04 december 2007

Slavjägarna var afrikaner och araber!

Min favoritdefinition av det judiska ordet chutzpah (fräckhet) är mannen som mördar sina föräldrar och ber domstolen ta hänsyn till att han är föräldralös.

Samma sorts chutzpah uppvisade arabiska och afrikanska nationer när de under den så kallade anti-rasistiska FN-konferensen i Durban 2001 krävde skadestånd för
slavhandeln i Afrika.

Detta fick den afro-amerikanske professorn Thomas Sowell att fråga hur afrikanska slavar hamnade i den västliga delen av världen.

Hans svar är att slavjägarna inte var vita, eftersom vita dog som flugor av afrikanska sjukdomar som de inte hade någon biologisk immunitet emot, utan afrikaner!

Och vilka förslavade det än större antal afrikaner som hamnade i arabiska länder? Jo, araber.

Att fånga människor i Västafrika och sälja dem till vita sjöfarare som slavar sköttes av afrikaner. I Östafrika bedrevs slavjakten av araber och afrikaner.

Än i denna dag förekommer slaveri i Afrika och arabvärlden.

Till exempel i Dubai så förekommer barnslavar, som kidnappats runt om i världen, som ryttare i kameltävlingar. Något som vi demonstrerar emot eller talar om?

Nej, däremot talar "jämställdhetsminister" Nyamko Sabuni om att svenska skolbarn måste lära sig Sveriges skuld i slaveriet för över tvåhundra sedan. Att den skulden förklarar "rasismen" i vårt land.

Vilken rasism? Är inte det mest ett hjärnspöke?

Amnesty , Aftonbladet , Gustafsson i Säffle , Mr Brown , Capitalism Magazine

10 Kommentarer:

DonMale sa...

Den värsta slavhandln som någonsin ägt rum i denna värld kom från kristna vita europeer, människor som idag med deras propaganda media försöker manipulera världen, de gömmer deras illdåd och men visar andras, de har gått tillvägas på detta sätt i århundraden. Så våga inte ens nämna något om slavhandel när folk från din kultur har begått samma handlingar men i den värsta nivån.

Anonym sa...

Är det det någon som vet hur många slavar egyptierna hade.
Är det någon som vet hur många slavar Djingis Khan och hans Mongoliska emperie.
Ottomanska riket m.m. jag kan nog nämna många länder, riken o emperier.

Berit sa...

Att fånga människor och sälja dem som slavar utfördes av afrikaner i Västafrika och av afrikaner och araber i östra Afrika.
Före 1700-talet förekom inte något allvarligt ifrågasättande av slaveri, det hade alltid förekommit, men det var den västerländska civilisationen som satte stopp för slavhandel.
Även de amerikanska indianerna vars liv romantiseras högeligen köpte och sålde varandra som slavar.

Anonym sa...

Och som vanligt så är det Berit som kommer med fakta och korekta utalanden! Tack ännu en gång för en utmärkt blogg.....

Jean Moulin sa...

Donmale,

Jag vågar nämna. Varför skulle jag inte våga?

Nå, dina påståenden förefaller grundade mer på hat mot vita än på fakta.

Såg nyligen - på tal om Daniels omnämnande av Ottomanska riket -
ett program på tv om svarta slavar på dåvarande turkiska Kreta. Detta var på 1800-talet eller senare.

Fler afrikanska slavar importerades till Latinamerika (Brasilien)än till USA.

I Europa (min kultur) förekom inga slavar efter kristendomens införande, emedan det var vanligt under den romerska och grekiska antiken samt på Vikingatiden.

Ett föga känt faktum är att det i förkrigssödern i USA fanns ca 3000 friköpta svarta slavägare.

Europa (England) var ledande i kampen mot slaveriet, som ännu inte försvunnit ur Tredje världen och som återinförts till EU i smyg via asylinvandring från Kina och till USA via asylinvandring från Afrika. Då har det rört sig om afrikanska invandrare som importerat afrikanska slavar.

Anonym sa...

Författaren Edward P. Jones har skrivit en bok om ämnet kring svarta slavägare i sydstaterna i USA som heter "The Known World". Har själv inte läst den, så kan inte uttala mig om exakt vad den handlar om, kanske någon här har läst den?

Knute sa...

"...hvoraf det også fremgår at kvinder med hvid hud var eftertragtede:"

1) Den islamiske verden er ansvarlig for slavehandel med 20 mio. mennesker (Vesten: 10-15 mio.)

2) Den islamiske verden praktiserer stadig slaveri (eks. Sudan, Chad og Saudi-Arabien)

3) Den islamiske verdens slavehandel var ikke som den vestlige strengt økonomisk betinget, men havde flere årsager (bl.a. synet på sex)

http://www.uriasposten.net/?p=5340

Anonym sa...

Dumt att försvara slav handeln oavsett.

Berit sa...

Det är ingen som försvarar, utan det du ser här är vissa förklaringar.

Naivtive sa...

White mans guilt finns i många skepnader. USA tog emot 10% slavarna som skeppades över Atlanten. Brasilien och Kuba Karibien var de stora mottagarländerna. Men det är dålig lönsamhet i att anklaga dessa länder för slaveriets skuld.
Varannan slav sändes österut till arabiska länder men även här är det mer politiskt korrekt att tiga still. Sabuni tjafsar om att vi under några få årtionden hade en koloni i Väst Indien. För det vill kos*an att vi kollektivt skall be om ursäkt. Trams

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.