03 maj 2007

Därför att de hatarBrigitte Gabriels brott var att hon föddes av kristna föräldrar i en kristen stad i Libanon.
1975, när hon var 10 år gammal, förklarade militanta muslimerna heligt krig mot alla kristna i Libanon och hon lärde sig meningen med ordet "infidel". I sju års tid levde hon i mörka, kalla skyddsrum under svältförhållanden. Vid tjugo års ålder hade hon varit med och begravt nästan alla sina vänner som dödats av muslimer.

Numera lever hon i USA där hon skrivit boken "Because they hate" i hopp om att den ska fungera som en väckarklocka för västvärlden.

Det finns 1.2 miljarder muslimer i världen och bland dessa kallar hon 15 till 20 procent för radikala muslimer. Det innebär att 180 till 300 miljoner människor är villiga att som tex. Mohamed Atta fästa bomber runt kroppen och offra sig som martyrer. 15 till 20 procent är en minoritet men 300 miljoner Mohamed Attas kan åstadkomma enorma blodbad.

Hon påpekar också att de resterande 75 procenten föraktar den västerländska kulturen. De anser att vi är moraliskt korrumperade, att vi har ett negativt inflytande på världen och att det måste stoppas. De är inte beredda att offra sig själva som martyrer men vill gladeligen stödja och heja på dem som är villiga att döda oss.

När jag läser hennes bok undrar jag om de sk. moderata muslimer som Martyn Burke intervjuar i sin dokumentär "Islam vs. Islamist", verkligen är ärliga motståndare till våldet, men använder ursäkten om förföljelse som en utväg att slippa ta ställning offentligt?

Vi kallar kampen mot alla dessa Mohamed Attas för "The Global War on Terror" men det vore riktigare att kalla det "Kriget mot Islam". Islam är utan tvekan den primära motiveringen för "jihadi" aktioner. Utan Islam skulle det inte finnas någon jihad så rent logiskt skulle en utrotning av Islam, eller åtminstone en kraftig minskning av antalet anhängare, avsevärt stoppa terrorismen.
Men stridigheterna som pågår i Afghanistan och Irak är inte ett krig mot Islam. De är militära aktioner men Islam är en idé, en idé om att Gud när han talade till Mohammed bestämde att människan måste leva i enlighet med Koranen om hon alls ska leva.

Hur bekämpar man en idé? Bomber och kulor har inte så stor effekt om de inte används till fulländning och bara tanken på hur det ska gå till ligger helt utanför västerländskt tänkande.
Kriget mot terror kommer inte att vinnas genom att man dödar muslimer utan genom att övertyga dem om att deras världsbild är helt galen.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Vore politikere er så naive, at det gør ondt.
I stedet for integration, hvad er umuligt, burde de erklære krig mod alt, der har med islamismen at gøre.

falkeøje

Knute sa...

Hur ska vi försvara oss mot islams heliga krig? Vi måste få massmedia att förstå att islams världsbild är galen. Västerlandets journalister är mentalt blockerade och förmedlar villigt islamisternas konspirationsteorier om den lilla och stora satan, Israel och USA.

Berit sa...

Gabriel tror inte att vi har en chans. Själv tror jag att kapitalismen med tiden kommer att ändra framför allt de ungas inställning till västvärlden. Under tiden får vi gamlingar kämpa på och upplysa så mycket vi orkar.

Steen sa...

Hej - hør hennes oerørt interessante videoforedrag på Heritage Foundation :

http://www.youtube.com/results?search_query=Brigitte+Gabriels+&search=Search

mvh Steen

Knute sa...

Tack Steen för tipset! Läst idag på din blog:

"Sweden is more of a basket case than any other European country. Caught in a self-destructive spiral of immigration, high taxation, welfare spending, and denial, it faces a looming catastrophe."

"If Europe succumbs to the Jihad, then America won’t stand a chance — if they go down, we go down. We will last longer, but we will face the same fate. The European crisis stands before us to warn America of what is to come."

http://dansk-svensk.blogspot.com/2007/05/gov-conversations-with-fjordman.html

Knute sa...

I fled police in my mother-in-law's burka, says 21/7 bombing suspect

A man accused of detonating a bomb on a London Underground train told a court yesterday how he fled the capital disguised in a burka.
Yassin Omar said he escaped 24 hours after he set off a rucksack device on July 21, 2005, as he was terrified the police would shoot him.

SO THE QUESTION IS,WHAT IS SITTING OPPOSITE YOU ON THE TRAIN ?
TRICK OR TREAT

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article1415300.ece

Anonym sa...

Det är synd att det ofta bara klagas på Islams världsbild. Hur är det inte med alla andra religioners världsbild och uppfattning? Och då menar jag inte bara de fem största utan alla religioner. Det är en exakt lika konstig tro.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.