15 augusti 2007

Är måttet snart rågat?


National Health Services i England har skickat ut en e-mail till sina anställda där dessa uppmanas att inte äta på arbetsplatsen under nästa månad vilket är Ramadan, muslimsk fastemånad.

Många muslimer har firat denna högtid genom att döda judar men det är inte lika upprörande som att se en icke-troende äta på arbetsplatsen.

Eftersom man inte vill förolämpa och fresta muslimer stänger man dessutom de matvagnar som brukar finnas på sjukhusen.

Nästa månad kommer man också att tillåta extra raster för muslimska arbetare så att de har tillfälle att bedja. Engelsmän bör undvika att få hjärtattacker eller andra akuta problem när det är dags för doktorn att bedja.
Om det ändå händer...fråga om de vill bedja för dig eftersom det förmodligen inte är intresserade av att rädda liv.

Artikeln förtäljer inte om muslimska läkare kommer att låta bli att planera fler bombattentat i England under Ramadan. Att planera attentat mot otrogna upprör inte muslimer, däremot är det förolämpande att se någon äta vid skrivbordet.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Lite off-topic: 3000 pakistanier har sökt politisk asyl i Lars Vilks låtsasland på klipporna i skånska Kullaberg.
Aftonbladet

Moa sa...

Men snälla nån... jag sitter här och längtar efter att bli mamma, men jag funderar på att strunta i det, stackars barn!, och förverkliga andra drömmar innan det är för sent...

Knute sa...

Ja det är väl ett val om man vill skaffa barn och det är väl en trend att inte göra det, eller vänta tills det är för sent, speciellt i storstäderna. Barnafödande kanske kräver mod i denna onda värld men t ex under andra världskriget föddes många barn, är det en kollektiv biologisk klocka som säger till när vi måste skaffa många kottar, som en gran när torkan slår till? Kanske europeiska kvinnor börjar föda barn igen när det går upp för dem att de riskerar att bli en minoritet. Gammalt grekiskt ordspråk under den turkiska tiden: knulla du kristne, annars blir du utrotad. Ursäkta ordvalet.

Moa sa...

Ja, de gamla grekerna har väl sagt fler kloka saker, så jag ska kanske försöka följa den uppmaningen ändå! :) Min mormors mor födde 14 barn, det är kanske att ta i, men 3 överstiger ju ändå medeltalet... :)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.