09 maj 2007

Fritt fram att hata Sarkozy."Firandet" av Sarkozys seger fortsätter efter framgången i det franska valet. Le Figaro rapporterade i förrgår att bara 100 bilar brändes och enbart ett dussintal poliser skadades.

Det verkar som vänstern, som är missnöjd med valutgången, har slöat till lite. Men var inte oroliga! Det kommer att bli intressant i den delen av den demokratiska världen under de närmaste veckorna.

Den stora frågan är om bakslaget kommer att bli droppen i bägaren inför ett inbördeskrig? Till vilken del av världen kommer man i så fall att fly?

St. Barthélemy och St. Martin har redan absorberat ett stort antal av de fransmän som haft råd att ge sig iväg. Guadeloupe och Martinique är också möjliga destinationer.

Man ser redan tecken på att Sarkozy kan förvänta sig samma behandling av media som G.W. Bush.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Och vart ska vi Svenskar ta vägen då,när vi har blivit minoritet i vårat eget land? Skälv så stack jag redan för 20 år sedan när jag såg åt villket håll det skulle gå. Jag var i Stockholm på begravning i vintras och det var det värsta jag har sett!!! Det kan inte vara långt kvar tills Svenskarna tar sitt pick och pack och sticker ifrån sitt gamla Sverige. Hur kan man bara ge bort ett helt land till dessa otacksamma mäniskor?

Knute sa...

Tydligen är tumultet en hel del allvarligare än bara bitterhet över valförlusten.

Socialisterna i allians med muslimska invandrare mot polisen som har Sarkozys order att vara på defensiven.

Riots in Paris, this is a feeling, chestnuts in blossom, holiday tables under the trees, whom can I run to?

Ja, vart ska svenskarna ta vägen, vi har inga västindiska öar.

Knute sa...

Sarkozy höll ett flammande bra segertal.
Några axplock:

Om EU
"Jag uppmanar dem att lyssna till rösten hos folken som vill bli beskyddade. Jag uppmanar dem att inte förbli döva inför vreden hos folken som uppfattar Europeiska Unionen inte som ett skydd, utan som en Trojansk häst för allt ont och som i sig bär på världens omdaning."

Om USA:
"Jag vill rikta en apell till våra amerikanska vänner för att säga dem att de kan räkna med vår vänskap som svetsats samman genom de historiens tragedier
som vi har konfronterat tillsammans. Jag vill säga dem att Frankrike alltid kommer att stå vid deras sida när de behöver henne."

Kommentar av Elisabet, http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/jomshof/2007/05/07/om_luf_i_stockholm_och_det_franska_presi#comments

Knute sa...

I Holland har framträdande personer med anti-islamistiska hållningar mördats. Islamisterne har tvingat holländarna att låta bli att hedra de mördade.

133 000 holländare flydde landet år 2006.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601100&sid=atTYwVm6jVDg&refer=germany

Anonym sa...

St Barthelemy var för längesedan en svensk kolonni...

Knute sa...

En test som visar vilken kandidat i det amerikanska presidentvalet man står närmast:

http://www.selectsmart.com/president/2008.html

I mitt fall blev det McCain, Guiliani, Tancredo, Romney och Thompson.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.