08 januari 2008

Malmö: Spöken mitt på ljusa dagen


Två så kallade "anti"-fascister stod åtalade för grov misshandel vid Malmö tingsrätt i går. Men AFA (Antifascistisk aktion) anser att de står över lagen och hade på flera internetsidor uppmanat folk att "komma och visa missnöje" med åtalet. Mellan 30 och 50 svartklädda och maskerade demonstranter samlades utanför Malmö tingsrätt redan vid rättegångens början vid niotiden. Sen blev det förstås skräck på gatorna, eller med ett mer politiskt korrekt ord, gatuaktivism. Bland annat skrämde "anti"-fascisterna upp patienterna på en vårdcentral.

Var det inte Winston Churchill som sa att framtidens fascister kommer att kalla sig anti-fascister? Stämmer precis.

AFA kallar till samling, skånskan, skånskan, skånskan, sydsvenskan, sydsvenskan, svd, aftonbladet, Befria Media

Uppdatering: "Antifascisterna lyckades dock driva angriparna på flykten. Fyra av nazisterna sökte skydd på en närbelägen vårdcentral." Se kommentarerna.

13 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Jag undrar vad som krävs för att vår härliga regering och Hans Majestäts Konungens lojala opposition (den röd-gröna röran) skall ta avstånd från sin privata ligistarmé? (Påminner de inte lite om Mugabes "veteraner" och Adolf H:s brunskjortor? Lite i alla fall?)

Måste afa spränga Stadshuset i luften eller nå't?

Sen undrar jag vad deras politiska program är. Eller handlar det helt om misshandel för misshandelns egen skull? Ett slags politiska fotbollshuliganer?

Anonym sa...

Hur var det nu med den stora branden i centrala Vellinge i slutet av förra året? Varför har det blivit så tyst om denna. Detta hände ju strax efter det att Migrationsverkets chef pekat ut kommuner som inte "tog sitt ansvar" och upplät sitt territorium till "flyktingar"!

Finns det misstankar om ev. AFA inblandning som har tystats ned?

Anonym sa...

AFA uppmanade folk att komma för att nazisterna skulle komma dit. Inget annat. Det var också folk på glassfabriken som blev attackerade av nazister inte tvärtom.

Weine Berg sa...

Så de satte sjuklingarna på en vårdcentral på plats? Förmodligen starkt gjort av dem, enligt deras egen definition. Tidigare har de ju attackerat en staty (!) av Karl XII, kvinnor med barnvagn och parkerade bilar. Jag tror de är främmande för motstånd faktiskt.

Anonym sa...

Till "Skånepåg"
De med vellinge branden har inget med afa att göra, efersom de va några små ungar som lekte med smällare i en papperskorg som stod placerad under ett tak..

Inte konstigt att folk ogillar oss när media skriver massa bullshit, som tex att vi bråkade utanför tingsrätten, vi va hur lugna som helst och ändå sla polisen trycka upp oss mot en vägg 2 gånger under dagen..Och vid Möllan, de va NAZISTER som kastade sten och glass mo oss närvi satt inne och fikade, och än en gång så hänger media ut oss som om de va vi som började bråka. Och när polis kommer till plats så är de oss de gå på, inte nazisterna som bråkade..Kanske dags att tänka om om oss eller vad säger ni?

Berit sa...

Anonym, det är alltid så att de som bråkar skyller på att "de andra" började. Det känner man igen redan från sandlådan.

Vill du förklara den orangefärgade banderollen med texten: "En fixad nu tar vi resten, antifascist action", som vi såg i samband med en begravning för inte så länge sedan.

Anonym sa...

Nazisterna valde att attackera oss. Vi försvarade oss. Men en viktig detalj i sammanhanget är att antifascism ALLTID är självförsvar. Det är alltid rätt att attackera nazisterna var helst de visar sig. För det handlar om att vi vill ha ett samhälle där ALLA kan känna sig trygga, även homosexuella, vänstersympatisörer, invandrare och andra som tvingas oro sig varje dag för att bli misshandlade om vi tolererar nazister på gatorna. Det kommer bli gatustrider igen, igen, igen, igen och igen. Tills varenda nasse antingen är död eller krupit tillbaka in under sin sten...

Berit sa...

och allt du behöver göra är att kalla en meningsmotståndare nazist....

Anonym sa...

Om man bara läser runt lite på nätet ser man ju att det var nazisterna som skrämde folk på vårdcentralen.

Berit sa...

Om det är så enkelt tycker jag att du ska visa på det.

Jean Moulin sa...

Anonym afa-it,

visst är det härligt med yttrandefrihet? Genom att publicera dig visar vi vår tro på den.

Men hur ser afa på yttrandefriheten?

Du talar om nazister, men såvitt jag märkt har ni mest attackerat sverigedemokrater. Visst, det var Osynliga partiet som angrep centerpartiets lokaler i protest mot deras ungdomsarbets-politik, men är inte det partiet och ni i praktiken samma sak?

Personligen tror jag, liksom alla sanna demokrater, på argument i stället för gatustenar och bomber mot McDonalds.

Jag vill leva lika lite i en afa-diktatur som i en nazi-dito.

Däremot anser jag inte att man skall frånta er eller nazisterna deras yttrandefrihet.

Tvärtom försvarar jag den.

Jag var kritisk mot åtalet mot den där kravallsatiren som några kårhusockupanter gav ut liksom mot
domen mot David Irving i Österrike.

Anonym sa...

Hej. Jag skrev det senaste anonyma inlägget som fick Moulin att hålla brandtal för demokrati.
Det enda jag menade var att de som sprang in på vårdcentralen var nazister som sökte skydd från antifascisterna. Det kan man bla läsa om här :
http://sydsvenskan.se/incoming/article291654.ece
http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20080108

Detta är bara fakta om vad som hänt. Det ligger ingen värdering i att påstå detta. Gillar man inte AFA behöver naturligtvis ALLT vara deras fel för det eller hur? Det kallas demonisering och detta är "demokrater" väldigt duktiga på även om de inte vill erkänna det.
Håll kritiker saklig.
Förvirrande kanske kan vara att (många) nazister inte ser ut som de gjorde för några år sen. Tex är säkerligen personerna som är på bilden på sydsvenskanlänken ovan nazister. Alltså : beskrivningen svartklädda, maskerade är lika ofta nazister som antifascister. Detta fattar helt enkelt inte media och blandar ofta ihop.
Själv är jag inte med i AFA men sympatiserar rätt mycket.
Så där, inget sagt om varken "demokrati" eller "våld" så börja inte.
Det är inte speciellt troligt att jag skriver här igen. Anklagelser om fega anonyma kommentarer rör mig inte i ryggen så bryr er inte.
Tack för mig och hej.

Knute sa...

Tack för informationen. Tidningen Arbetaren skriver:

– Vi letade efter nazisterna efter rättegången, och fick plötsligt höra att de var vid Glassfabriken. När vi kom dit hade två rutor krossats, säger Martin. Kulturcentret Glassfabriken på Möllevången är känt bland annat för sitt arbete mot främlingsfientlighet. Strax efter att antifascisterna kommit dit, attackerades kaféet åter av nazister, denna gång med flaskor och stenar. Antifascisterna lyckades dock driva angriparna på flykten. Fyra av nazisterna sökte skydd på en närbelägen vårdcentral.

http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20080108

I det här fallet tror jag på kålsuparteorin. "Nazister" lika väl som "antifascister" verkar vara samma andas barn.

Jag ska dock göra en uppdatering i inlägget, rätt ska vara rätt.

Mvh Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.