15 december 2007

Tro, hopp och rånareDet är lördagkväll och på bästa sändningstid visar TV 2 ett program med en kvinna i slöja som pratar på arabiska om sitt liv i Sverige. Vi ska tillvänjas inför det kommande kalifatet. Vi tackar Gud säger de på svenska, utan att mena det. Gud är ett skitord för dem, som de kan slänga ur sig för att lura oss. Nej, deras gud heter Allah och det är en helt annan figur än den kristne guden.

När jag tittat en stund på programmet visar det sig inte innehålla det vanliga Politiskt Korrekta dravlet, som jag först trodde, utan handlar om arabiska killars våldsbrottslighet i Malmö. I sina hemländer skulle de blivit hängda. Här blir de omhändertagna av puttenuttiga socialtanter. De blir belönade med utbildning och jobb. En som var dömd för butiksrån blev erbjuden förtroendejobb som fastighetsskötare med nyckelknippa. Trevligt. Ny hederstitel i Malmö: före detta rånare. Killarna får en andra chans men deras ögon är kalla.

"Varför tror du det är så hög kriminalitet i Malmö?" tillfrågas en före detta butiksrånare som numera är socialarbetare. "För att det är så stora klasskillnader."

Snyft och snack och bortförklaringar, nej det beror på uppfostran. En fattig men hederlig familj med kristna värderingar fostrar inga butiksrånare. Men då missar du förstås den karriärväg som samhällstjänsten erbjuder rånare och misshandlare.

Det kriminella beteendet kommer hemifrån, från kulturen. Att råna en icke-muslim är inget brott enligt Koranen. Det förstår ju socialarbetarna, många är ju själva muslimer numera, det är klart de förstår.


Allt de säger på TV är så multi-kulti-romantiskt. I verkliga livet var jag ute på Rosengård och där köpte beslöjade damer julstjärnor, en kristen julsymbol. De tycker att blommorna är fina och struntar fullständigt i vad det är för symbol, men det är inte säkert att det får köpa några julstjärnor nästa år, det kanske politikerna och socialarbetarna sätter stopp för.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Muslimske børn fødes ikke til at være tabere i det danske samfund.
De opdrages til det.

mvh til TV 2

From Sweden with Grief sa...

Bra rutet som vanligt, Knute! Jag orkar snart inte välja orden då jag ser supertramset.
Sverige som ska vara ett så rikt land verkar vara ett land i misär då dessa yttrar sig. Det verkar som de får inte tillgång till bostäder, utbildning, vård och dagligt bröd som i andra länder brukar kunna tvinga fram kriminalitet.
Jag förstår inte den sociologiska förklaringen till detta. Det låter som vi ställer dessa på bar backe då de lyckats ta sig innanför våra hårt bevakade gränser och de får klara sig så gott de kan i detta kyliga land, där de ständigt blir utsatta för förföljelse. De står mig upp i halsen, dessa ungdomar.

Anonym sa...

Gå in på vilken stormarknad som helst så ser du skillnaden i uppfostran. Den svenska familjen tar med sina barn runt i butiken, gör dem delaktiga i inhandlandet. De får vara med och välja, hjälpa till och bära. Den muslimska familjen(jo jag vet det finns säkert undantag, så visa på ett då? )tar med sin hord till leksaksavdelningen, sliter upp ett par förpackningar, och lämnar dem där att leka under tiden de vuxna sköter inhandlingen.

MVH Sven-Olof

Anonym sa...

I den Muslimska kulturen bedoms brott annorlunda; Knark smugglig ar ok men inte alkohol,
Valdtakt ar ok, men inte kvinnor i binini,
Stold, ran ar OK i sverige, men i arabvarlden kapar man av handen.

Det kanske ar orsaken till den hoga brottslighet, foraldrarna tog med sej sina regler hemifran.

/ Nils

Knute sa...

Vilka är det som ligger bakom Kulturnyheterna på SVT1

Abdul Himombu
Malek Ben Djalloul
Johar Ben Djalloul
Halema Ben Djalloul

Uppgiften hämtad från en kommentar på Östra Ölands fria horisont

Anonym sa...

Vem är förvånad ? Det är krig, gott folk. Jihad är krig. Skolbränderna är krig. Våldtäkterna är krig. Rånen och misshandelsfallen är inget som bara händer. De är krig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.