25 maj 2007

Islam hindrar kvinnors sexuella frigörelseDet kan verka egendomligt, men många icke-muslimska kvinnor i Västerlandet ställer upp på slöjan. Det är också den officiella multikulturella attityden. Risken är alltså stor att månggifte förr eller senare blir legaliserat.

Den politiska korrektheten är rasistisk, tvärt emot vad den framställer sig som. Muslimer är ingen ras, alltså är man inte rasist om man kritiserar deras religion. Deras kultur är inte i någon rimlig mening nedärvd. Deras kultur är inte överordnad de universella fri- och rättigheterna.

Eller? Ska jag ta de politiskt korrekta på orden och undersöka om det inte är fråga om ras i alla fall. Ta polygami till exempel. Forskningen har visat att det är genetiskt betingat om man tål att dricka mjölk. Eller vin, vissa folkslag tål det bättre än andra. På samma sätt förhåller det sig med männens genetiska benägenhet att vilja ha en eller flera hustrur.

Det har att göra med skillnader i den gen som styr mannens potential att bli en bra pappa, receptor-genen för hormonet vasopressin. Män med längre repetitioner i denna gen visar mer faderlig omsorg och är mer benägna att gå in i ett troget parförhållande.

Araber och afrikaner har sedan urminnes tider varit polygama, medan europeerna varit monogama. Monogami utvecklas när faderlig omvårdnad är nödvändig för att barnen ska klara sig. Monogami utvecklas också när kvinnorna är svartsjuka och hindrar männen från att skaffa sig fler fruar, kanske även det genetiskt betingat? Båda faktorerna har spelat in i Europas utveckling.

Polygami medför att många män inte har någon chans att få barn eftersom kvinnorna är upptagna. Å andra sidan blir de lovade 72 jungfrur i det himmelska paradiset. Ogifta krigiska män har alltid befolkat islams historia.

Män är av naturen kvinnors älskare och vänner. Men i polygama samhällen blir de tyranner. Vilken titel är att föredra? Kärlek och och vänskap saknas i sådana samhällen, hur skulle man annars kunna förklara hedersmord?

Vad är kärlek? Att behandla dem vi älskar på samma sätt som vi skulle vilja bli behandlade själva. Hedersmördare vill nog inte bli mördade själva, alltså är de helt enkelt inte kapabla att älska.

Antingen det beror på religionen eller på genen för vasopressin är problemet männens besatthet av att vakta på sina fruars, döttrars och systrars sexualitet.

Bara 10 procent av alla äktenskap i islamska länder är polygama. Kanske inte så mycket, men om dessa män har fyra fruar betyder det att 30 procent av männen blir utan fru. Rekryteringen till jihad är säkrad.

Den psykologiska effekten av polygami som ideal är förödande. Slöjor och könsapartheid vill väl ingen kvinna egentligen ha? Eller har jag missat något? De västeuropeiska kvinnorna har förlöjligat och förtryckt sina söners maskulina instinkter och gjort dem till tråkmånsar. Så kommer shejkerna från öknen och lockar med underkastelse. Islam betyder underkastelse.

Vi får hoppas att inte allt för många kvinnor känner sig lockade att underkasta sig. En måttlig dos feminism kan visa sig dödlig för islamismen därför att den kan inte överleva utan kvinnoförtrycket. Vi vill ha frihet! Vi vill inte ha slöjor! säger iranska kvinnor och blir blodigt misshandlade av den religiösa polisen.Titian (Tiziano Vecellio): The Rape of Europa (1562)

14 Kommentarer:

Knute sa...

Detta var det första jag skrev när jag började blogga, jag publicerar det därför att ämnets aktualitet inte lär minska på länge än.

Skuncke sa...

Skönt att alla svenska kvinnor hejar på, eg är det rätt åt dem när de senare kommer tvingas ikläda sig burka.

Anonym sa...

Vad gäller slöjan så är den främst en stamsymbol. Ett sätt att säga; de här kvinnorna tillhör oss. Don't touch!

Den muslimska kulturen är mer primitiv än vår och det är deras styrka. I västvärlden har vi förlorat kontakten med grundläggande instikter och det gör att vi blir utplånade på nolltid av muslimerna.

Anonym sa...

Knute: Det här är rasism. Att ge folkslag olika egenskaper utifrån genetik som inte kan bevisas vetenskapligt låter väldigt mycket som vissa tyskar gjorde för 60 år sedan. Det är strunt och skitsnack. Sen att förtryck är dåligt men fördomar och dumhet är även det dåligt.

Knute sa...

Det år INTE rasism eftersom jag inte påstått något annat än att det tydligen finns en gen som avgör mäns disposition för monogami eller polygami.

Jag skrev inte att denna gen skulle skilja sig mellan monogama européer respektive polygama araber och afrikaner, jag skrev bara att dessa beteenden varit vanliga sedan urminnes tider.

Muslimer är inte ett folkslag. Det är INTE rasism att kritisera att islam sanktionerar polygami.

From Sweden with Grief sa...

Jag håller med Knute, det är inte ett rasistiskt resonemang. Sådana här biologistiska funderingar möter jag på universitetet också, de biologer jag träffar varje tisdag i en cirkel. En av tjejerna vill skriva en uppsats och göra upp med vissa feminister, just bara för att syna olika argument. Däremot vet jag inte om hur man ser på olika raser och folkslag och deras olika genetik, men det är män överlag man talar om. Jag vet inte vad jag ska tro, jag hoppas att polygami och otrohet är ren egoism. Nu då kvinnor får mer frihet ökar också kvinnors benägenhet att vara otrogna, öppet otrogna och mer benägna att ha flera män samtidigt. Jag är inte glad åt den överdriften istället. Sexuell frigörelse handlar om att få ta hand om sin egen kropp och sina egna behov. Inte att låta varenda sexuell känsla styra tillvaron och kasta trohet och tillit åt sidan för att konsumera sex. Varför skulle svenska kvinnor tvingas ha burka? Det är enbart många homosexuella, vissa heterosexuella och F! som står bakom detta. De yngre hoppas jag växer upp och fattar att det inte fungerar. Vi som nu är vanliga feminister talar om, som jag tycker, normala saker. Vi stöder inte detta, varken slöja, burka eller polyamorösitet. Vissa feminister börjar stöda slöjan, med tanken att kvinnor själva får välja och att det är en symbol för en tro på Allah. Jag kan inte stöda denna tanke, ursprunget handlar om ett förtryck av kvinnan och det är inte acceptabelt. Vi i väst har många goda instinkter kvar, eller menar Johan att slöjan och andra sedvänjor inom Islam är något instinktivt hos muslimer och andra? Vi ska värna de mänskliga rättigheterna och bry oss, det är värden att ta vara på och lyfta fram. Men instinkter, som inte definieras här av Johan, låter lite oroväckande. Men jag kanske förstår fel och det menar jag inte!

Knute sa...

Polygami är en institution som är djupt rotad i Asiens och Afrika familjebaserade samhällen i motsats tll de statliga välfärdssystemen i den moderna västvärlden.

Även Europa har varit familjebaserat till helt nyligen så samhällssystemet kan inte vara hela förklaringen, det kanske är kristendomen som gör skillnaden?

Men under Romarrikets tid praktiserades inte heller polygami, och trots att samhället var patriarkalt var kvinnans ställning mycket bättre än i motsvarande högkulturer i Asien.

Nihonshu sa...

I allt det hemska - men bilden överst på mannen som fotar sina kvinnor - är jävligt rolig :-)

Knute sa...

Bilden kommer från

http://umarlee.com/2007/05/19/part-two-of-debate-with-ali-eteraz-polygamy/

Umar Lee är muslim och skriver intressant om polygami som han försvarar. Det verkar som han tar bilden på fullaste allvar.

Knute sa...

"Män är av naturen kvinnors älskare och vänner. Men i polygama samhällen blir de tyranner."

Hämtat, om icke ordagrannt, från den skotske upplysningsfilosofen David Hume, OF POLYGAMY AND DIVORCES, 1742

http://www.econlib.org/library/LFBooks/Hume/hmMPL19.html

Knute sa...

English summary:

Monogamy/polygamy may be genetically determined by differences in the vasopressin receptors males have in their forebrains. The great world religions show similiar different affiliative and caregiving patterns. But of course there is no evidence of any connection with the ideological support for monogamy/polygamy from Christianity/Islam.

rekordårsbarn sa...

Bra gruppfoto. Men vem är vem? Tror du de själva har koll på det?

Knute sa...

Sverige är verkligen ett egendomligt land av sharia-supporters och transvestiter:

"S.k. genusdagis växer f.n. upp överallt i Sverige som svampar ur jorden. I reklamen för sin egen förträfflighet (se nätet) framhålls alltid särskilt, att de tar sin ideologiska uppgift på allvar, nämligen den att via hård dressyr att utplåna den förkastliga heteronormativiteten. Denna uppgift är nämligen LAGSTADGAD. Visste ni det?

I läroplanen för förskolan står det tydligt att förskolan ska motverka traditionella könsroller. Detta måste alla kommunala förskolor efterleva."

http://kurtlundgren.webblogg.se/1180153774_alltid_denne_bert__ta.html#comment

http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/05/sharia-supporters-and-transvestites-of.html

Knute sa...

Lite utanför ämnet:

Trafikljus i Madrid ska nu omväxlande visa en person i kjol och en utan så fotgängare inte utsätts för manschauvinistisk propaganda.

Se videon:
http://www.reuters.com/news/video/videoStory?videoId=20270&src=030707_1331_ARTICLE_PROMO_also_on_reuters

http://hansside.dk/da/blog/jfa/mere-madness-i-madrid.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.