30 maj 2007

Muslimer till kamp för gigantmoskéOm de holländska myndigheterna stoppar bygget av en omstridd muslimsk stormoské i Amsterdam, kommer det att hållas jättedemonstrationer bland turkar och muslimer över hela Europa, och risken för en våldsam konflikt och protester i den arabiska världen kan inte uteslutas.

"Alla muslimer har en satellitmottagare, och de kommer att kunna se att ett vackert projekt för muslimer blir förbjudet här. Vårt folk är känsloladdat och det kan finnas en galning bland dem,” sa Faith Dag, ordförande för den islamisk-turkiska organisationen Milli Görüs, som står bakom det planerade bygget av en gigantisk moské med en 42 hög minaret i Hollands huvudstad.

Politikerna i Amsterdam har temporärt stoppat bygget och överväger att helt dra godkännandet tillbaka, därför att det under de senaste veckorna har riktats kritik mot Milli Görüs. Bland annat beskylls den islamisk-turkiska rörelsen för att ha lockat miljoner av euro från vanliga turkar till islamiska investeringsfonder.

jp.dk , aina.org , monokultur

Nu har det dykt upp igen, detta hot om våld när de inte får som de vill, helt i profetens efterföljd, känslor som måste tas hänsyn till i alla sammanhang, annars får vi en ny kris som den med karikatyrerna av Muhammed. Fruktan är islams starkaste vapen.

Det är inte olagligt att demonstrera, men våld är olagligt. I Turkiet demonstrerar man för övrigt också, men där demonstrerar man mot att blanda in islam i landets styrande politik. Något att tänka på för Europas eftergivna politiker.

Fråga de lokala muslimerna om de vill ha en stormoské och det kommer att framgå att idén kommer från islamisternas huvudkontor. Bland annat liberala och feministiska muslimer är mycket skeptiska eftersom finansiärerna kräver att stormoskèer utbildar i jihad och terrorism. Se här filmklipp från en undercover mosque. Och läs här om det saudifinansierade moskébygget i Göteborg.

Byggstandarden är att moskéerna ska ha de högsta tornen i städerna, inga andra trossamfund får ha högre. Det är en röd tråd genom islam och koranen att andra skall underkasta sig, så också kyrkobyggnader.

Även i tyska Köln är motståndet stort mot en planerad jättemoské. Jag avslutar med en fritt översatt dikt av Heinrich Heine (1797 –1856):

I Rehn den sköna floden speglas den mäktiga katedralen och den heliga staden Köln. I katedralen hänger en bild, den lyser upp i mitt livs elände. Blommor och änglar svävar runt vår kära Madonna. Hennes drag liknar min kära.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Det man sår får man skörda... heter det va?

Holländarna har enfaldigt trott på "fredlig samexistens" med denna religion. Nu kommer facit: det gick inte. Problemet är bara, vad gör man nu?

Denna Europa godtrogenhet....

Gustafsson i Säffle

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Falkeöje, jag tog bort din kommentar därför den inte riktigt stämmer in med bloggens framtoning.

Varjager sa...

Ve folket och ve kristendomen om vi fortsätter böja oss för hoten.

Anonym sa...

Jeg tog mig ikke i agt for, at jeg skrev på en svensk blok.
I Danmark taler vi heldigvis tydeligt.

falkeøje

Knute sa...

Jag kan godt forstå din ironi, Falkeöje. Måske skulle jeg ikke gemme mig bag min svenske forsigtighed.

Knute sa...

http://fightingintheshade.blogspot.com/

"Comment policy

I retain the option of deleting comments, the only substance of which, is invective or unsupported opinion. Such comments however may be retained to demonstrate the intellectual vacuity of the commenter. I am sorry if you feel compelled to offer opinions without substance. If you offer no reason for your dismissal of my or other commenters' thoughts I have no idea what your problem with them might be. I have found that this tactic is a particular specialty of the liberal left but it is also employed by the bigoted extreme right."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.