08 februari 2008

Europas nationalstater tillhör det förflutna

"Vid slutet av detta år, när amerikanerna vet vem som blir deras 44:e president, kommer européerna att veta vem som blir Europas första president." Paul Belien

I det nya EU har inte vår folkvalda riksdag längre något att säga till om. Det är de 27 regeringscheferna som har den lagstiftande makten. Det är också dessa som ska välja EU:s president, som förmodligen kommer att heta Tony Blair.

Är det därför så många européer engagerar sig i det amerikanska presidentvalet? Som en kompensation för sin egen maktlöshet?

svd , sds

3 Kommentarer:

Unknown sa...

Det är bra att du tar upp ”det nya” kommande Europa, men jag har försökt och reaktionen hos nästan alla är att dom inte tror på vad man säger, utan att det är som miljö alarmism.
Och faktum är att det är till och med värre än det lilla exempel du tar upp.

Bra att du gör det, men antagligen är all folklig demokrati slut den 1.1.09 när fördraget träder i kraft.

Den 4 feb -08 kommer i framtida historieböcker stå för den dag Frankrike avskaffade sej själva. Inte en rad stod det i tidningarna, inte ens i Frankrike, vilket säger mycket om mediakontroll.

Knute sa...

Tur att bloggvärlden finns, annars skulle vi inte märka någonting. Är tidpunkten bestämd för när svenska riksdagen ska avskaffa Sverige?

The deputies and senators meeting in Parliament in Versailles ratified by a vote of 560 to 181 the constitutional revision that precedes the ratification of the Treaty of Lisbon.

http://galliawatch.blogspot.com/2008/02/done-deal.html

Unknown sa...

"Är tidpunkten bestämd för när svenska riksdagen ska avskaffa Sverige?"

Nix!

Remissvar ska vara inne senast 28 mars så tidigast i April, nåt..
Fördraget finns för nedladdning ( på svenska ) på regeringens hemsida, inkl. bilagor

Många sidor blir det..

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.