25 april 2007

Slöjan ett fängelseMåste man köpa hela åsiktspaketet när man väljer sida? Vänsterflygeln ställer upp för muslimernas sak till 100 procent, tror de. Jag undrar om inte deras muslimska väljare hellre skulle vara i fred för omtanken. Miljöpartisterna Ruwaida och Kaplan gjorde muslimerna i Sverige en stor otjänst genom att i en debattartikel indirekt försvara terrorism och islamism.

Alla islams avarter ska tydligen försvaras. Ta till exempel slöjan. I arabvärlden är kvinnorna inte särskilt förtjusta i detta tvång men i Europa tas kritik emot med upprörda anklagelser om islamofobi.

I Sverige anses integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni kontroversiell för att hon föreslagit 15-årsgräns för att bära slöja.

Här en typisk kommentar: ”Vi lever i ett demokratiskt samhälle, då ska inte Nyamko Sabuni beröva mig min frihet och mina rättigheter som svensk medborgare och individ, bara för att jag valt att bära slöja innan 15 års ålder eller har en etnisk bakgrund som inte är svensk.”

Svar: ”Enligt de undersökningar som gjorts på skolor är det ju just tjejer från auktoritära länder som är mest utsatta för s.k. hederskultur. Det är också min egen erfarenhet. Av dem som gick i min klass under högstadiet försvann fyra av sex stycken innan examen i nionde klass. En blev kidnappad av sin släkt i Iran, medan de andra flickorna blev tvångsgifta. Det blev många kuratorssamtal där. Men har du en bättre lösning är jag givetvis idel öra.”

Det var väldigt vad flickan som försvarade sin rätt att bära slöja tog i och sköt över målet. "Beröva mig min frihet och mina rättigheter"? Förslaget om 15-årsgräns ser ju till barns frihet och rättigheter, eftersom slöjan bland annat signalerar att flickan är giftasvuxen. Annars sanktionerar vi pedofili.

Den iranska kvinnan
Chahdortt Djavann jämför slöjan med judestjärnan. Den visar att kvinnan är det mindervärdiga förnedrade könet.

"När man beslöjar en flicka, säger man till henne: Du stannar i hemmet. Du har inte samma rättigheter som din bror. Det lämnar outplånliga spår i den sociala, sexuella och psykiska identiteten."

Men vad hjälper argument när politikerna slår dövörat till och skriker: Islamofobi! Islamofobi!


Hur kommer det sig att det finns unga kvinnor som romantiserar om slöjfängelsets lycksaligheter? frågar sig Vibeke Manniche.

"KANSKE kan det vara vissa sexuella undertoner. I den meningen att de gömmer sig till ”sin” man - så inte andra lika så brunstiga han-djur fradgande kastar sig över dem? Sexualitet kan vara en förklaring. Kanske är det i verkligheten en del av en sexuell lek? Det är nära på att jag tycker det kan vara en förmildrande omständighet. Så kom det då lite lek, sex, saft och kraft ut av denna ohyggliga syn.""En busschaufför anställd av bussbolaget Arriva i Malmö har stängts av efter att vid förorten Rosengård ha nekat en 22-årig kvinna med heltäckande slöja s.k. nikab tillträde till bussen och anmodat henne att kliva av med hänvisning till att plagget omöjliggjorde identifiering och kontroll av färdbevisets giltighet. Kvinnan hörsammade inte uppmaningen utan fortsatte in i bussen och kontaktade polisen."

Hade chauffören befogenhet att kräva att kvinnan blottade ansiktet? Ja, om kvinnans biljett krävde identifierbarhet. Eftersom hon inte ville visa ansiktet borde hon ha stigit av bussen. Alltså absurd dhimmitude att stänga av denne busschaufför. Typisk islamistisk provokation iscensatt av någon imam för att testa gränserna.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!
snälla kNUTe sluta generalisera så himla mycket och dra allt till en o samma förvrängda sida. Om någon utnyttjar alfabetets all kraft o magi med ändamålet att vända o vrida på verkligheten så är det Du och likasinnade.

Endast ett fåtal arabländer länder har slöjtvåg som du påstår såsom Saudi Arabien och Iran (Iran är dessutom inget ArabLand)

Syrien har inget slöjtvång.
Irak har inget slöjtvång.
Jordanien har inget slöjtvång.
Algeriet har inget slöjtvång.
Marocko har inget slöjtvång.
Egypten har inget slöjtvång.
Libanon har inget slöjtvång.
Förenade arab emiraten har inget slöjtvång.
Kuwait har inget slöjtvång.
Libyen har inget slöjtvång.
Och flera många andra länder
men har inte tid att ta fram kartan för att räkna upp alla... ska kila iväg och jobba för att betala skatt till vårt underbara mångkulturella och mångreligösa land!! Frihet är det bästa som finns eller hur?

Peace =) Fred =) Salam =) Upon u!

/Martin

magnus sa...

Såg att Italien kommer att förbjuda att kvinnor täcker ansiktet med religiös/kulturell påbjuden klädsel.

Daily Telegraph

En bra men ändå en ganska marginell sak? Frågan är om det förändrar något på sikt, där t ex Italien har en nativitet med kanske 1,25 födda barn per kvinna och stor invandring av araber... Jag menar islamisering på sikt.


martin: I massvis av de länder du nämner är det ett implicit slöjtvång. Som vän till många kvinnor med direkt erfarenhet av detta vet jag. Att de inte har slöjtvång inskrivet i lagen är ointressant. Det är ofrihet ändå, men det sk*ter ju du i verkar det.

(De länder som lyckats komma ifrån problemet med ett egentligt tvång i sina samhällen är de som lagstiftat att man inte ska bära slöja. Så är det, och har exempelvis varit i Turkiet, men du kanske är emot sådant tvång i syfte att stävja ett annat tvång med tanke på att tvång i lagstiftning är ett rött skynke för många liberaler som tror att allt här i världen hänger på några principer som de nogamt bankat in i sina huvuden.)

"Salam"? Åh, vad politiskt korrekt du var med det ordet! Shalom, Martin! :)

Knute sa...

I den bästa av alla världar borde man få klä sig som man vill. I 1700-talets Venedig gick folk med masker till vardags, det fanns ett behov för anonymitet i de trånga gränderna och masken skyddade mot nysningar och hosta. Men nu för tiden är maskerade rånare och terrorister ett problem. Tillkommer islams kvinnofängelse. Förbud mot att täcka ansiktet är inte orimligt. Och 15-årsgräns.

Daily Telegraph-artikeln var intressant om hur Italien, Holland, Storbritannien och Frankrike lagstiftar. http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,21617925-5001028,00.html

pølsemannen sa...

Det är verkligen problematiskt det där med enkelspåriga människor som kan bara tänka i svart eller vitt.

Merparten av vad som än händer i kosmos, vår vackra universum, kan inte tolkas på det viset och kan säkert inte tolkas med hjälp av någon ”helig” bok heller.

Bara för att människor från muslinska länder har drabbats av krig, fattigdom osv. kan säkert inte innebära att det sekulära svenska samhället ska acceptera allt det tramset som mullor predikar. Givetvis så har varje person har en rätt att välja och t.o.m. praktisera vilken religion han / hon tycker.
Det praktiserandet kan dock inte riktas mot samhällets regler. Islam och mullornas syfte är exakt det: AVSKAFFA DET SEKULÄRA SAMHÄLLET!
Kan det finnas kvinnor och även feminister som är så korkade att dem inte fattar detta? Det verkar vara så tyvärr.

Det ser ut som att i Sverige alla som kan inte bli framgångsrika i arbetsmarknaden blir politiker istället. Enligt en undersökning som gratis dagstidningen ”metro” har utfört för ett par år sen, så har Sveriges Riksdag den lägsta andelen av akademiker i hela EU.

Ja vad ska en ingenjör t.ex. göra i Riksdagen egentligen? Han / hon hellre pysslar med nåt betydligt mer spännande och lönsammare inom det svenska näringslivet.

Om inte ngt annat så kan en akademisk utbildning främja en persons rationella tänkande.

En fördel som majoriteten av svenska politiker verkar tyvärr sakna.

Berit sa...

Burka eller inte måste få vara ett beslut inom familjen på samma sätt som beslutet om min dotter ska få tatuera sig eller gå omkring och visa naveln. Men när du flyttar ett annat land, för att ta del av landets gåvor, respekterar du det landets lagar och du försöker inte påtvinga andra din religion eller kultur. Du lovar lojalitet till ditt nya hemland, du måste accepterar vår kultur och du slutar stödja terroristgrupper som tex. Hezbollah. För muslimer innebär det att man ger avkall på ca. 99 procent av sin religion men också att då är man välkommen att leva tillsammans med civiliserade människor.

Knute sa...

Pölsemannen,
Precis! Tacka vet jag Tage Erlander, han var en intellektuell bjässe, men sen har kvaliteten på politikerna sjunkit. Göran Persson och nu Mona Sahlin, hur kan ett parti med såna korkade ledare vara Sveriges största? Och som sagt Miljöpartiet, Birger Schlaug var någorlunda, men resten är förblindade som noshörningar som rusar rakt fram, liksom vänsterpartisterna.

Berit,
jag håller med dig, det viktiga är inte klädseln utan attityden och sinnelaget.

Det här hittade jag på nätet, ironiskt skrivet men jag tror det ligger mycket i det, det är något vi kunde behöva mer av i Europa för att motverka islamiseringen:

"Alla amerikaner måste avlägga en personlig trohetsed till den amerikanska regeringen och till Gud omkring 1600 gånger innan han eller hon anses vara fullt lojal.

Eden kallas Pledge of Allegiance och alla barn måste avlägga den i skolan de första åtta åren. Dock inte på gymnasiet. Tydligen anser man att det har blivit hjärntvättade efter omkring 1600 gångers edsvärande.

Eden avläggs också vid andra tillfällen, som t.ex. vid baseballmatcher. Man anser - verkar det som - att risken är överhängande för att folk skall bli illojala - eller kanske bara upphetsade - under matcherna."

http://www.usablogg.org/wpnew/?p=5453

Berit sa...

Håller med dig, Knute. Det är ironiskt skrivet därför att patriotism och nationalism inte är politiskt korrekt i vissa kretsar utan anses närmast skamligt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.