22 april 2007

Vanligt hyggligt folkVåldsromantiken är tillbaka. It’s the 70’s all over Sweden again. I can dig it, man. Röda brigaderna. Baader-Meinhof-ligan. Kommando Holger Meins. Stockholmssyndromet. De blytunga åren, do you remember?

Och nu? Svartklädda maskerade personer med järnrör i händerna angriper flygbladsutdelare, angriper demonstrationer, möten, restauranger, en och annan åskådare som kommer i vägen, slår sönder fönsterrutor, bilrutor, använder tårgas. Folk misshandlas och hamnar på sjukhus. Polisen kommer aldrig i tid, även när den är förvarnad. Tidningarna har en överslätande attityd. Justitieministern bryr sig inte.

Låt folket bråka, tänker de höga herrarna och damerna. Han där Ohly är en nyttig idiot som hetsar mot Sverigedemokraterna. Så kan vi i lugn och ro låta allt gå åt pipan medan vi berikar oss själva.

"Så fascister, håll er från gatan!" gapar AFA. Med resultat att inga vanliga hyggliga medborgare vågar sig ut. Hot- och kravmentalitet. Påminner det om något? Skulle vara intressant att veta om det finns kopplingar mellan vänsterextremism och islamism. Det finns ideologiska kopplingar förstås, båda hatar USA och Israel. Kanske delvis samma människor är inblandade också.

I deras världsbild finns inga win-win-situationer, livet är ett nollsummespel. Brödet du äter har du alltid tagit ur munnen ur någon annan. Att västvärlden är rik beror på att vi koloniserat och sugit ut de fattiga folken, inte att vi uppfunnit och producerat något själva. Vilken rövarmentalitet!

Obehagligt att skriva om detta. Jag har aldrig begripit mig på våldsromantik. Våld föder våld. Rasdiskriminering, religiös intolerans, tvillingtornen som rasade, hur galna kan folk bli?


Ur Kalle Anka & Co 1997. Klicka på bilden så blir den större!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.