18 april 2007

Förändring i stor skala och hög hastighetDen kommande globala omvälvningen är utan motstycke i mänsklighetens historia, enligt United Nations Population Division.

På grund av invandring och hög fertilitet kommer muslimerna att vara i flertal i Europa inom få årtionden.

I EUs huvudstad Bryssel är belgarna nu en minoritet. Inte underligt att EU vill stifta lagar som förbjuder kritik av islam.

I Bryssel "äger" muslimerna gatorna, skriver en kommentator på Hodjas blog. Muslimska sammanslutningar har köpt stora bostadsområden som alltmer påminner om Istanbul och där inga belgare färdas. Vid högtiden Eid som markerar avslutningen på Ramadan, skärs halsen av 20 000 lamm utan någon form av bedövning. "Djurskyddsmyndigheten är tyst, och ingen av politikerna törs kalla det för vad det är, nämligen djurplågeri."

”Före lokalvalen förra året såg den socialistiska regeringen till att ordna en express-utdelning av belgiskt medborgarskap till “utlänningar”, väl vetande att dessa utlänningar, huvudsakligen marockaner, skulle rösta socialistiskt. Det gjorde de också.”

Nästa stad som "faller" kommer väl att bli Malmö. De närmaste två åren väntas Sverige ta emot 100 000 irakier varav många kommer att välja Malmö. Av stadens invånare har redan knappt hälften utländsk bakgrund. Hur många av dessa som är muslimer är svårt att veta eftersom det inte finns någon officiell religionsstatistik.

Den demografiska förändringen i Europa syns tydligt i Malmö, liksom segregationen. I västra Malmö många äldre svenskar, i östra många unga invandrare.

En lektion i demografi kan hämtas från Atatürks moderna sekulära Turkiet som har förvandlats till ett våldsamt islamistiskt land. Under Turkiets 80-åriga historia har befolkningen ökat från 14 miljoner år 1923 till 70 miljoner idag, men den största befolkningsökningen kom i det lantliga Anatolien vars befolkning flyttade till de en gång sekulära städerna.

Vid EUs 50-årsjubileum gjorde påve Benedictus en skarpsinnig observation: “Man måste tyvärr notera att Europa går ner på en väg som kan leda till att det lämnar historien.”

Mark Steyn
kommenterar: ”Kanske ett islamifierat Belgien eller Sverige blir ett trivsamt ställe. Vem vet? Men det finns en hake: om du ”outsourcar” framtiden kommer den att bestämmas av dem du ger kontraktet till.”

6 Kommentarer:

Anonym sa...

"Der findes ingen officiel religionsstatistik". Det gør der heller ikke i Danmark. Den blev afskaffet for få år siden. Hvorfor mon?

Knute sa...

Hodja,

eftersom vi är förbjudna att forska om sekularisering och islamisering och variationer mellan generationer etc, riskerar vi att bli försvarare av islamiska traditioner och tolkningar.

Religionsforskningen är totalt politiserad.

Anonym sa...

Knute,

Som vanligt, en mycket bra bloggpost.

Kul att du gillade tanken på att skapa en brussel journal för Sverige.

Jag hamnade mitt i en massa jobb just nu men jag återkommer via email till dig inom en månad.

Ursäkta dröjsmålet.

Knute sa...

Malmö - a city of one quarter miljon is now one quarter muslim. It has reached it´s critical mass!

citat från http://gummihund.blogspot.com/

Ingenjören sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

ngenjören, om du betvivlar siffrorna och de uppgifter som redovisas, kom med egna underbyggda uppgifter utan personliga oförskämdheter. Är du kapabel till det?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.