01 mars 2007

Kravaller på NørrebroPolisen har lagt en järnring runt Nörrebro i Köpenhamn efter stormningen av Ungdomshuset på Jagtvej i morse klockan 7. Men redan klockan 17 kan oroligheterna blossa upp igen, då blir det demonstration med start på Blågårds Plads.

Ungdomshuset har varit ett alternativ till resten av samhället i 25 år. Här mötte unga män och kvinnor varandra, blev föräldrar och här möttes deras barn. Generationerna förde traditionerna vidare. Traditionerna att använda gatsten, järnstänger, bål och brand som ungdomarna fått i arv av ’Borgergruppen for Ungdomshuset’, ’Forældre for Ungdomshuset’, ’Forældre mod Politibrutalitet’, ’Pensionister for Ungdomshuset’, och en anonym grupp som i april 2005 begick skadegörelse mot den israeliska ambassaden under namnet ’Mormødre mod Muren’.

Det verkar som de glömt den lektion deras föregångare fick år 1993, polisen har fortfarande skarpa skott i pistolerna. Under oroligheterna på Nörrebro den 18 maj 1993 bröt demonstranterna upp gatstenen på hela Blågårds Plads och kastade mot poliserna. För första gången i fredstid avfyrade då polisen pistolskott mot demonstranterna. 113 skott avfyrades, som sårade 11 demonstranter. Ett under att ingen dog. Så föräldrar, det är era barn, ert ansvar. Det er ikke samfundets skyld.

Uppdatering 2 mars. Oj oj oj, vad var det jag sa. Rubrik på Sydsvenskans förstasida med jättestora bokstäver, "Våld kan jag aldrig försvara, men jag kanske kan förstå det... Att inte ha nått en fredlig lösning på konflikten är ett nederlag för samhället."

Politisk korrekthet i sin prydno. Det är samhällets fel. Läs vidare här om bakgrunden till bråket om ungdomshuset.

2 Kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Det är en skymf mot vanliga ungdomar inte kalla dessa äckel för vad de är : våldsverkare och ligister som får sin näring av kommunisterna.
Om dansk polis omhändertar svenskar som är där och skämmer ut oss skulle vara av intresse att veta. Finns det möjligen mindreåriga i denna krets? Isf skulle föräldrarna hängas ut i media.

Hälsar H

Knute sa...

Instämmer till 100 procent

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.