg. Slavhandel förekommer fortfarande. Och grotesk könsapartheid, kvinnorna måste vara täckta från topp till tå med en liten springa för ögonen, får inte köra bil och är portförbjudna från de flesta yrken. En kvinna som råkar ut för våldtäkt bestraffas med 90 piskslag, om det är en gruppvåldtäkt får hon ännu fler.

Till skillnad mot Saudiarabien bedriver inte Israel apartheid. "Varje år tillåter dessutom Israel i runda tal 20 000 palestinier att invandra – återföreningsfall, dissidenter, homosexuella, journalister och andra som lever under ständigt hot i det spirande Palestina."

Israelkritiker gör en stor affär av den så kallade muren. Den började byggas efter att 500 civila israeler dödats i terrordåd. Den skyddar trafikanter mot beskjutning och mot att självmordsbombare tar sig in. Israel är Mellanösterns enda demokrati. Har inte demokratin rätt att försvara sig? Skulle vi inte försvara vår egen demokrati om den var hotad?

Sverige är det land i Europa där antisemitismen ökar mest, näst efter Frankrike. Dessa två länder har också störst muslimsk invandring, så man kan anta att judefientligheten för det mesta är importerad och hänger ihop med Koranens bud om att alla judar ska dödas, vilket i sin tur är en bidragande orsak till spänningarna mellan Israel och dess grannar.

Saudiska oljepengar finansierar moskéer och religiösa friskolor där imamerna lär ut hur man talar med kluven tunga, på svenska säger de att islam är fredens religion men på arabiska predikas judehat å det grövsta.

Europeiska judar har naturligtvis ingen skuld till Israels politik men råkar ändå illa ut. Eftersom propagandan kommer från vänster märker vi inte hur nazi-anstucken den är. Våren 2002 var det första gången på 150 år som en pöbel i Sverige angrep judar. Då misshandlades ett antal personer på Norrmalmstorg i Stockholm under slagordet "Död åt judarna," av så kallade antirasister.

Årligen invaderar svenska vänsterorganisationer minnesdagen av Kristallnatten med anti-israeliska och antisemitiska demonstrationer. Deras passion för rasismens offer gäller inte längre judar, därför att enligt vänsterns schema är judarna förtryckare som inte längre förtjänar sin åminnelse av Kristallnatten.

Och folk går på propagandan att vi ska ha förståelse för terroristerna. Inte bara folket - den politiska eliten i Europa ser till att terrororganisationer som Hamas inte saknar pengar. Lenin hade säkert kallat våra självgoda och cyniska makthavare för "nyttiga idioter" som år efter år predikar eftergivenhet för islamismen.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Saudiarabiska prinsar sitter i sina lyxiga palats och beklagar sig över palestiniernas plågor.
Avväpna israelerna och de blir utplånade från jordens yta i en kärnvapenexplosion. Avväpna araberna och iranierna, och det blir fred.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.