14 april 2007

Den islamiska etiken och terrorismens andaNi känner kanske till Webers klassiker "Protestantismens etik och kapitalismens anda". Men vart tog "Den islamiska etiken och terrorismens anda" vägen? frågar Ulla Nørtoft Thomsen. Det finns ingen i det fega Västerlandet som vill skriva den boken.

Men det finns ex-muslimer som vågar. Följ med på
Faith Freedom:

"Islam är en kult skapad av en psykopat. Den kan inte reformeras. Den hotar mänskligheten. Med massförstörelsevapen i islamiska länder hotar den vår civilisations överlevnad."

Förra året begicks 498 terrordåd i Europa. Det är ändå ingenting mot vad islamisterna tillåter sig göra i de länder där de dominerar. Först när kalifatet återupprättats och islam segrat kan det bli "fred", säger imamerna och mullorna. Låter misstänkt likt nazism och kommunism. Dumma journalister och politiker, sluta fjäska för terroristerna. Det är ynkligt att ni inte stödjer dissidenterna som med risk för sina liv vågar lämna islam.

Ännu har inte Stockholmskändisarna på TV fattat hotet från islamisterna. Att det kommer hit folk med sådana rent medeltida anspråk är bara kul. Men många av dem som kommer tar sin religion på fullaste allvar så det är dags att ni gör det också. Även om det är motbjudande läsning, ta reda på vad som står i koranen och haditherna. Ta reda på vad imamerna förkunnar i moskéerna. Ju mer eftergivna vi är dess aggressivare blir de. Se vad som händer i Thailand, ett fredligt buddhistiskt land som är under attack från islam. Känner ni igen mönstret? 498 terrordåd i Europa förra året borde tala sitt tydliga språk.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Herregud, du kan ju inte må riktigt bra utav denna islamofobi du helt tydligt lider utav.
Du påstår att du har läst koranen men du kan absolut inte ha förstått den.
Islam har flera hundra miljoner anhängare varav mindre än en halv procent av dessa påstår sig vara fundamentalister och som har ochså påstår sig förstått islam på samma sätt som du har gjort. De har valt ut totalt 2 till sidor med text av denna bok och satt ihop de i följ och fått ut exakt samma tolkningt som DU har fått. Och det är helt fel att göra så. Det finns ett annat sammanhang nämligen som de resterande 99.5 procent följer. fredligt. Men tyvärr sticker det negativa och mest bisarra ut i världen. Då man ser en heel stooor vit vägg med en liiiten svart fläck så märker man inte den vita väggen då man ska uttala sig om den utan man säger "ser den lilla svarta fläcken på den stora väggen?" och det är samma ska med människor som vill måla ut den muslimska tron som du och dina kompisar gör.
Ni ser bara de som lyckas påstå sig representera den, på ett negativt sätt. Medan majoriteten inte är så. Verkligheten är inte sån. Du ser bara verkligheten bara genom medierna. Verkligheten är inne i själva verkligheten. Muslimer är inte så. Muslimer är inte usama bin ladin och mulla omra eller någon högt uppsatt politiker i något muslimst land överhuvudtaget. Dessa är västerkulturens verk för att hela tiden ge samma bild som du målar ut av islam.
Av alla riktiga muslimer jag har känt och känner igenom hela mitt liv, kanske bara en bråkdel kan verkligen passa in i dina beskrivningar och uttalanden om islam. De sticker ut helt klart med sin extremism.
:) Och det finns många som sticker ut inom varje religös sekt..... eller hur? de finns överallt inom varje religion. Nu lever vi dock i en tid då det är islams tur att få sig smällar....

Anonym sa...

He... ursäkta mina stavfel... skrev i all hast och läste inte igenom den innan jag tryckte till...
Signatur glömde jag också.
/En läsare :)

Knute sa...

Har jag påstått att muslimer i allmänhet är terrorister eller något sådant? Nej det har jag inte! Jag kritiserar religionen. Du säger att jag inte förstått koranen. Kanske har du rätt, jag har läst den bokstavligt, på samma sätt som fundamentalisterna gör. Där står att avfall från islam ska straffas med döden, att det är rätt att ljuga för en icke-muslim, att det är förbjudet att bli vän med en icke-muslim, att icke-muslimer ska dödas, etc. Visst går det att göra välvilliga tolkningar av sådana utsagor, men det måste vara ansträngande. Vetenskapsmän i arabvärlden har all möda att finna korancitat som stöder deras forskning, men de måste, annars lever de farligt. Jag har träffat en fysiker som hävdade att hans forskning stämde överens med koranen men det märktes på honom att det bara var läpparnas bekännelse. Bättre att göra som dissidenterna att helt avvisa islam. De visar ett beundransvärt mod.

pølsemannen sa...

@ anonym

Koranen har jag läst själv och har dragit mina slutsatser tack. Haditherna dock hade jag inge styrka kvar att läsa till slut. En person kan tåla upp till en vis mängd trams.

Att Koranen uppmanar till våld mot de sk. otrogna är det ingen tvivel om.
Att många mullor främst dessa som har Saudiarabisk härkomst eller har pluggat där, uppmanar till muslimernas segregation och nedmonteringen av den västerländika sekularismen är det ingen tvivel om heller.

Islam är INTE fredens religion. Jämför Jesus eller Bhuda eller vem som helst med Muhammad. Han var den ende som använde svärden för att döda och plundra och tvångskonvertera folk på den Arabiska halvön.

Hur än ”trevliga” eller ”fredliga” merparten av Islams anhängare må vara (precis som alla andra människor på jorden), så finns det en stor andel av dem, som deras största dröm är en Sharia styrd världskhalifat. Även överste Khadafi utalar sig på det viset, videon finns här.

Och frågan kan slutligen vara:

Hur många muslimer har läst Qur' an egentligen? Hur många icke arabspråkiga muslimer bara sitter och reciterar Koranen på Arabiska UTAN att veta vad de snackar om?

Och glöm inte hur många oljedollar från Whahabistiska Saudi Arabien satsas på moskeer och Islamiska centra i den övriga västvärlden för att hjärntvätta och radikalisera alla människor med muslimskt ursprung.
(Parentes. Om du inte vet vad Whahabism är så är det den radikala versionen av Islam som praktiseras I Saudi Arabien. Fin blogg finns här)

Tack och hej.

Knute sa...

Tack Pölsemannen för länken till The Religious Policeman, här ett roligt citat därifrån:

The blog will remain here for as long as Blogger does. Maybe, millenia from now, extraterrestrial digital archeologists will chance upon it, and wonder about this "Kingdom of Saudi Arabia" where half the people wore black and half the people wore white. An earnest Zargian Ph.D. student will expound in his thesis the theory that the land was so inhospitable, only chess pieces could live there. The rules of the game involved moving around a black rock in ever-decreasing circles. He will speculate as to whether, had the rock been in the Southern hemisphere, they would have circulated in the opposite direction.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.