27 april 2007

Filmen "Islam versus Islamist"En ny amerikansk dokumentärfilm, där den modige danske politikern Naser Khader har huvudrollen, har blivit avvisad av USA's största TV-station, PBS.

BERIT skriver:

Efter blodiga attacker utförda av muslimska terrorister ser vi bilder av muslimer som dansar på gatan och jublar. Bush har efter sept. 11 lyckats hålla attackerna utanför USA's gränser och bland alla de muslimer som lever här ser man inte dessa glädjeyttringar.

Men... man ser heller inga moderata muslimska grupper som öppet tar avstånd från extremisterna. Koranens lagar är inte nådiga i domen mot avfällingar men finns det inga modiga muslimer som vågar fördöma dödandet av kristna och västerlänningar? Har Bush rätt när han säger att den som inte är med oss är automatiskt emot oss?

Martyn Burke, kanadensare, har nyligen gjort en dokumentär, "Islam vs. Islamist", som handlar om hur moderata muslimer blir tystade och hotade av extrema muslimer. Filmen som kostat 700,000 dollar och finansierats av skattebetalare, planerades för PBS nya serie "America at a Crossroads"; sex kvällars program om Amerika efter sept. 11.

WETA, som granskar PBS program stoppade dokumentären därför att man anser den vara för ensidig och alarmerande! Burke säger att han intervjuade moderata muslimer i Danmark, Frankrike, Kanada och USA. Frågan han ville ha besvarad var varför moderata muslimer inte högt och ljudligt tar avstånd från vad som pågår.

"Vi ansåg att det var en mycket allvarlig fråga som behövde besvaras och vi fann att den moderate muslimen har blivit ordentligt skrämd, ibland genom utpressning, uteslutning ur samhället och ibland av rädsla för misshandel."

Det finns ett stort antal moderata muslimer som är vettskrämda för repressalier av "islamisterna".

Filmen visar också hur islamisterna i de olika länderna har som mål att skapa muslimska självständiga samhällen med egna lagar där de kan leva utanför det västerländska samhällets värderingar.

PBS har aldrig tidigare tvekat när det gäller att visa ensidiga program och om dokumentären anses "alarmerande" är det väl verkligen viktigt att vi får se den.


Knutes kommentar:

Den danske riksdagsmannen Naser Khader befinner sig i många avseenden i centrum av filmens många trådar, skriver The Washington Times. Tydligen var han kritisk mot muslimska extremister eftersom organisationen Nation of Islam hotade att stämma producenterna om filmen visades. Inte populärt att avslöja hur radikala muslimer högröstat kräver parallella samhällen i Amerika och Europa, styrda av sharia-lag och egna domstolar.Muslimernas mest inflytelserika organisation i USA är CAIR, the Council on American-Islamic Relations. Dess grundare Omar Ahmad försvarade år 1999 självmordsterrorism: "Att kämpa för frihet, kämpa för islam, det är inte självmord. De dödar sig själva för islam."

CAIR's specialitet är annars att driva mål rörande diskriminering. En kommentator hittade detta exempel:

"Man stämmer en medborgare som vid en flygplats efter att sett ett gäng muslimer högljutt be vid gaten, gått undan lite och ringt ett telefonsamtal på en linje där man anmäler misstänkta saker som man ser.

Här ska visst muslimer göra sig själva till offer igen, och en fällande dom kan leda till att folk inte längre vågar rapportera misstänka företeelser."

Gänget som rapporterades var sex högdragna imamer.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Hellre död än röd, hellere död än grön, hellre grön än död, hur ska det bli med frihet och demokrati, hoppas muslimerna befriar sig från sin hemska religion.

Knute sa...

Hej Berit,

tusen tack! Du var först med scoopet, nu skriver alla danska tidningar om att filmen med Naser Khader inte får visas.

Mvh

Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.