26 april 2007

Saudiska staten bygger GöteborgsmoskéDetta är en skandal! Sover svenska staten?

Av förståeliga skäl brukar man i andra länder smyga med att saudiska pengar är inblandade i moskébyggen. De förståeliga skälen är att den fundamentalistiska wahhabismen är Saudiarabiens officiella ideologi. Wahhabisterna predikar jihad och terrorism i moskéerna världen över, aktiviteter som bevisligen ofta finansieras med saudiska pengar.

Sveriges Radio meddelar: "Klädda i kostym och slips äntrar en delegation om fyra män från det saudiska finansdepartementet Römosseskolans aula i Angered utanför Göteborg. De har kommit för att skriva kontrakt med Sveriges Muslimska Stiftelse, som kämpat för att få en riktig moské i Göteborg i över 15 år.

- Vi vill att muslimerna ska få en officiell plats att utöva sina religiösa handlingar på i Göteborg. Vi vill inte att de ska vara på undanskymda platser, säger Saleh al-Rechadi, som är direktör på saudiska finansdepartementet.

Moskéen på Hisingen blir den första i Sverige som helt och hållet finansieras av en annan stat. Kritiker menar att saudiska myndigheter på det här viset köper sig inflytande över Göteborgs muslimer och att stiftelsen som nu väljer att ta emot pengarna hamnar i en beroende ställning.

Den saudiska tolkningen av islam anses vara sträng och konservativ. Bland annat liberala och feministiska muslimer är mycket skeptiska till saudiska pengar."

Sverige på REA till högstbjudande despot!Makthavarna tar inte sitt ansvar i det här landet. Ingen bryr sig om att ta reda på elementära fakta om islam. De kunde ju börja med att se de avslöjande dold-kamera-filmerna om chockerande kvinnohat och våldspropaganda i moskéerna.

Spydpigen skriver att i de moskéer som Saudiarabien har betalt vill de naturligtvis utnämna riktigt hårdföra fundamentalistiska imamer. En förnuftig idé för att komma åt våldspropagandan är att göra som i Holland, där får imamerna bara tala holländska i moskéerna.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Araberne har for mange ledige penge.
Vesten burde indlede en krig imod dem, så fik de rigeligt at bruge dem til.

falkeøje

Anonym sa...

keep up the good blog!!

From Sweden with Grief sa...

Vissa delar av Posten, såg jag i ett tv-program, ägs av någon annan riking, även om jag inte minns exakt vem det var eller från vilket land han var. Han vara iallafall inställd på att förändra och effektivisera Posten. Hela Sverige är till salu och mer lär det bli då vår nya regering säljer ut statliga företag och annat. Vem som sedan köper vet jag inte, och det verkar som om det inte spelar någon roll vem som gör det, bara det kommer in pengar. Genom investerare i AB Sverige.

Knute sa...

Jo du har nog en poäng där. Jag tror att både höger och vänster är ideologiskt förblindade.

Anonym sa...

men kNUTe varför så upprörd egentligen? saudi arabien är ju internationellt lindade runt USA:s lillfinger som du så klart o tydligt stöder(!)
Om man inte kan förstå detta så är man ju bara blind av egen vilja.
/Martin

Anonym sa...

martin: USA är bara "tjena" med saudier för att kunna ha flygbaser där så att de kan slå ut din kompis Saddam.

Anonym sa...

Bygga moské i Göteborg? Det vore väl betydligt enklare att skicka medeltidsmuslimerna till Saudi Arabien--enkel biljett!

Knute sa...

Ultravs värld,

för fyra miljarder köper Förenade Arab- Emiratens president bland annat Sturebadet och restaurangen Sturehof i Stockholm. Även nattklubben Sturecompagniet. Vad är det för intressant med det? Med tanke på köpesumman blir nog drinkarna dyrare? Islamiseringen av det trendiga folket? Som du skriver är hela Sverige till salu och det spelar ingen roll vem som köper.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.