01 januari 2008

Ungdomsgängens repertoar

Efter skolbränder, stenkastning och raketattacker har "ungdomsgängen" börjat med gravskändning. På tre kyrkogårdar i Helsingborg har hundra gravstenar välts omkull. Vilka gör sånt här?

Förmodligen samma individer som bränner skolor. En grupp med asociala värderingar, utan skötsamma kompisar som skulle kunna påverka dem eller tjalla för myndigheterna. Hjältar i varandras ögon, som krigar mot ett samhälle de uppfostrats att hata.

Skolor är förhatliga för dessa pojkar därför att de inte lyckats med sina studier. Den vägen att få respekt är stängd, inbillar de sig.

Varför kyrkogårdar skulle vara förhatliga är svårare att förklara. Spelar religion och kultur in? Gravskändarna kanske inte gillar kristna kyrkogårdar. Hur skulle de annars få för sig att strö ut en urna med aska? Slå sönder gravstenar på flera hundra kilo så bara flisor återstår? Kommer de att ge sig på kyrkobyggnader nästa gång?

"Under min kvällspromenad gick jag inom kyrkogårdarna och såg flera välta gravstenar. Förövarna valde enbart att välta den med ett kors på. Gjorde förövarna ett medvetet val av vilka gravstenar som skulle vandaliseras?"
Helsingborgsbloggen

Rykten går om att araber i en bankomatkö hördes skryta om hur de gick loss på kyrkogården. Bland annat användes uttrycket "svennestenar" om dåden.

I Danmark upplevde man under förra året att 45 kyrkogårdar utsattes för förstörelse och gravskändningar. Likadant i övriga Europa. Det är närapå att man misstänker ett centralt påbud från Mecka.

Liknande motiv finner man hos gängen som driver runt och söker efter offer att råna eller våldta, åtminstone enligt en
sociologisk undersökning kallad "Vi krigar mot svenskarna" i Malmö för några år sen.

Myndigheterna måste se till att dessa ungdomar anpassar sig till det svenska samhället. Sverige har tagit emot dem med öppna famnen, är detta tacken? Duger vi inte, är vår livsstil så förhatlig? Danska drottningen sa några kloka ord i sitt
nyårstal:

"Nydanskarna har själva ett ansvar för att finna sig tillrätta, lika väl som de ”gamla” danskarna har ett ansvar för att det sker. Det är helt nödvändigt att man har ett öppet sinne och viljan till att finna sig tillrätta. På samma sätt är det viktigt att det samhälle, som tar emot de som rest hit, är berett att både hjälpa, stöda och förklara vilka krav som ställs och vilka regler som gäller."Kære Dronning Margrethe du har helt rätt, men tyvärr hindrar islam integrationen. Att tvångsmässigt tvätta fötterna fem gånger om dagen går inte ihop med det samhällsliv och arbetsliv som vi är vana vid.

Nu är det förstås inte bara andra generationens invandrare som dras med i gängen. Även svenska tonåringar fascineras av våldsromantiken och sitter och vid datorn och kollar på Bin Ladins senaste video och liknande.

”Ring ut det meningslösa gatuvåldets larm”, deklamerade skådespelaren Jan Malmsjö i Sveriges Television vid tolvslaget, han bytte ut några rader i nyårsdikten. Vilken kupp! Modigt gjort att våga trotsa den politiska korrektheten.

"Invandrarna har ju flytt från krig och elände ändå tycks de längta tillbaka till raketer och bomber då de uppenbarligen använder fyrverkeripjäser som vapen. Kan någon förklara den logiken för mig?" Skriver
Thoralf Alfsson.

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig om att det är förkastligt - men var får du uppgiften om hundra gravstenar i från?

Berit sa...

Här kan man bl.a läsa om det:

100 gravstenar välta i Helsingborg

ALLMÄNT/HELSINGBORG Publicerad: 2008-01-01 20:12

Ett stort antal gravstenar har utsatts för vandalisering i Helsingborg. Enligt Helsingborgs Dagblad på nätet kan så många som hundra gravstenar ha välts omkull.

http://www.na.se/artikel.asp?intId=1268942

Knute sa...

Tack Berit, jag ska lägga in länken i postningen!

Knute sa...

Nytt korkat Mona Sahlin-citat:

"Det är ju en politisk åsikt och den får dom ha, bara de inte vänder den till att säga att det är antalet invandrare det är fel på."

Man får tycka som man vill, så länge man inte tycker att invandringen är för stor.

Leo Sundberg

Knute sa...

Sahlin-citatet kommer från en intervju i Dagens Arbete

Anonym sa...

Var står det att det är invandrare som har gjort det?

Knute sa...

Bra fråga, som politikerna brukar säga.
De som i stor skala tänder eld på skolor och välter gravstenar måste höra till en stor asocial grupp som är isolerad från skötsamma jämnåriga som kan påverka dem att låta bli. Deras omgivning måste dela deras hat mot samhället, annars kunde de inte hålla på med sånt här utan åka fast.
Vad gäller skolbränderna är det klarlagt att det är på det viset genom brandmäns och polisers uttalanden i tidningar.
Gravskändning har förekommit tidigare, men denna gång var det i så stor skala att det förmodligen inte är någon liten satanistsekt som gjort det. Om det är en stor satanistsekt låter jag vara osagt.

veto sa...

Detta är inga nyheter. Så här höll många gäng på när jag var ungdom för ca 20 år sedan. Det är bara löjligt att försöka påstå att det är en invandringsfråga. Det hela är en klassfråga...det är så självklart att det borde vara onödigt att nämna, men tyvärr väljer folk allt som oftast att inte tänka.

Knute sa...

Visst, det är en klassfråga.

Invandringen har lett till arbetslöshet, ghettobildningar och kriminalitet. Vi har fått en invandring som gör både fattiga svenskar och invandrare till förlorare.

http://leosundberg.blogspot.com/2008/01/sahlin-visar-intolerans.html

Anonym sa...

Fick veta detta igår.

Först lite fakta:

Kyrkogården ligger i södra Hgb - i södra området är det dessutom mycket invandrartätt.

Rykten:

Pratade med några vänner som är aktiva inom div. föreningar i Hgb med omnejd. De i sin tur stod i bankomatkö när ett antal araber skröt för resten i gänget hur de gick loss på kyrkogården. Bl a användes uttrycket "svennestenar" om dåden. Vännerna blev fly förbannade men sa inget då de var för få. Däremot tog de regnr på några bilar araberna körde.

Kan vara tomt prat från araberna men kan mycket väl också vara sant, eller hur....

Knute sa...

"Svennestenar". Hm. Kusligt. Jag tror jag infogar det i inlägget.
Mvh Knute

Anonym sa...

Är förövarna etniska svenskar då är tidningarna inte sena att påpeka den.
Annars brukar det stå "ungdomsgäng" på PK-språk!

Så gjorde de även i den kommunistiska DDR med sanningen i tidningarna då det begav sig.
Att läsa där vad som har hänt var en konst som folk i östländerna behärskade till fullo!
Välkommen till den multikulturella paradisets fikonspråk!

Anonym sa...

Kändes inte som ett pojkstreck i Skanstull, jag var där, och det såg ut som om att framhjulet på en buss helt enkelt exploderade. Dock kan det ha varit ett knallskott, men såg verkligen ut som om att framhjulet på bussen gick sönder.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.