06 september 2007

Sveriges ambassadör i Syrien bryter mot lagen !?


Ängsliga burkakvinnor känner sig fortsatt förföljda av onda, västliga, tecknade seriefigurer. Polemiken

Sveriges ambassadör i Damaskus BER OM URSÄKT för att Nerikes Allehanda publicerade bilden av muhammedhunden! Vem har gett henne lov till det, hon sätter ju grundlagen ur spel! Sverige var det första landet i världen som fick pressfrihet, reglerad i den svenska grundlagen. Pressfrihet infördes redan 1766. Är det slut med det nu?

Till råga på allt har Sveriges statsminister bjudit in en grupp ambassadörer från muslimska länder, vilka kommer med en lista krav på att Sverige ska ändra lagstiftning, journalistutbildning, skolundervisning och så vidare. Är det inte naivt att tro att det ska gå att förhandla med dessa kravmaskiner?

"NU är det svenska islamisters gyllene ögonblick och chancen för bingo är fin. Nu är det skördetid för allt som har blivit sått i 30 år, det är många som står på språng... det är verkligen ont blod i luften från bägge sidor nu, och jag menar blod.

Reinfeldt kan vara på väg in i något, som får den danska Muhammedkrisen att likna ett gruppmöte i Kristeligt Folkeparti. Och han har bara sig själv och sina kollegor att tacka för det."
Snaphanen

"Är “tusenlappen” i verkligheten så dum att han hoppar på konflikttåget? Hans danske kollega Anders Fogh kanske har en del lärorikt att berätta om liknande provocerande situationer?" Ærø

"Så är det Sveriges tur att var prövosten för islams aggression. Ska det som inte lyckades dem mot Danmark, lyckas med Sverige?" Hodja


Sweden Apologizes for Newspapers Offending Muslims
SvD

UPPDATERING:

Jag ändrade och satte ett frågetecken efter titeln på postningen. Inte för att jag inte tror att den svenska ambassadören brutit mot lagen om pressfrihet, om hon gjort ett sådant uttalande, utan därför att det finns ett frågetecken om artikeln i den syriska tidningen är sanningsenlig.
Om det visar sig bara vara ett rykte borde jag inte fört det vidare, eftersom ursäkter ger islamister blodad tand att kräva mer. Ordet förlåt existerar inte i islam utan ses som svaghet.

Med detta har jag också förklarat varför den svenske statsministerns "kommunikation" med de muslimska ambassadörerna inte bara är lönlös utan dessutom farlig för landets frihet och demokrati. Blir det ett köpslående? Mer sharialagar mot att vi formellt får behålla vår yttrandefrihet?

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Jahaap, tillbaka till den mörka medeltiden där religionen och prästernas/mullornas ord var lag.

Det är hög nivå inom hyckleriet.

Steen sa...

Hej Knute,

Det konstige vid SANA artiklen, at den inte citeres nogonstans - inte i Internationell Press.

är det ett syrisk fabrikat ?
mvh Steen

Sweden Apologizes for Newspapers Offending Muslims

http://www.sana.org/eng/22/2007/09/05/137784.htm

Knute sa...

Tack för tipset Steen, om ambassadörens ursäkt, om det stämmer är det ett riktigt scoop! Men som du skriver, det kanske är fabricerat, och det vore ju det bästa, annars vore det för ynkligt av ambassadören och regeringen.

Knute sa...

Först kommer de muslimska ambassadörerna med kraven, sen kommer terroristerna med hoten och våldet...

Anonym sa...

Nu är du väl ändå ute och seglar, gubben! Visa mig den lag som säger att det är olagligt för ambassadörer att be om ursäkt för vad en svensk konstnär har gjort.

Jag gillar inte heller att hon bad om ursäkt eftersom det är en onödig eftergift som inte är hennes sak att göra. Men bryta mot lagen? Du behöver inte luras för att föra fram ditt budskap.

Regeringens samtal med ambassadörer är det enda vettiga just nu. Givetvis ska vi inte ge efter för deras vansinniga krav på lagändringar, men utan kommunikation är spiralen dömd att fortsätta neråt.

Knute sa...

Karbid,
jag har gjort en uppdatering i postningen, som ett svar till dig.

Fröken Sverige sa...

Hade Reinfeldt haft önskan om att skydda våra lagar och allt det våra förfädrar arbetat för, så hade han inte haft detta dhimmimöte... och framför allt INTE ha mötet SAMT stängt ute pressen.

Vi kommer aldrig få reda på vad som sägs klockan 11.00 imorgon. Detta är detsamma som att idiotförklara oss alla.

Var så säkra på att det kommer vara idel handskakningar och leende efter mötet....

Jag kan heller INTE förstå varför han ska lägga in sina personliga åsikter i det hela, heller? Då kan han likaväl bjuda hem ambassadörerna till sitt hem i så fall. Och sluta sitt jobb samtidigt.

Hans ansvar är att tillvarata svenska folkets åsikter och intressen, samt vidmakthålla den svenska lagen och de svenska värderingarna. Inget annat.

De som har röstat på honom, har gjort det för att han ska representera dem...

Inte för att han ska säga:

"För egen del skulle jag aldrig medvetet agera på ett sätt som uppfattas provocera eller kränka andra religioner."

http://www.regeringen.se/sb/d/9066/a/87185

Riktigt pinsamt är det... Låter som en unge som skvallrar på sina klasskamrater..."Mona och Göran gör så - men JAG skulle ALDRIG gör något sånt. Tro mig, jag är så duktig så"

Dessutom är det riktigt bedrövligt pinsamt hur man försöker klanka ner på Danmark hela tiden...inte en tanke på att grannsämja med våra STARKA grannländer, kunde vara en bra idé istället för att spela Bror Duktig hela tiden.

Det är sorgligt att det har behövt ta så här långt tid innan folk vaknat till. Men nu gäller det bara att enas och kämpa för vår frihet.

Bra skrivit, Knute! Stjäl lite text och länkar till dig.

Samma hos Steen, som jag också ska gå in och stjäla lite text av strax.

/FS - som hellre dör i kampen för friheten - än lever som dhimmi....

Fröken Sverige sa...

En som har fått svar från Catharina Mempel från Damaskus, han/hon har skrivit svaret här i min blogg - det är sista kommentaren:

http://imittsverige.blogspot.com/2007/09/arlahjdare-till-attack-mot-na.html

/FS

Knute sa...

"Den dagen som det kommer en ursäkt i denna frågan så har vi förlorat ett enormt krig. Ett krig där vinsten är rätten att tänka, rätten att uttrycka oss och rätten att tala om vad vi tänker."

Eklindh

Fröken Sverige sa...

Och Turkiet:

"He said insulting the sacred values of Muslims and hiding behind the principles of constitutional freedoms was an illness"

"Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as “provocative.” Speaking to Today’s Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. "

http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=121509&bolum=102

/FS

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.