01 maj 2007

Medan Europa sover mullrar det bakom horisonten


"Whoopee! Saddam in hell!" Sadr City, Baghdad, Dec. 30, 2006

Bruce Brawer i boken "While Europe Slept":

"För amerikanerna var den moral, som andra världskriget och kalla kriget gav oss, att tyranni är något ont och att det måste bekämpas. För européerna var moralen att krig i sig själv är ont och måste undvikas till varje pris."

När maktkampen gått för långt blir det krig, som i Irak. Kriget i Irak är varken ett inbördeskrig eller ett krig mot en ockupationsmakt, utan har urartat till terror och kriminalitet. En av aktörerna är al-Qaida.

Det handlar om situationen NU, inte om huruvida USA's invasion våren 2003 var rätt och riktig. Det är kontrafaktiskt att dagdrömma om hur det kunde ha varit. USA kan inte dra sig ur utan har en plikt att få stopp på dödandet.

Vi borde förstå att al-Qaida hatar hela den moderna världen, inte bara USA.

Det är ett kolossalt problem men europeiska medier och politiker talar inte om det, universiteten forskar inte om det, den militära insatsen är obetydlig jämfört med USA's.

Om väst retirerar från Afghanistan och Irak kommer vi att få se striderna utkämpas på våra egna gator. Därför att Islam är en totalitär religion som vill härska över hela världen.

I går dömdes fem britter till livstids fängelse för att ha planerat terrordåd. Bland målen fanns Londons största nattklub The Ministry of Sound, men också gas-, vatten- och elektricitetsverk, synagogor, tåg, flyg och det stora köpcentret Bluewater.

De flesta av dem hade varit i al-Qaidas terrorist-träningsläger i Pakistan år 2003, där de bland annat hade lärt sig att tillverka sprängämnen. svt.se, dr.dk

"Inte mindre än 52 människor blev dödade i London den 7 juli 2005 under den terroraktion, som de dömda männen hade ambitioner om att utföra ännu en variant av."

Europa och USA har olika syn på världen. Bruce Brawer skriver:

"Medan amerikanerna betraktar invandrare som en investering, som blivande amerikaner, som nästa stora våg av bärare av den amerikanska drömmen, ser européerna på dem som hjälplösa offer som staten måste ta hand om. Det är inte generositet, det är kulturellt självhat."

Muslimerna utgör högst 10 procent av Europas befolkning, men i många länder tar de emot hälften av bidragen till välfärden. Av dem som sitter i fängelse är en stor del muslimer.

Det är dags att vi i Europa slutar låtsas att det inte finns några problem.

Kriget i Irak kommer att få ett slut och flyktingarna kan förhoppningsvis vända tillbaka. Det beror inte bara på amerikanerna, européerna har också ett ansvar. De begår en stor dumhet om de inte tänker om. Det måste bli slut på tidningars och TV's oförnuftiga USA-hat. Vår frihet och demokrati står på spel.

Som jag skrivit tidigare, perspektivet är överlag förvirrat och självupptaget i hela Västerlandet. Ett vänsterperspektiv, en dagdröm som börjar bli en mardröm. Vi har en kvardröjande kolonialistisk mentalitet och tror att det beror på oss om islamisterna kommer att vara snälla eller inte. Vi har inte märkt hur allting har ändrat sig efter den 11 september 2001. Innan mullrade det hotfullt bakom horisonten, men nu är de här, beväpnade med en rent medeltida fanatism och snart har Iran sin atombomb och vad gör vi då?"Peace in our Time", Neville Chamberlain 193812 Kommentarer:

Nihonshu sa...

Muslimerna är verkligen inga 10% av Europas befolkning. I Frankrike (där de är som flest i Europa) är de omkring 3%.

Det finns påståenden om att de är 8% i Frankrike - påståenden grundat i statistik som säger att ALLA som kommer från land X är muslimer. Men det är ett antagande så uselt källkritiskt att det faller som ett korthus.

Det är illa nog med 3% och överdrifter som är enkla att motbevisa med undersökningar hjälper knappast mot islamiseringen.

magnus sa...

nihonshu.

Muslimer själva brukar hävda de högre siffrorna. T ex har över 10 procent i Frankrike har hävdats från muslimer och i Sverige menade Sveriges muslimers Förbund härom året att det fanns 450 000 muslimer i Sverige, dvs 5 procent av befolkningen. Jag tror att det är en liten överdrift, men omkring 4 procent är mycket möjligt. Cirka 100 000 går väl regelbundet i moskéer (enligt vad, tror jag, Hjärpe påstod i SR:s Människor och Tro), eller?

Wikipedia:

"A poll released in 2007 [1] placed it at 3% of the population, while in 2006 the U.S Department of State placed it at about 10% [2]. The CIA World Factbook places it at 5-10% [3] In 2000, the French Ministry of the Interior estimated the total number of people born into Islam as 4.1 million (though other claims range from 5-6 million"

samt

"A study conducted by Michèle Tribalat, a researcher at INED, and based on 1999 French census returns, showed that claims of 5 to 6 million Muslims in France were largely exaggerated. According to the census returns, there are only 3.7 million people of "possible Muslim faith" in France (6.3% of the total population of Metropolitan France in 1999). [4] These millions of Muslims who come from countries where Islam is the dominant faith may or may not be observant Muslims."

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_France

6.3 procent möjliga muslimer alltså, men att minst 5 procent ser sig som muslimer är ju här en rimlig slutsats.

Schweiz hade enligt vad Wikipedia redovisar år 2001 4,3 procent muslimer. Idag torde siffran vara närmare 5 procent.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Switzerland


Eller Tyskland.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Germany

De över 3 miljoner muslimerna i Tyskland som i dag utgör cirka 4 procent av populationen kommer j även att öka markant som andel av befolkningen genom att nativiteten hos den tyska befolkningen i stort är extremt låg medan den är relativt hög bland muslimerna. Med fortsatt invandring Vidare är 4 procent i landet i stort det dubbla eller mer i vissa regioner (inte minst i östra Tyskland) och i vissa städer ännu långt större andel. (Här kan på en generation antalet muslimer genom invandring och höga födelsetal minst fördubblas medan den etniskt tyska befolkningen faller tillbaka med ett tvåsiffrigt miljonbelopp.)

Beträffande lokala förhållanden, jämför t ex med Malmö som har cirka 35 procent 1:a eller 2:a generationens invandrare varav bortåt 70 procent är muslimer. En fjärdedel av Malmös befolkning är således muslimsk i dag. På grund av åldersfördelningen, som har med både nativitet och själva invandringen att göra, så har drygt hälften av barnen upp till 18 år invandrade föräldrar. Situationen i östra Tyskland är nog på sina håll än mer dramatisk än i Malmö.


Så du har alltså fel i att europeiska länder i gemen har 3 procent muslimer, vilket du säkert inser med de fakta jag har gett dig nu. För Storbritannien kan det vara en korrekt siffra, men där gäller också att vissa områden och städer har en större andel och i John-Stuart Mill-liberala Storbritannien är man nog tyvärr inte så assimilerande som man borde vara. Sverige och Storbritannien har f ö högre födelsetal (kanske 1,7 - 1,8 barn per kvinna) och förändringen kommer att vara mycket dramatisk och tydlig men inte lika snabb som i t ex Tyskland, Spanien eller Italien vid en ungefär oförändrad invandringspolitik.

Kadaffi har naturligtvis rätt i att Europa under detta århundrade kan komma att bli islamiskt av sig självt om inte européerna väljer att slåss för att så inte ska ske.

Det är ju heller inte ointressant att se att stora moskéen som planeras i London finansieras av sudiska salafister och att Saudiarabien ska finansiera den moské man nu vill bygga i Göteborg.

Knute sa...

Det finns många bud, t ex 25 till 30 miljoner muslimer i det utvidgade EU plus det det forna Jugoslavien. Det blir ca 8 procent.

EU's politiska elit lär väl låta oss vänta länge än på tillförlitlig religionsstatistik, och statistik för invandringen av muslimer till Europa, och procenten barn som föds som har muslimska föräldrar, etc.

magnus sa...

nihonshu.

Ojsan. Jag ser att du kritiserade överdrifter i tanken att det är illa nog som det är. Det tänkte jag inte på när jag skrev mitt svar. (Jag tror iofs att man vid en kraftigt strypt invandring och assimileringsinsatser skulle kunna få en positiv utveckling med denna eller en större andel muslimer.)

Jag har ibland själv kritiserat t ex Bawer och Fallaci för att överdriva siffrorna, men finner att t ex Fallaci och Steyn inte överdrivit så mycket som Bawer. Men tycker även att det må vara hänt att överdrifter förekommer om de ligger inom ramen för oklar statistik (där iofs Bawer inte alltid klarar detta). Men sen kanske jag är för hård om detaljer så poängen missas... I Bryssel råder visst organisationer för homosexuella att inte flytta dit p g a våldet mot dessa. Våld från vilka? Och vad spelar någon eller några procent fel i en text för roll när detta är problemet och ett som ökar. (Bryssels andel invandrare och muslimer är väl högst bland Belgiens större städer, inte så olik Malmös.)

Anonym sa...

Tja... snart är väl Turkiet med i EU (Eurabiska Unionen), och då lär det inte vara några ynkliga 10% vi pratar om...

// DDR2

Anonym sa...

Tack ännu en gång för en utmärkt blogg som för med sig så mycket fakta!!! Som en vanlig dödlig aldrig annars får reda på genom vanliga medier.....

Nihonshu sa...

Magnus: Att muslimer hävdar att alla som emigrerat till land X från land Y är muslimer är inget konstigt - muslimer ljuger alltid om statistik kring sitt antal för att verka viktiga. Att 97% skulle vara muslimer i Iran tex är en enorm överdrift - etniska muslimer ja - men inte religiösa. Samma källkritik måste man alltid applicera på muslimska länder. Framförallt måste man applicera det på muslimska emigranter - som defakto ofta just flyttar för att de vill bo i ett mer sekulärt land än det som de kommer från.

Det finns många som räknas som muslimer i världen som inte alls är det - precis som massor räknas som kristna som inte alls är det. Ta CIA som tex påstår i sin factbook att 85% av svenskarna är lutheraner - vilket är trams.

Sifo brukar komma fram till att 10-20% ser sig som kristna i Sverige när man frågar folk och inte bara tittar på medlemsskapet i svenska kyrkan. Majoriteten av svenskarna är pandeister/agnostiker/ateister i en svårdefinierad röra.

Nihonshu sa...

De muslimska samfunden i Sverige har väl en 80 000 medlemmar. Det är MAX det dubbla antalet "riktiga" muslimer i vårt land.

Knute sa...

Nihonshu.

Imamerna uppger 480 000 medlemmar i deras moskéer och föreningar. Och den bluffen går svenska myndigheter på därför att det är lättare att förhandla med representanter för kollektiv än med individer. Myndigheterna medverkar aktivt till islamiseringen.

Det finns säkert minst 480 000 muslimer i Sverige, men aktiva troende medlemmar i samfunden är nog snarare 80 000, som du skriver.

Nihonshu sa...

Knute: Skulle man kumma få se källan till att imamer påstår att det finns 480 000 medlemmar? Sverige absolut överlägset största muslimska förbund "sveriges muslimska förbund" har 70 000 medlemmar. Övriga muslimska organisationer är betydligt mindre i storlek. Att summan av dem alla skulle bli 480 000 känns helt taget ur luften.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_Muslimska_F%C3%B6rbund

Nihonshu sa...

Jag förstår att du menar att det är en fejksiffra - men jag skulle ändå vilja se varifrån den kommer för skojs skull.

Knute sa...

470 000 muslimer enligt Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges Muslimska Förbund, i "Ett öppet brev till alla svenska politiska partier som deltar i årets val"

http://svt.se/content/1/c6/58/17/97/Brev%20fr%E5n%20Sveriges%20Muslimska%20F%F6rbund.pdff

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=581797&lid=puff_401860&lpos=rubrik

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.