31 maj 2007

Ignorera islamisk terror och lägg skulden på oss självaFör en tid sen hade Sydsvenska Dagbladet en långdragen reklamkampanj för mångkulturen. Och nu har turen kommit till Svenska Dagbladet:

"Många anser, som undertecknad, att det faktum att Sverige är ett land med många kulturella identiteter är något alla svenskar kan vara stolta över. Vissa hävdar motsatsen. De så kallade sverigedemokraterna kandiderar till Sveriges riksdag med paroller om att Sverige bara bör tillhöra "etniska svenskar". Vad nu det är för något, och hur man nu skall bära sig åt för att urskilja dem i en värld så kulturellt diversifierad som vår."

Många kulturella identiteter? Vad jag förstår finns det i huvudsak bara två, de som är anhängare av vår västerländska frihet och demokrati, och de som inte är det. Bland de senare återfinns islamister, kommunister och nazister.

Sedan kommer en direkt lögn om Sverigedemokraterna. Ingenstans i deras program handlar det om etniska svenskar, däremot om svensk identitet vilken är en helt annan sak. Om invandrare är beredda att anpassa sig är det inget problem. Om inte, så undermineras sammanhållningen i vårt samhälle. Partiets linje är att bor man i Sverige ska man leva enligt de lagar och regler som hör till ett fritt och demokratiskt land. Sharialagar är naturligtvis oförenliga med det.

Dagens Nyheter hänger också med på hetsen: "Invandrarfientligt parti lockar var fjärde svensk." Invandringskritiskt ska det heta. Vilken förolämpning mot svenska folket att en fjärdedel skulle vara fientliga mot invandrare, eller till och med rasister, som det antyds i texten.

Nästa inlägg i Svenska Dagbladets multikultikampanj handlade om hederskultur. Här lyckas författaren med att inte nämna ordet islam en enda gång. Forskning som går vilse och inte ser skogen för alla träd. Så länge det är tabu att diskutera hur islam sanktionerar och legitimerar hedersvåld går det inte att lösa problemet.

Jo förresten det finns en utväg: "Ju mer invandringen ökar, desto mer kommer även förekomsten av hederskultur i vårt land att öka," skriver Political Junkie. Slutsats, släpp inte in fler invandrare från muslimska länder.Två orsaker till att det är tabu att kritisera islam: Den ena är en rädsla för att debatten ska glida över i rasism. Den andra en rädsla för islamisternas vrede. Fruktan har alltid varit islams främsta vapen, vilket krisen med muhammedkarikatyrerna visade.

En svår balansgång, om man är för klarspråkig riskerar man att bli socialt stigmatiserad och någon karriär inom etablissemanget är inte att tänka på.
.

4 Kommentarer:

Tuure Karhunen sa...

Tredje orsak: ölja? Jag har länge tänkt att det vore en motiv för politiker och, speciellt, kapital att vara tyst om islam...

Knute sa...

Tuure, just det, oljan är en förklaring till eftergivenheten för islamiseringen. Makthavarna sitter i knäet på oljeshejkerna och underlättar snarare än hejdar folkvandringen.

Anonym sa...

"Många anser, som undertecknad, att det faktum att Sverige är ett land med många kulturella identiteter är något alla svenskar kan vara stolta över. (...) "etniska svenskar". Vad nu det är för något, och hur man nu skall bära sig åt för att urskilja dem i en värld så kulturellt diversifierad som vår."

Det er et typisk brud på logik. På den ene side er der mange kulturer som man kan skelne fra hinanden, for ellers kan man vel ikke tale om at der er flere af disse kulturer. På den anden side eksisterer svensk kultur ikke. Eller også eksisterer der ikke svensk kultur i Sverige ligesom der ikke indtil for nylig eksisterede dansk kultur i Danmark.

Knute sa...

Drokles, det har du rätt i. Mångkultur finns, men inte svensk kultur, totalt ologiskt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.