27 april 2007

Aftonbladet markerar att SD är antifascister

Att Aftonbladet låter sverigedemokraten Thord Lindblom prisa folkpartisten Jan Björklund låter som en fälla för att rasiststämpla Folkpartiet, vilket naturligtvis får sossar och vänster att känna skadeglädje. Men det visar också att opinionen börjar svänga, vilket Aftonbladet inte var sena att hänga på. Därmed har Sverigedemokraterna fått en ny etikett, liberaler.

Begreppet rasist börjar bli så urvattnat att det inte längre betyder annat än att vara kritisk till den stora invandringen från Mellanöstern. På samma sätt börjar anhängarna av det multikulturella samhället alltmer få stämpeln fascist på sig, i den betydelsen att de hellre stödjer islam än demokratin. Fascism betyder helt enkelt att den råa makten har rätten.

Rasist och fascist är inte längre skällsord utan har blivit vardagsord.

Det är inte Folkpartiet som är ulvar i fårakläder. Det är de tre vänsterpartierna som är det, och deras hantlangare AFA, antifascistisk aktion. Där ser vi fascism i aktion. Hot och våld.

För att citera en anonym kommentar: "Sanningarna" om SD är allt annat än sanning utan rena fabrikat från AFA som fått skattemedel i bidrag för att kunna tala om för Sverige vilka äckliga rasister alla svenskar är."Bloggen ittext har en intressant analys av begreppet fascism.

Uppdatering: Jag nämnde AFA men glömde tidningen Gringo som mot betalning ska lära politiker att argumentera mot sverigedemokrater.

"Ska nu också politiker ta till Gringos åsikter grundade på djupt förakt för svenskar, judar, kvinnor och vanliga män för att öka trovärdigheten i sina argument? I alla fall i Södertälje, Eslöv och Växjö, för dessa kommuner har anmält sitt intresse", skriver Ultravs värld.

"Gringo skapar fördomar, konflikter och främlingsrädsla i vårt land," säger journalisten och författaren Kurdo Baksi i Aftonbladet. Men han är ett undantag bland journalister. Den politiska korrektheten kräver att de ska hylla Gringos undermåliga journalistik.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

"Rasist och fascist är inte längre skällsord utan har blivit vardagsord."
Detta är sant enbart i din lilla egna värld som du via den här bloggen försöker övertyga alla att sån är verkligheten! Men lyckligtvis för mänsklighetens överlevnad är detta inte sant!

En liten mellanflik bara,
Efter att ha sett SVT:s dokumentär om Cat stevens numera Jusuf Islam trodde jag att du skulle kunna rota upp nåt negativt ur den dokumentären som du kunde utnyttja i din anti islamistiska blogg men det måste ha varit supersvårt.
Den killen var ju super cool, vänlig, man kunde se hur den fredfulla själen inombords lyste upp hans ansikte så "ängelaktigt" på nåt sätt. Gav mig positiva rysningar! Respekt!
En sån person har förstått islam från grunden som många muslimer har gjort. Att islam betyder Fred helt enkelt.
Inte på det "terrorliknande" sättet som fundamentalisterna lite varstans har gjort och som utnyttjas av islam-hatare världen över och därmed ges en chans att låta omvärlden tro at alla är likadana.
Martin

"ooooh baby baby it's a wide world....."

Anonym sa...

Till "Martin". Kul att du fått för dig att Islam=fred. Du verkar hänga med rätt dåligt vad beträffar nyhetsrapporteringen från världens oroshärdar. Inte ens svensk vänstermedia har ju lyckats dölja att ISLAM=krig,terror,kvinnoförtryck etc etc. Kanske du också tror socialism=välstånd?

Knute sa...

Martin:

Orättvisa beskyllningar för rasism och främlingsfientlighet haglar mot dem som är det minsta lilla kritiska mot islam.

Invektiv och hot och våld är fascism.

gertrud sa...

Formålet med bladet Gringo er efter deres eget udsagn at nedbryde
svensk sprog og gennemtrumfe brugen af indvandrerslang. Metros chefredaktør var med på
noderne, og Gringo udkom som tillæg til gratisavisen Metro.
Svenska Akademien, som svarer til Dansk Sprognævn, vil nu optage hundredvis af
disse uforståelige, kaudervælske gloser i deres ordliste, skønt dets opgave er at arbejde
for sprogets „tydelighed, udtryksfuldhed og anseelse“.
„Det er vidunderligt”, jublede Gringo, ”Vi har arbejdet på at få disse ord ind i ordlisten for
at give dem den værdighed og status, de fortjener. De er en ‘del af det svenske sprog’.”

I Sverige har man givet undervisning i 123 forskellige tungemål til de såkaldte „tosprogede“ børn!
Det kostede skolevæsenet omkring 3 mia. kr. år 2000.
Nu får Svenska Akademien travlt med at registrere blandingsgloserne.
(Kilde: Metro Stockholm 14.2.2002)

From Sweden with Grief sa...

Gertrud; jag talade med en kvinna som arbetade på en kvinnojour för muslimska kvinnor. De gör ett gott arbete, så det var inte det jag ville tala om. Utan istället det hon berättade om arabiskan som tydligen har behållit sin ursprungliga stil och inte tagit in låneord från andra språk. Jag funderade en del på det efteråt, för vi lämnade ämnet, men onekligen undrar man varför detta språk är så starkt. Vad kan det finnas för skäl? Någon som har en aning? Ha en bra Valborg alla läsare!

Chri$ sa...

Om våld är samma sak som fascism så måste alltså dom som befriade förintelselägerna vara lika fascistiska som nazisterna? En efterbliven teori blir inta sannare om man upprepar den hela tiden. Antifascistisk aktion FTW!

Knute sa...

Christian,

hot och våld kanske är den enda utvägen i krig men nu lever vi i en fredlig demokrati.

Våldsromantiken är tillbaka. It’s the 70’s all over Sweden again. I can dig it, man. Röda brigaderna. Baader-Meinhof-ligan. Kommando Holger Meins. Stockholmssyndromet. De blytunga åren, do you remember?

Eller om du inte var född då kan du ju läsa om det. Hot- och krav- och rövarmentalitet. Inte konstigt att Muhammed verkar vara AFA's förebild.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.