31 oktober 2007

Håhå ja ja.

Det finns ett tjugotal vingårdar på Åland men enligt EUs bestämmelser kommer de inte att kunna sälja sitt vin eftersom Finland inte är registrerat som ett vinproducerande land.
Man tycker att det borde vara enkelt att komma tillrätta med, men icke så.
Om Finlands status ändras ger det fel intryck om klimatförhållandena och det innebär att landet kan mista sitt jordbruksunderstöd från EU.

Säg det med sång


Sjung och le. Sorgerna göm och glöm en värld så trist. Du ska se, som i en dröm att allt ska ordna sig till sist....

Hamas militär har bildat ett pojk-band (? gruppledaren är 40 år), The Protectors of the Homeland och de tränar varje dag i Gaza Citys polisstation.
De är det nya vapnet i kampen med Israel och ska inspirera fot-soldater i den nödvändiga kampen att få ett slut på den "israeliska ockupationen."
Detta ska göras med sånger som "Change" och "Reform" och min favorit "By the shrouds of the dead we are inspired" (shroud=liksvepning)
Bandets ledare, tidigare polis, säger att de planerar att göra inspelningar för distribution och att arrangera danser för allmänheten.

Va, då? Allmänna danser? Naturligtvis är inga kvinnor inbjudna.


Under tiden dansar U.N. till sin egen pipa och deras experter på illegala avrättningar ska nu företa en undersökning för att utröna om amerikanska trupper och militära leverantörer i Irak har använt "mera våld än nöden kräver".

När U.N. specialisten tillfrågades om han också planerade att undersöka folkmord och terroristgruppers massutrotning av människor i Irak svarade han att det inte var någon mening med det.
U.N. ser ingen mening i att utreda terroristers verksamhet men när det handlar om stora stygga USA ska man gå in i detalj på eventuella misstag.

Perestrojka-bedrägeriet


För tjugo år sedan köpte jag den pensionerade M15-agenten Peter Wrights indiskreta memoarer, Spycatcher, som anklagade Harold Wilson, premiärminister på 60-talet och MI5-chefen Roger Hollis för att vara sovjetiska mullvadar i bästa John le Carré-stil.

Det var genom den boken som jag först hörde talas om den "paranoidiske" CIA-chefen James Jesus Angelton, som trodde att konflikten mellan Kina och Sovjet var fejk, något som jag tror han fick för sig via en avhoppad KGB-major, Anatolij Golitsyn.

På senare år har jag via Internet och John Birch Societys hemsida förstått att Golitsyn betraktar Perestrojkan som ännu ett sovjetiskt bedrägeri; att hela avspänningsprocessen och avvecklandet av sovjetstaten var en strategi ämnad att lura väst och ge nomenklaturan andrum att åter bygga upp den sovjetiska militärmakten. Reagans kapprustning höll ju på att ruinera Sovjet.

Mot bakgrund av det vi nu ser hända, så är det föga förvånande att man som jag associerar till Golitsyn. Förresten, varför har ryska armén inte skaffat nya uniformer och ny logga? Därför att det ändå skall återanvändas?

Här lite mer fakta om Golitsyn:

"Golitsyn var major vid det strategiska departementet inom KGB. Han hoppade i Helsingfors av med sin fru och dotter till CIA i december 1961. Han flögs till USA och intervjuades av James Angleton, chef för kontraintelligens inom CIA. I januari följande år skickade KGB ut meddelande till femtiofyra agenter runt om i världen om att minimera skadan. Alla möten med viktiga agenter upphörde omedelbart. I november 1962 efterlyste Vladimir Semitjastnyj, KGB:s ledare, Golitsyn och andra 'potentiellt farliga förrädare'. Ordern var att Golitsyn skulle lönnmördas.

Golitsyn angav många kända sovjetiska agenter, inklusive
Kim Philby, Donald Maclean, Guy Burgess, John Vassall och dubbelagent Aleksandr Kopatzky som jobbade i Tyskland. (. . .)

Golitsyn är mest känd för sin kontroversiella bok
New Lies For Old som släpptes 1984. Han förutspådde att Sovjetunionen skulle kollapsa genom en reaktion från de styrande partierna och organisationerna inom det sovjetiska systemet. Golitsyn varnade för att själva kollapsen skulle vara en del av en långtgående sovjetisk plan för att lura västvärlden till att tro att de nu är säkra från något kommunistiskt hot. Planen ska ha varit att avväpna väst både ekonomiskt och diplomatiskt. Golitsyn påstod också att:


Öppnandet av det sovjetiska systemet skulle bli spektakulärt och otroligt. Man skulle tona ner den starka staten och partiet, som båda skulle komma att regleras.

Om förändringen skulle nå så långt som till
Östtyskland så var det möjligt att Berlinmuren skulle komma att avvecklas.

Det
europeiska parlamentet i framtiden skulle kunna komma att bli ett europeiskt socialistiskt parlament med representation av Sovjetunionen och Östeuropa. 'Europa från Atlanten till Uralbergen' skulle bli ett neutralt socialistiskt Europa.

Författaren
Mark Riebling poängterade att 139 av 194 historiska punkter som Golitsyn hade förutspått i New Lies For Old hade hänt fram till 1993, 9 var uppenbart felaktiga och resterande 46 punkter gick tills vidare inte att vederlägga."

Wikipedia, Philologos, Aftermath News, Maggies Farm, Once Upon A Time In The West, The Filter.Ca, Brussels Journal

Misshandel korrekt enligt Arbetsmiljöverket

Utanför Gästgivaren i Eslöv blev en 33-årig man angripen och svårt misshandlad av ett femtontal ungdomar. Krögaren och en kollega grep in. De ställde sig i vägen för ungdomarna och lyckade släpa in 33-åringen i restaurangen och låsa dörren.

33-åringen fick så allvarliga skador att han miste synen på ena ögat. Även krögaren och hans kollega fick ta emot en hel del slag.

Ungdomarna skingrades, men kom snart tillbaka. En av dem tog upp en gatsten och började slå mot ett fönster. Andra sprang runt och försökt öppna nödutgångarna och sparka upp dörren till varuintaget.

Innan något mer hann hända dök polisen upp och sex av männen greps och anhölls misstänkta för grov misshandel.

Krögaren skulle inte ingripit, menar man på Arbetsmiljöverket. Istället skulle han ha agerat enligt de instruktioner som gäller för de anställda på krogen, nämligen att iaktta vad som händer och ringa polisen.

"I ett land där vi, tragiskt nog, måste debattera om vi skall lagstifta om civilkurage så kommer arbetsmiljöverket med sådant här uttalande. Det visar bara vilken verklighetsfrånvänd tillvaro som regelsättarna på myndigheterna lever i och då ställer man sig onekligen frågan: behöver vi verkligen så många pappersvändare som sätter konstiga regler som inte fungerar i verkligheten?" Lillatorgcentern

"Krögare ingrep vid kulturberikelse" hade varit en passande titel till det här inlägget. Men så får man inte säga för då är åsiktspolisen genast framme:

"Även i det här forumet bedriver sverigedemokraterna hets mot folkgrupp eller som de kallar det är invandringskritiska. Överallt hetsar de bara mot invandrare istället för att diskutera sakfrågorna. De gör sig omöjliga med sin besatthet att allt är invandrarnas fel. Här handlar det om Arbetsmiljöverket men sverigedemokraterna pratar bara om invandrare. Hur insnöade kan de bli?" Kommentar till Sydsvenskans artikel om händelsen.

Politiskt korrekt misshandel?

Det sker många rån av värdetransporter i Sverige. Arbetsmiljöverket kommer med jämna mellanrum med påbud till transportbolagen att skärpa säkerheten. Men rånen fortsätter. Gör den här myndigheten någon nytta egentligen?

Socialister lär sig aldrig

Havanna-bor, som står i kö för att köpa mjölk, får ett nummer som representerar deras plats i kön. De första stegen till en ransoneringsbok.





Jag har tillbringat många år ombord en liten segelbåt och besökt många länder dit turister i allmänhet inte reser.
Två av de mest intressanta och kontrasterande var Venezuela och Kuba.

I mitten och slutet av 1980 var Venezuela ett blomstrande, kosmopolitiskt land befolkat till största delen av lyckliga, lättsamma medborgare. Regeringen, som lutade åt vänster, hade nationaliserat petroleumindustrin under 1960-talet och man kunde börja skönja en socialbidrags-stat även om man till största delen var demokratisk.

Venezuela har exporterat olja till USA och andra länder i världen till marknadspris (nu ca 90 US dollar per fat) i åtminstone tre generationer och har haft fri handel med alla nationer. Tecken på denna handel kunde man alltid se i stora moderna supermarkets som Mercal där en uppsjö av varor fanns tillgängliga till priser som de allra flesta hade råd med.

Jämförelsen med Kuba var som natt och dag. All kubaner måste ha en ransoneringsbok för att kunna köpa mat och är tillåtna 2000 cal. per dag trots att klimat, jordmån och tillgång på vatten gör att man skulle kunna odla hur mycket mat som helst.
Kubanerna måste stå ut med den mest primitiva och bottenlöst dåliga sjukvården i hela västvärlden, Michael Moores socialistiska propaganda till trots.

Offentligt törs kubanerna inte uttala någon kritik mot regimen, men privat relaterar de skräckhistorier av förtryck som får håret att resa sig. Genom att tvinga befolkningen att använda ransoneringsbok har regimen ytterligare ett sätt att tvinga människorna att lyda order. Om du inte hoppar när diktatorn säger "Hoppa", eller om du yrkar på mänskliga rättigheter, kan man ta ifrån dig ransoneringsboken och göra livet ännu svårare för dig och din familj.


1965 var växelkursen i Venezuela 1 bolivar per US. dollar och många venezulaner reste till Miami på shoppingturer. 1986 var kursen 1 bolivar för 0.19 dollar.
Efter den så kallade "Bolivarian Revolution", genomförd av Hugo Chávez 1999 med priskontroll och ett enormt slöseri; inköp av 100,000 ryska automatvapen, attackhelikoptrar och u-båtar, var den officiella kursen 2,145 bolivar för 1 dollar och den parallella svarta marknaden 6,000 b. per dollar.

Ännu så länge har man viss yttrandefrihet i Venezuela men nästa månad träder den nya konstitutionen i kraft och Chávez blir president på livstid. Han insisterar på att Fidel Castro skall vara förebilden för alla "rättvisa och frihetsälskande samhällen" . På samma sätt som i Kuba kommer man att skylla köerna på en icke-existerande "yanqui blockad".

Må himlen förbarma sig över Venezuela.

Eftertankar:

Man undrar varför det varit omöjligt att ta död på den socialistiska drömmen trots att vi oupphörligen ser att den inte fungerar i verkliga livet?
Socialister verkar drömma om ett sorts jämlikt paradis på jorden, en omöjlighet, där alla problem löses med ORD. Där det inte finns några skillnader mellan människor vare sig när det gäller talang, utseende, intelligens.
Där hittar vi förklaringen till alliansen mellan islam och socialism, båda drömmer om en värld som aldrig har existerat.
Båda "ismerna" beundrar i hemlighet ansträngningarna att förstöra den nuvarande världen för att skapa fantasi-paradiset.
Båda "ismerna" har tex.problem att inse att det faktiskt finns två kön. Socialismen förnekar olikheterna och islam skjuter undan det genom att förslava sina kvinnor.
Skillnader är oacceptabelt och man kan inte hantera det i den verkliga världen. Både muslimer och socialister är fruktansvärt intoleranta eftersom andra åsikter än deras är ett allvarligt hot mot deras tro..

30 oktober 2007

Fint besök

Saudiarabiens kung Abdullah är på besök i England denna vecka genom en inbjudan 'för gammal vänskaps skull"

Detta är det första besöket av en saudikung på 20 år och det låter inte särskilt vänskapligt att han före ankomsten känner sig manad att anklaga britterna för att inte göra tillräckligt i striden mot terrorister.

Han säger att man inte tar ämnet på allvar och att hans land lämnade ut information som kunde ha stoppat bombattacken i London 2005. Han är upprörd över att britterna inte brydde sig om upplysningarna.

"Att bekämpa terrorismen kräver stora ansträngningar från länder som England" och han säger också att "al Qaeda är ett stort problem i hans eget land."

Från Parlamentets Intelligence Security Committee säger man att det inte förekom någon information och varning från saudi-håll.

Om jag inte minns fel är denne Abdullah ledare för det land som födde fram alla, utom två, av de muslimska banditer som gav oss september 11. Är han inte också överste-skägget för det land där madrassa-skolorna lär muslimska barn att judar är apor och grisar?
Hur har han mage att kritisera England när det gäller bekämpandet av terrorism!

Jämställdhetsforskare misshandlade frun


På Högskolan i Oslo finns en framstående forskare som undervisar i ämnet jämställdhet mellan könen. Nu har han blivit dömd för hustrumisshandel. Han kommer själv från Bangladesh där han hämtade en barnbrud. Enligt organisationen Human Rights Service ska mannen ha fäst rep runt takbjälkar och hängt flickan i fötter och händer och sedan utsatt henne för spark, slag och piskning. Detta ska ha skett fyra gånger. Vid ett tillfälle ska hon ha hängt fyra timmar innan hun kunde ta sig loss.

Vad ska man säga? Den akademiska världen, och inte bara den, är otroligt godtrogen och underdånig den kusliga ideologin islam. Det är möjligt att mannen är galen, men det är han i så fall inte ensam om. Islams kvinnoförakt är monumentalt.

Kvinnoforskning och genusvetenskap, jag vet inte om jag ska le eller gråta, ämnet handlar om jämställdhet och mångfald. Vilken fallucka att släppa in begreppet mångfald som numera helt enkelt betyder tolerans för islam. Genusvetenskapen leder alltså till kvinnoförtryck, inte underligt att kvinnomisshandlare kan göra karriär där.

Dagbladet , Dagbladet , Dagbladet
Tips: Anna Lyttiger

Nytt 11/9 kan ge en nordamerikansk union


Professor Robert Pastor, en av drivkrafterna bakom strävandet att skapa en nordamerikansk motsvarighet till EU, The North American Union, har sagt till World Net Daily att han tror att ett nytt 11/9 skulle kunna bli den katalysator som fusionerar USA, Kanada och Mexiko. (Sedan förvånar sig folk över att det förekommer konspirationsteorier!)

World Net Daily

I en annan intervju försäkrar han att inte önskar ett nytt 11/9, men att det skulle bidra till skapandet av en nordamerikansk union (djupare integration) precis som andra världskriget skapade Stål- och Kolunionen som blev EEC som blev EG som blev EU.

SPP (Security and Prosperity Partnership of North America)har skapat en del oro bland amerikanska samhällskritiker, inte bara på högerkanten, men det är mest dem som jag läst och lyssnat på. Speciellt CNN:s nyhetsankare Lou Dobbs personliga kampanj mot SPP och dess effekter, har fått farhågorna om processens egentliga syfte att öka i trovärdighet. Regeringen Bush förnekar Dobbs anklagelser mot SPP, men om man jämför hur EU utvecklats mot allt större överstatlighet och krympande av medlemsstaternas självbestämmande, så finns det ingen anledning att tro att regeringen i Washington skulle ha en annan strävan.


Varifrån kommer talet om en gemensam valuta, Amero, om det saknar all verklighetsförankring?

Amerocurrency.com

Se det här inslaget på CNBC med Steve Pervis, Jefferies International, som öppet säger att kanadensarna är upprörda över Amero, men att de flesta amerikanerna inte känner till den. Medial blackout med andra ord! Mörkläggning.

You Tube

Det är inget snack om att det kommer att bli en nordamerikansk union och att regeringen i Washington ljuger, när man förnekar det!

Se även det här CNN-reportaget!

You Tube

* *

Roger Scruton, den aktade brittiske historikern, kallar i en intervju med Johan Hakelius EU för en "konspiration".

Se intervjun här: Axess TV

EU:s grundare Jacques Monnet ville avskaffa alla nationalstater eftersom han ansåg dem skyldiga till första och andra världskriget. Istället för nationalstater skulle beslut fattas på överstatlig nivå vilket lett till ett system av ansvarsfria myndigheter. Det mest skrämmande exemplet utgör Europol, ett slags EU:s FBI, vars agenter åtnjuter diplomatisk immunitet och inte kan åtalas för brott i ett medlemsland. Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att skrämmas av en sådan poliskår. Kan det vara en tillfällighet att både i Europa och i Nordamerika finns det övermäktiga finansiella och politiska krafter som verkar för gigantiska frihandelsområden under en gemensam politisk ledning?


Kan man lita på en president som ställer sig bakom en nordamerikansk union och Amero? Kan man lita på honom på andra områden? Kan man lita på att han som USA:s överbefälhavare agerar i sitt lands bästa intresse, när han så uppenbart inte gör det när det gäller illegal invandring och i sin sträva att de facto upplösa USA?

You Tube

* *

Kommer USA att finnas kvar efter 2022?

New English Review

Rasistiska Socialstyrelsen med sin “vetenskap och beprövad erfarenhet”

Numera är också Socialstyrelsen en instans med en påstått oförstående inställning till “de muslimska kvinnornas utsatta ställning på vår svenska arbetsmarknad”. Religionen går uppenbarligen före vårdinstansers patientsäkerhet, i alla fall om tv4 får som de vill.

Tv-kanalen har som bekant haft en vecka med temat Nollrasism. I år valde man att behandla Islam och fördomar runt islam “som är ett laddat begrepp”, enligt Malou von Sivers i en intervju på tv4:s hemsida. “Jag har förhoppningar om att människors nyfikenhet ska få dem att spegla sig i varann istället för att ställa sig emot varandra,” säger hon vidare.

Bo Holmberg, en gammal journalistveteran, intervjuade i en nyhetsrapport en muslimsk kvinna som hade fått sparken från jobbet som tandsköterska. Eftersom hon enligt egen utsago “inte kavlat upp ärmarna” som hennes chef på tandvårdskliniken hon var anställd vid, hade uppmanat henne att göra. Bo Holmberg stegade därför upp till Katri Linna på DO för en intervju om diskrimineringen i Sverige. Han avslutade nyhetsinslaget med en kommentar i stil med, “att tandvården kanske får ge med sig till slut”. Det tycker han tydligen skulle vara bra eftersom han också på tv4:s hemsida säger, “Jag tycker inte om rasism i något stycke. Man ska inte diskrimineras vare sig man är grönhårig, muslim, plattfotad eller mörkhyad.”

Det är sorgligt att inte tv4 orkar titta på verkligheten bakom att muslimska kvinnor inte kan klä sig som de vill inom sjuk- och tandvård. Det handlar om allas vår säkerhet som patienter då vi besöker vårdinstanser för olika typer av undersökningar och behandlingar. De vårdrelaterade infektionerna ökar, människor blir smittade, vårdtiderna förlängs och innebär också en ökad börda på våra skatter.

Det är sedan länge känt hur man bör arbeta nära en patient för att undvika smitta, trots det ansåg Socialstyrelsen ha fog för återigen ge ut råd som bör följas för att säkra vården. I vilken även tandvården har sina tydliga föreskrifter.

Den 19 maj 2006 publicerade Socialstyrelsen en skrift kallad “Att förebygga vårdrelaterade infektioner” och på sidan 446 står det:

“I rutintandvård bärs kortärmad arbetsdräkt."

Meningen med de korta ärmarna är att man ska kunna göra en korrekt handdesinfektion. Klockor, ringar och andra smycken är inte tillåtna, inte heller privata kläder.

Socialstyrelsen har också prövat ett fall med en muslimsk kvinna som kräver att få bära huvudduk och långa ärmar på sitt arbete inom vården, och svaret från Socialstyrelsen gillades inte av DO som uppmanade kvinnan att stämma kommunen.

“DO anser att det inte är acceptabelt att en arbetsgivare kräver att de anställda måste bära kortärmad klädsel. För många muslimska kvinnor står det i strid mot deras religion. Därmed utestängs dessa kvinnor från sådana arbetsplatser.”
(Utdrag ur dokumentation i ärendet november 2006)

Jag tycker att det är under all kritik att vårdhygienreglerna anses diskriminera muslimska kvinnor och därför bör förändras för att dessa ska kunna arbeta var de vill. Inte ens den gamla klassiska vita långärmade läkarrocken får numera användas nära patienterna. Enligt en hygiensköterska för tandvården jag talade med förra veckan så gäller det: följ hygienföreskrifterna eller sluta jobbet.

Jag är glad att Socialstyrelsen fortfarande värnar om allas vår säkerhet då vi vistas och behandlas inom vården. Att en religion inte kan tvinga ut den vetenskap och väl beprövade erfarenhet som ligger bakom dessa enkla regler. För all personal att följa.

Hur Bo Holmberg och Malou von Sivers vill att vården ska bedrivas, det fick vi inte veta något om alls, bara att Sverige är rasistiskt!

ULTRAV:S VÄRLD

29 oktober 2007

Oljeshejker och städfirmor



Såg ett upprörande TV-program om araber som anställer svarta killar som inte kan få annat jobb. Slavlöner, vinsten skickas utomlands, en miljon kronor per månad som inte redovisas.

Samma bolag städar 40 McDonaldsrestauranger i Sverige. Hur får de jobben? De erbjuder att städa en restaurang för ca 40 000 kr i månaden vilket inget annat städbolag kan. Bolaget har redan en dom på sig från Tingsrätten, men har lärt sig att utnyttja våra lagar och byter bara namn.

Våra lagar baseras på ärlighet, men dessa städfirmor har ingen solidaritet med vårt samhälle och ingen medkänsla med sina afrikanska anställda. Det är avslöjande att inga araber är anställda som städare.

Deras religion säger att man ska vara hjälpsam mot varandra, och att man ska dela med sig till fattiga. Men det gäller bara dem själva, alla andra utnyttjar de grovt.

Svenska chefer vill inte använda otillåtna och omoraliska metoder, vilket det är att låta en människa arbeta sju dagar i veckan. En vältalig svensk som kan sina rättigheter skulle inte gå med på det. Invandrare som chefer för invandrare är en annan sak, vilket utnyttjas av svenska företag, hamburgerkedjorna till exempel.

Bland invandrare finns rangordningar där olika grupper ser ner på varandra. Inte minst ser många muslimer ner på dem som är otrogna, det vill säga inte är muslimer. Inom muslimerna finns också rangordning, de välutbildade ser ner på outbildade nomader som är analfabeter. Arabers rasism mot afrikaner är välkänd, slaveri och slavhandel är sanktionerad i koranen. Somaliska invandrare trakasseras av arabiska på många håll i Europa. I Dubai och andra arabiska oljestater utförs allt arbete av asiater från till exempel Indonesien.

Kom att tänka på Sveriges rikaste man, oljeschejken Mohammed Al-Amoudi, ägare till Preem, men honom får jag skriva om en annan gång.

Bilderna är från Dubai.

Nattstädarna som sliter för slavlöner ; Förundersökning mot städfirma ; Utvisade på grund av strejk

Ytterligare ett försök


Bushregeringen har nu presenterat nya sanktioner mot Iran och anklagar på nytt Tehran för att stödja terrorism, exportera missiler och förbereda kärnvapen.
Glöm inte bort att Russia hjälper dem!
Man har ökat ansträngningarna att avskärma Iran från internationella banker, svartlistat tre statliga iranska banker samt stoppat all kontakt med företag som kontrolleras av The Guards (iranska försvarsministeriet).

Rice säger att Washington fortfarande är öppet för diplomatiska lösningar.
USA bedriver ingen handel med Iran som är av betydelse och behöver EU som partner för att en handelsblockad kanske kan ha betydelse.

Frankrike och England är villiga att införa restriktioner men både Tyskland och Italien, som är viktiga handelspartners, är inte lika intresserade.

Iran har den mest avancerade ekonomin i Mellanöstern och restriktioner i handel och utlandsinvesteringar kunde betyda ett avbräck i Irans möjlighet att fortsätta sin kärnkraftutveckling och sitt stöd för terrorism i Afghanistan och Irak.
Trots tillgångarna på gas och olja har landet en miss-skött ekonomi med hög inflation och stigande arbetslöshet bland den stora missnöjda grupp av iranier som är under 30 år.

Det krävs emellertid att länder som Kina, Japan , Russia och Tyskland inser att det finns en möjlighet att Iran ändrar sin politiska kurs om dess ledare befarar att regimen kan mötas av starkt inhemskt motstånd från missbelåtna ungdomar.
Med USA fullt upptaget i Irak och Afghanistan är man inte rädd för militära aktioner och en fullständig handelsblockad kan ha verkan.

Men ha i åtanke att EU numera betyder Eurabia, så det är kanske försent att hoppas på samarbete.

* *
SvD ; Sydsvenskan

Den havererade asylpolitiken med mera

Mitt förra blogginlägg var framjäktat och misslyckat, så jag känner mig föranledd att göra ett nytt på samma tema men med några tillägg (diagrammet snott från Thoralf Alfssons blogg):

Över 90 procent av alla asylsökande saknar id-handlingar. Vi vet med andra ord inte vilka de är. Bland dem kan gömma sig efterlysta kriminella, krigsförbrytare och terrorister. Mot bakgrund av att över 20 procent av ensamstående män från forna Sovjet som söker asyl är kriminella, vad säger att det skulle vara annorlunda med ensamstående asylsökande män från andra länder? Det skulle ju kunna förklara överrepresentationen av asylsökande män i vår brottsstatistik.

* *
". . . enligt en undersökning från Stockholms Universitet så är det runt 100 000 unga tjejer i Sverige som i olika grad blir kontrollerade av sina familjer."

SR , Pelafadime.se

Om det stämmer, hur många manliga utövare av hedersförtryck i form av pappor, bröder och onklar finns det inte i så fall? 300 000? Klarar vi av så många? Fortsatt massinvandring från hederskulturer torde öka hedersförtrycket i vårt land och göra det än svårare att komma till rätta med. Invandring från hederskulturer har blivit en kvinnofråga. Men ingen feminist tycks se den kopplingen.

Merit Wagers blogg är full av exempel på hur asylsökande som lämnar felaktiga uppgifter om sig själva och som utan större risk för utvisning kan strunta i avslag på sina asylansökningar. Vi vet också att hälften av alla asylsökande från Irak återvänder dit på semester i väntan på permanent uppehållstillstånd. Frågan blir vilka som göms av flyktinggömmare? Det är i så fall mest barnfamiljer, som har svårare att hålla sig undan än ensamstående vuxna.

Regering och riksdag har ansvar för att lagen efterlevs. Asylpolitiken är ett exempel där laglösheten tillåts breda ut sig. Det finns till och med exempel där människor dömts till utvisning efter avtjänat straff, men stannat kvar i landet och begått nya våldsbrott. En genuint human asylpolitik är konsekvent och förutsägbar. Om Sverige skulle tillämpa den finska modellen, dvs. följa lagen, så skulle det bli känt globalt och asyl- och anhöriginvandringen minska drastiskt.

Det känns märkligt att sådana här resonemang skall rangera in en bland de "främlingsfientliga". Varför?

Paraplyprojektet , Abbas Razaii ,
DN , Thoralf Alfssons blogg

Falsk idyll



Nostalgitrippen är en pamflett från 1995 där den dåvarande Muf-ordföranden Fredrik Reinfeldt skrev:

"Sanningen är nog den att oppositionen blir framröstad mer på den sittande regeringens misstag eller tilltagande impopularitet. En del väljare vill ha något annat, eller några andra och byter därför parti, men det betyder inte alltid att de önskar några större förändringar."

Analysen är klockren, tycker Per T Ohlsson i Sydsvenskan.

Med andra ord är moderaterna inne på helt rätt linje när de försöker imitera socialdemokraterna, folk vill inte ha några större förändringar.

Är det alldeles säkert? Jag tror att folk röstade fram Reinfeldt som statsminister för att de ville ha förändringar i konservativ riktning. Men vad fick de? Mer invandring, skrotning av försvaret, abortturism, samkönade äktenskap, kvotering av kvinnor och invandrare, och mer sådan socialistisk/socialliberal politik.

Därför är det inte underligt att opinionssiffrorna är dåliga. Trots att finansminister Borg gör ett bra jobb och ekonomin går bra. Om de nya moderaterna inte går att skilja från socialdemokraterna kanske folk tycker att det är lika bra att rösta på originalet.

På tal om att ekonomin går bra. Säkert finns det människor som är missnöjda för att de måste jobba i stället för att gå på a-kassa. Men de röstade knappast på den borgerliga alliansen. I stället för att försöka fånga dessa människor borde regeringen inrikta sig på värdefrågor om de ska lyckas behålla makten.

I stället för sossarnas falska idyll borde de ta itu med verkligheten: bekämpa våldet och brottsligheten, strängare straff och så vidare. Och den verkliga vinnaren: stoppa invandringen, och i så fall verkligen göra det på riktigt, inte läpparnas bekännelse för att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagen.

De som röstade på Moderaterna hade nog inte väntat att de skulle visa sig vara så fackföreningsvänliga. Facket stjälper mer än det hjälper. Facket krossade salladsbaren Wild’n Fresh i Göteborg, och arabiska städfirmors utnyttjande av afrikansk slavarbetskraft på svenska hamburgerrestauranger gjorde de inget åt, utan det var TV:s Uppdrag Granskning som fick göra deras jobb.

Sydsvenskan ; Sydsvenskan ; SvD ; SvD ; SvD

28 oktober 2007

Burka i vallokalen



Danmark går till val om ett par veckor. Nu diskuteras det islamiska heltäckande klädesplagget burka, det är nämligen tillåtet att rösta även om man döljer ansiktet, det räcker att visa upp röstkortet. Till skillnad mot i Sverige behövs ingen fotolegitimation.

I Kanada finns ett lagförslag om att kvinnor måste lyfta slöjan i vallokalerna.

Det låter som ett litet problem i Skandinavien, än så länge ser vi inte så många burkor, men i Kanada har det på få år blivit många.

»Det kan inte gå snabbt nog med att vi kräver det samma i Danmark. Det är och blir ju ansiktet som dokumenterar vem man är. Och när man ser vad som begås av svindel med dokument och pass, så är det uppenbart att man måste kunna se ansiktet.« Berlingske Tidende

Det går ju inte att utesluta risken för valfusk.

Bilden: England ser mer och mer ut som Saudiarabien. Brittiska domare säger att det är okay att vittna i domstol klädd i burka. The Star

SvD ; Robsten

Genomskåda asylbluffen!



Problemet med det uppenbara svenska hyckleriet om asyl och invandring är att inte bara asylrätten skadas opinionsmässigt utan att även invandringen i sig hamnar i vanrykte hos den nonchalerade allmänheten, men vem bryr sig om den?

Vad är det för människokärlek när man förutsätter att våra demokratiskt beslutade lagar är inhumana och att gömma asylsökande är höjden av humanism?

Antingen är det fel på systemet eller så är flyktinggömmarna arroganta besser-wissers.

Jag äcklas av nazism och rasism, men jag tänker inte vika mig för en massa virriga, falska låtsas-humanister, som inte erkänner att samhället måste styras av regler och om man inte - i den så kallade humanismens namn! - följer dessa, så är man helt underbar!

Det är man inte. Man tvingar hyggliga, känslomässigt normala plus intelligenta människor i lag med eventuella anti-demokratiska rasister. Nej, jag säger inte att Sd är det, det tror jag inte, men det vore inte helt missklädsamt om så kallade humanister övervägde den risken!

* * *

"De allra flesta av de asylsökande från forna Sovjetunionen saknar asylskäl. Rikspolisstyrelsen har uppskattat att cirka 15-20 procent av dem begår kriminella handlingar när de befinner sig i Sverige, men att mörkertalet är stort och att det kan röra sig om betydligt fler.

De allra flesta, 97 procent, söker asyl inne i landet och har då varken pass eller handlingar som styrker deras medborgarskap."

Polisen.se

Om så många asylsökande från forna Sovjet a) saknar asylskäl, b) begår brott, vad säger att inte samma siffror eller åtminstone delvis gäller för personer från andra länder? Det skulle kunna förklara den extrema överrepresentationen i brottsstatistiken för asylsökande.

"Mellan år 2001 och 2002 mer än fördubblades antalet asylsökande från de forna Sovjetstaterna, från över 2.800 till nästan 6.200. Förra året hade siffran sjunkit med några hundra. Nästan ingen av dessa visar upp några id-handlingar när de söker asyl och nästan ingen har asylskäl.

Bland dessa finns en grupp på runt 20 procent som ägnar sig åt brott. De flesta är ensamstående män i åldern 20-35 år.

I Sverige har de kontakt med etablerade kriminella nätverk, som består av ryssar som varit länge i Sverige. Dessa utrustar de nykomna med mobiltelefoner, bilar och bostäder. De som ingår i nätverken åker också själva till Moskva och Sankt Petersburg på 'rekryteringsresor', för att locka intresserade till Sverige."

DN

Finland och Sverige har samma asylpolitik.

Ändå utvisar Finland alla asylsökande som får avslag, medan Sverige i praktiken låter alla stanna.

Detta förklarar Finlands framgångar och Sveriges många problem. Svensk asylpolitik kännetecknas av att myndigheterna, regeringen och riksdagen struntar i att följa lagen, medan de kräver att t ex alla svenska bilister och skattebetalare följer den.

Om Sverige och asylpolitiken i EU:

"Sverige drar nu till sig människor som annars skulle söka asyl i andra europeiska länder. Jag anser att den största anledningen till Sveriges starka 'dragningskraft' står att finna i det beslut som togs år 2006 att bevilja uppehållstillstånd åt ett stort antal asylsökande som hade fått avslag på sina ansökningar. Detta beslut av Sveriges regering blev en öppen inbjudan och den signalen spreds snabbt överallt både i Europa och utanför Europa. Om Sveriges regering skulle besluta att, på ett eller annat sätt, strama åt asyllagstiftningen t.ex. genom att minska försörjningsstödet till de sökande; genom att snabba upp utvisningen av dem som inte beviljats uppehållstillstånd eller genom att snabba upp hela asylprocessen, då skulle det omedelbart avspegla sig i antalet asylsökande, som skulle minska drastiskt."

MFO

Merits Blogg

MFO

Gaza tackar för maten


Bild: islamistisk terror i Gaza

Sedan Hamas tog fullständig kontroll över Gazaremsan i mitten av juni har omkring tusen raketer och granater skjutits mot Israel.
SvD.

Israel i Sverige skriver:

Gaza, den första oberoende palestinaarabiska staten - och araberna vill inte ha den!!! De utgår från att pappa Israel i all framtid ska leverera mat, olja, bensin, vatten, elektricitet, telefonnät gratis, samtidigt som de, som andra barnungar, konstant roar sej med att skjuta fyrverkerier, mer än tusen ganska så stora pjäser enbart sedan Hamas tog makten, som definitivt inte hade varit lagliga på nyår i Sverige, trots att internationella media oftast kallar dem ofarligt plåtskrot.

Som vi vet gick det alldeles utmärkt ekonomiskt för judarna i Gaza, trots att de byggde och bodde på mark som araberna ansåg helt omöjligt att använda till något - det var öde innan judarna kom och är öde nu, när araberna har slagit sönder många av de växthus judarna lämnade där, för att araberna gratis skulle kunna ta över. Där fanns en ekonomiskt lönande industriby på gränsen till Israel, där både araber och judar arbetade och tjänade bra. Den slog de sönder.

Och hur tackar Gazanerna för maten? Se deras
nyhetsbyrå: "Kill Jews everywhere without waiting for permission."

* * *
När jag läser detta kan jag inte begripa varför folk är så entusiastiska för palestinierna och negativa mot israelerna. 68-vänstern har verkligen lyckats med sin indoktrinering av Västerlandet
.

Om man håller fast vid förlegade åsikter gör man våld på sina grundläggande värderingar. 68-vänstern och dess lärjungar har inte märkt att världen ändrats och fortsätter in absurdum att hata USA och dess vänner och älska dess fiender.

Gaza är som ett fängelse. Men det är Gazanerna själva som skapat fängelset.


The Melting Pot

Amerikas styrka har till skillnad mot vad många tror varit "Enhetskulturen", inte mångkulturen, mångfalden.

Man talar ofta om Smältdegeln, vilket betyder att man strävade och lyckades smälta många udda identiteter in i formen av "Amerikan", en helt ny identitet som invandrarna stolt anammade.

Det tidiga Amerika i slutet av 1700-talet var en ganska homogen invandrargrupp, mest från brittisk och irländsk bakgrund. Språket var engelska och de flesta var protestanter.

"Den nye amerikanen kallade sig inte europé eller avkomling av en europé. Han är en amerikan som lämnat bakom sig sina gamla förutfattade meningar och vanor och skapar nya från det nya liv han valt att leva."
Små fickor av invandrare från Tyskland och Holland, som inte hade engelska som modersmål och som var katoliker, bildades en tid men deras strävan var att snabbt bli amerikaner och deras etniska identitet spelade liten roll. Nationen överlag accepterade idén att denne nye man, Amerikanen, var överlägsen alla andra nationaliteter.

Den enda grupp som var utesluten ur den förhärskande anglo-protestantiska befolkningen var de svarta som vid denna tid utgjorde nästan 20 % av befolkningen och för det mesta var slavar. Trots att de var många till antalet bidrog de lite till "mångfalden" eftersom deras språk, arv och traditioner inte räknades.
Vid tiden för Revolutionen fanns det 50,000 fria svarta men de hade helhjärtat accepterat den rådande amerikanska kulturens värden, traditioner, tro, språk och politik.

Under mitten av 1800-talet ökade invandringen från Irland och Tyskland och många var katoliker. Våldsamma protester ägde rum när en katolsk biskop krävde att deras version av bibeln skulle få användas i skolorna och partiet "Know nothing" uppstod och vann stora framgångar i många stater.
Deras motto var stränga restriktioner för framtida immigration, förbud för utlandsfödda i statliga jobb, förlängd väntetid för medborgarskap från fem till tjugofem år, statliga skolor med bara protestantiska lärare, och daglig bibelläsning från den protestantiska bibeln. Millard Fillmore vann 23% av rösterna på detta program.

De mest framstående amerikanska ledarna har alltid förkastat begreppen om separata identiteter och kulturer och tagit avstånd från "bindestrecks-amerikaner"

Theodore Roosevelt, 1915: "Det finns inte plats i detta land för "Bindestrecksamerikaner". När jag refererar till dem refererar jag till de amerikaner som inte är naturaliserade .....
"Det finns en absolut säker väg att bryta ner denna nation, att hindra den från att bli en nation över huvud taget, och det är att tillåta att den bli en trasslig härva av grälsjuka nationaliteter, en oupplöslig knut av tysk-amerikaner, irlands-amerikaner, fransk-amerikaner, skandinavien-amerikaner eller italien-amerikaner, var och en skyddande sin separata nationalitet, var och en sympatiserande mer med sin europeiska bakgrund än med de andra medlemmarna av den amerikanska republiken. Det finns inte någon bindestrecksamerikan som är en god amerikan. Den ende man som är en god amerikan är den som är amerikan och ingenting annat."
Idén om smältdegeln betyder inte att människors bakgrund och kulturarv saknar betydelse. Tvärtom, det inkorporerar traditionerna i identiteten av Amerikanen. En nationell stolthet!
Efter två eller tre generationer har de allra flesta immigrantgrupper assimilerats, lärt sig engelska, ingått blandäktenskap (negrer fortfarande undantagna) och identifierar sig klart mer med sina amerikanska landsmän än med människor från det gamla landet.

Trots socialisters och akademias krypande för islamofascismen och journalisternas partiskhet förekommer det en överdriven missinformation och ett missförstånd om USAs mångfald. Jag tror inte att nationen kommer att uppleva de splittringar som man nu ser i Europa där den sanna mångkulturen tar sig uttryck i separatiströrelser som de som pågår i Belgien och som vi sett i Tjeckoslovakien och Jugoslavien.

För att EU ska bli en framgångsrik union krävs att de rester av nationalism och patriotism som fortfarande finns kan kvävas helt och den politiska eliten använder mångfalden som ett verktyg i detta arbete vilket är kortsiktigt och kommer att leda till bakslag.

Amerika och amerikanen utvecklades och växte fram naturligt; EU tvingas på redan etablerade stater av en socialistisk elitgrupp.

27 oktober 2007

Storbritannien: muslimer vandrar in, britter vandrar ut



Mrutyuanjai Mishra skriver:

Storbritannien upplever i ögonblicket en av de största utvandringarna någonsin. Förra året valde 385 000 att lämna Storbritannien för att bosätta sig i ett annat land. Bara till Australien utvandrade ca 24 000 britter. Här talar vi övervägande om välutbildade och ekonomiskt resursstarka som väljer att lämna Storbritannien.

På frågan om varför de valde att resa, var många svar likadana. Nästan alla berättade att det var på grund av hög kriminalitet, höga bostadspriser, brist på ordentliga skolor till sina barn eller generellt fallande levnadsstandard.

Ingen törs säga att det i hög grad beror på den kraftiga invandringen av outbildat folk som har förvandlat Storbritannien till ett land med många parallellsamhällen.

Det finns områden som är pakistanska, kinesiska, indiska, karibiska osv. Dessa parallellsamhällen upplever många konflikter inbördes, och där har varit flera fall av upplopp, som det exempelvis sågs i Birmingham.

VI ska lära av Storbritanniens erfarenheter. För det första ska vi lära att hålla på de välutbildade och ekonomiskt resursstarka. Och för det andra ska invandringen aldrig vara så stor och föregå i ett sådant tempo att den blir en motiverande faktor för danskar att lämna landet.

Mönstret är det samma i nästan alla västliga länder inklusive Danmark. Invandring från de fattigare länderna har förändrat den sociala verkligheten.

Fyens Stiftstidende via Snaphanen

Mrutyuanjai Mishra är Europeisk Master i människorättigheter och demokratisering och styrelsemedlem i Trykkefrihedsselskabet af 2004.

We just flee, when we can, to France, to Spain, to Australia.
When will we admit that London is full up?

Rätt att DNA-testa!


Ett förslag om att DNA-testa alla anhöriginvandrare i Frankrike har väckt reaktioner i Frankrike och i USA. Franska regeringen tror att 30–80 procent av födelseattester från Afrika är förfalskade.

New York Times kritiserar förslaget genom att jämföra med hur man i Frankrike under den nazistiska ockupationen tillsammans med Vichy-regimen införde rasistiska lagar om rent ursprung.

New York Times

Vad menar New York Times? Att DNA-tester är rasism och nazism?

"DNA-tester är kränkande och familjemedlemmar har inte alltid samma genetiska kedjor, menar kritikerna." SR

Vad menas med det? Att man inte har "samma genetiska kedjor" för att modern varit otrogen?


Tack och lov är vi inte lika snurriga i Sverige - eller är vi?

Jag kan upplysa om att Barnombudsmannen, den myndighet som ser mellan fingrarna när invandrarbarn agas av sina föräldrar, motsätter sig DNA-test av anhöriginvandrare. "Ett av skälen är just att många familjer kommer från krigsområden där våldtäkter är mycket vanliga. Om det vid ankomsten till Sverige skulle visa sig att den biologiska pappan är okänd blir det en mycket svår situation för familjen och barnet." DN

Givetvis blir det en svår situation, men är det bättre att vi medverkar till att barn och far eller mor för den delen lever i osäkerhet om släktskap?

Hur vanligt kan våldtäktsgraviditeter vara bland anhöriginvandrare? Väger inte omsorg om att barn inte far illa tyngre?

Det tycker uppenbarligen både enskilda politiker och det tyckte förra regeringen:

"DNA-testa familjer som fått asyl i Sverige och där man misstänker att barnen far illa, för att kontrollera att de vuxna verkligen är föräldrar till barnen. Det tycker moderatpolitikern Elisabeth Elgh som själv polisanmält ett föräldrarpar i Malmö, och där Högsta Domstolen nu slagit fast att de vuxna inte är barnens föräldrar.

När paret kom från Afghanistan 1998 hade de med sig elva barn. De uppgav att de var föräldrar till alla barnen, och registrerades i folkbokföringen som barnens föräldrar. Först ett år senare, när socialtjänsten utredde familjen efter larm om att barnen blev slagna, kom det fram att fem av de elva barnen inte var deras. Efter en lång rättsprocess har Högsta Domstolen nu upphävt föräldraskapet." SVT

"Publicerat: 2 februari 2006, 17:33

Regeringen har antagit en proposition om rätt för asylsökande familjer att gratis DNA-testa sig för att fastställa släktskapet. Testerna ska erbjudas om identitetshandlingar eller andra dokument inte kan styrka att barn och föräldrar hör i hop. Det ska vara frivilligt att genomföra testerna.

Initiativet till lagstiftningen togs sedan Migrationsverket slagit larm om att barn runt om i landet farit illa, och utnyttjats eller övergivits av falska föräldrar." SvD

Kunde det inte vara skäl att även införa TBC- och HIV-tester av asyl- och anhöriginvandrare?

Avslutningsvis en liten uppdatering om den totala laglösheten i svensk asylpolitik:

Merits Blogg

Demonstrationen genomfördes - trots överfall och mordförsök


Foto: den 74-åriga, som blev utsatt för mordförsök. De autonoma använde en järnstång och försökte krossa den äldre damens kranium.

I samband med demonstration mot Saudiarabiens så kallade kommission för mänskliga rättigheter blev arrangören Anders Gravers och tre av hans vänner slagna i huvudet med järnstänger och knivskurna. Se Vänsterradikala överfaller fredlig demonstration.

Här följer fortsättningen av händelseförloppet:

Då ambulansfolket kommer blir de skadade omplåstrade så gott det går. De är eniga om att demonstrationen bör genomföras trots det kaos och försening överfallet har förorsakat. Den ska genomföras helt enkelt därför att de så kallade människor som har försökt att stoppa demonstrationen genom överfall på Anders Gravers och hans vänner, deras största önskan, utöver att vilja döda Anders Gravers, var att demonstrationen inte blev genomförd, så det största slaget för dem skulle vara att demonstrationen blev genomförd med rak rygg och upprest huvud av just Anders Gravers.

När Anders Gravers är färdig med att tala med kriminalpolisen nere i källaren startar han den ramponerade bilen och kör till demonstrationsstället. Där blir han mött av en ring av polismän som har stängt den enda bron över till demonstrationsstället och nu förhör alla som är på väg över bron. Bara boende eller mycket äldre människor får lov att komma över bron. Omkring 50 demonstrationsdeltagare blir avvisade utan anledning av polisen. 18 unga människor blir preventivt anhållna utan någon annan anledning än att de är på SIADs sida. Läs artikel om detta senare idag där vi analyserar mediernas tillbakahållande och delvis lögnaktiga upplysningar.

Väl ankomna är där en liten flock på ca 25 från både Polen och Tyskland. Anders Gravers orienterar om det inträffade och blir eniga med folket på platsen om att demonstrationen ska genomföras. Demonstrationen beger sig till Strandgade 71.

De 5 korsen slås ner mellan gatstenarna och offren för islam sätts på korsen, åtskilliga halshuggna människor för den Saudiska regimen, förföljda kopter och armenier dödade i deras egna hem av omänniskorna. Skyltar sätts upp med folkmordet i Armenien där man ser tre turkiska officerare med halshuggna armeniers huvuden på et bord. Tyskarna har tagit med en israelsk flagga. Skyltar med “Stop the beheadings”. “Do you have human rights in your country?” Så börjar demonstrationen ropa: Hycklare! efterhand som ambassadörer och konferensdeltagare går ut till sina bilar och kör iväg. Bl.a. den egyptiska ambassadören såg mycket irriterad ut!

Det måste Morten Kjærum ha hört, arrangör av människorättighetskonferensen där européerna skulle lära sig att behandla muslimerna bättre, så han kommer ut och går direkt över mot demonstrationen, sekunderad av en mycket lång dam som tydligt visar hur liten Morten Kjærum är. Inte bara inuti men också rent storleksmässigt. Han försöker att övertyga demonstrationsdeltagarna att de fullständigt har missförstått ärendet med konferensen och att de sannerligen önskade att påverka araberna at följa människorättigheterna och att det gick åt båda hållen.

Det kan han dock inte övertyga någon av demonstrationsdeltagarna om, då de flesta hade läst Morten Kjærums meterlånga ordflöde där det mesta går ut på att kritisera danskarna och Väst i det hela taget. Anders Gravers ger till känna sin oförfalskade mening gentemot Morten Kjærum och framhåller för honom det faktum att danskarna också har människorättigheter och att demonstrationsledarna hade varit nära att bli mördade av några av hans anhängare. Så mycket för hans människorättigheter. De gäller uppenbart bara för mörkrets furstar i Saudiarabien. Anders Gravers säger flera saker varav landsförrädare hör till i den milda ändan av skalan. Morten Kjærum blir också kritiserad för sina anmälningar av danskar för att de skulle ha sagt något fel enligt hans mening. Men skillnaden är dock himmelshög mellan att säga ett felaktigt ord, till systematisk nedslaktning av bögar, kristna, kvinnor som blir beskyllda för otrohet, steningar och halshuggningar, alltsamman för att man har “fel” kärlek enligt koranen.

Demonstrationen gennemførtes - trods overfald og drabsforsøg ;
Murder attempt on sioe/siad denmark leader and members ;
Veritas Universalis: Mordforsøg på medlemmer af Stop Islamiseringen af Danmark ;
Spydpigen: "Beröringsangst"

Läs också om saudiarabernas besök på Spydpigen: Saudiarabiens "menneskerettigheds"import. Varning för hemska bilder.

Vad muslimer tänker - och vad vi tänker att de tänker



Norska tankesmedjan LibLab har gjort en undersökning som visar att norska muslimer är mindre religiösa än vad norrmän i allmänhet antar. Bara 18 procent går till moskén, och bara 2 procent har hört predikningar om svärdets jihad.

Ändå är 2 procent jihadlärjungar respektive 18 procent moskébesökare inte så lite som det låter. Var nionde som går i moskén får alltså höra imamen predika död åt de vantrogna. Det finns tydligen imamer som borde synas i sömmarna av säkerhetspolisen.

14 procent vill införa sharia, vilket återigen är ett för högt tal som visar att de flesta moskébesökare är motståndare till frihet och demokrati.

Gudskelov att de flesta muslimer i Norge väljer bort moskén. Om det betyder att de är lojala med det moderna sekulariserade samhälle de bor i är dock osäkert. En mer närliggande förklaring är förmodligen att de norska imamerna utgör en skurkaktig maffia som de flesta vill undvika:

"De litar inte på imamerna här. Imamerna utnyttjar bara ställningen för att få pengar och makt. Ingen får kritisera dem. Här behöver man bara långt skägg och några medlemmar för att kunna starta en moské och därefter samla in en massa pengar.

Ingen som sitter i Islamsk råd är demokratiskt vald. Alla är radikala muslimer från Hamas eller radikala grupper i Pakistan. De representerar inte muslimerna i Norge," hävdar Muhammed Hussein.

Islamsk råd er en mafia



Martin E. Sandbu från LibLab skriver: "Att känna muslimer personligen gör inte att man vet något mer om muslimers åsikter. Helt oberoende av vad muslimerna faktiskt menar, tar icke-muslimska norrmän lika lite eller mycket fel, antingen de känner muslimer eller inte.

Detta kom som en stor överraskning för mig. Hur ska vi tolka detta? Kan vi tolka det på något annat sätt än det jag har gjort, nämligen att dessa vänskaper och bekantskaper tydligtvis inte är sådana att folk törs ta upp de svåra frågorna, de som kan förstöra husfreden på arbetsplatsen?"

LibLab: rapport med en misjon, for hvem?

Må så vara, men den avgörande orsaken är att imamer tillåts vara muslimernas självutnämnda ledare. Vilket är helt fel ur demokratisk synpunkt. Inte frågar vi prästen om politik och juridik? Vår bild av muslimerna präglas av media och där fjäskar man för imamerna, i alla fall i Sverige.

Alla ska vara lika för lagen men att låta imamer som bara representerar en minoritet vara företrädare för alla muslimer är odemokratiskt. Det är den gamla socialdemokratiska kollektivismen som genomsyrar Skandinavien. Numera genomsyrar den även den svenske statsministerns parti Moderaterna som vill kvotera in invandrare i politiken. Kvotering är uttryck för maktens arrogans och nonchalans mot individen, det är rasistiskt och sexistiskt att knuffa in människor i bås oberoende av deras personliga kvalifikationer.

Inte konstigt att det inte som i Norge och Danmark går att ens försöka bilda en gemensam front mot islamiseringen tillsammans med demokratiska muslimer, om dessa ska behandlas som en kvoteringsgrupp och fösas in i moskén av politiker och media.

LibLab: Hva vet vi om hverandre
Norske feiloppfatninger
What muslims think - and what we think they think
Invandrare kan kvoteras in i m

26 oktober 2007

Kulturfaktorn

Att följa den amerikanska invandrings-debatten lär en att argumenten där är desamma som här. Vilket är märkligt eller hur?

Jänkarna har latinamerikansk massinvandring emedan vi har muslimsk sådan. Deras stora problem är den illegala invandringen, vårt är asyl- och anhöriginvandringen.

Ändå samma argument! Som detta: de illegala invandrarna tar de jobb som amerikanerna inte vill ta. Ändå utgör de bara 24 procent av lantarbetarna. Vilka är de övriga 76 procenten?

Påståendet att de illegala lantbruksarbetarna bidrar till ekonomin är inte heller riktigt. Under ett halvt sekel har USA haft ett jordbruksöverskott, som kostat skattebetalarna flera miljarder per år att köpa, förvara och bli av med på världsmarknaden. Med färre lantarbetare och mindre överskott, så skulle de amerikanska skattebetalarna spara pengar.

Beträffande övriga illegala invandrare i USA, så är de en vinst för arbetsgivarna, eftersom de jobbar hårt till lägre lön. Men de är ingen vinst för skattebetalarna, som betalar för deras sjukvård, deras barns skolgång och för kostnaderna för deras oproportionerligt större andel av begångna brott.

Liknelser med de invandrare som kom till USA runt förra sekelskiftet (1900) är ihåliga och de som gör dem måste vara medvetna om hur annorlunda situationen är idag mot då. Ändå gör de dem! Som här i Sverige, där man jämför bidragsberoende muslimska invandrare med Karl-Oskar och Kristina, som utan att kosta amerikanska skattebetalare ett öre integrerade och försörjde sig själva!

National Review


Karl-Oskar och Kristina har motsvarigheter bland dagens invandrare. Men de kommer i högre grad från vissa nationaliteter än andra.

I England visade tv-kanalen Channel 4 nyligen ett program som avslöjade hur de olika nationaliteterna fördelar sig i kredit-och debit-poster. Trots varningar från parlamentariker om att jämföra invandrargrupper. Syftet var dock att motverka fördomar genom att helt enkelt presentera fakta. Sådana som politiker har tillgång till men inte allmänheten.

Vad gäller bidragsberoende:

Somalier 39 procent (utgör 0,14 procent av Storbritanniens befolkning)

Turkar 21 procent (utgör 0,12 procent)

Pakistanier 11 procent (utgör 0,62 procent)

Iranier 10 procent (utgör 0,10 procent)

Signifikativt nog utgör polacker den grupp som minst utnyttjar bidragssystemen, samtidigt som de är den invandrargrupp som jobbar mest övertid (efter amerikanska invandrare) till den lägsta timlönen.

Invandrarens kultur och ursprung har alltså en enorm betydelse för uppkomsten av invandringsrelaterade problem.

VDARE

Daily Mail

Landskrona: demonstranter stormade in på socialen

Se WEBB-TV


Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan

Har Landskronaposten nu tagit på sig uppgiften att göra reklam för demonstrationer? Man vidarbefordrar glatt att att "i morgon (läs fredag) samlas vi i stadshusets foajé klockan 10. Då kommer samtliga albanska skolbarn och gymnasieelever också att vara på plats. Vi räknar med att bli omkring 100, säger Igball Zenelli."
Finns det ett demonstrationstillstånd för denna aktion? Annars är det väl på gränsen till uppvigling som LP sysslar med. Landskroniten

- Vart fjärde barn i Landskrona har bidragsberoende föräldrar. Detta är en social bomb som snarast måste desarmeras, säger Folkpartiets Torkild Strandberg.

- Bidragsberoendet passiviserar människor och gör dem ofria. Att vara beroende av politiska beslut och anslag för sin försörjning är i hög grad en ofrihet. Bidragsberoendet gör också att viktiga resurser tas från angelägna områden till att försörja människor, som i de flesta fall skulle kunna försörja sig själv.

Landskrona direkt

Under ett budgetmöte i kommunfullmäktige lämnade Mecide Özer (s) mötet, "efter det att sverigedemokraternas rasistiska skrivningar i partiets budgetskrivning passerat i det närmaste obemärkt."

Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg, (fp), är oförstående till kritiken.
- Jag tog upp de här frågorna och betonade alla människors lika värde, förklarar han dock utan att tillägga att det var först efter det att Mecide Özer lämnat salen och han blev informerad om det inträffade som han tog upp ämnet från talarstolen.

- När i debatten inlägget kommer spelar ingen roll och jag kan inte rå för att Mecide Özer då hade lämnat salen, påpekar Torkild Strandberg som inte ser några svårigheter att rösta för förslag ställda av sverigedemokrater som i sin budgetskrivning bland annat hävdar att, ”Försöken att omvandla Landskrona till en mångkulturell stad har lett till en ökning av motsättningar, kriminalitet, otrygghet och sociala och ekonomiska problem”.

- Nej. Ligger deras förslag i linje med vad vi själv tycker och föreslår så röstar jag för dem, betonar Torkild Strandberg.

Landskrona direkt

Jag håller med, Sverigedemokraternas uttalande var inte rasistiskt, utan beskriver verkligheten i Landskrona och många andra ställen.