15 februari 2008

Fredagsbön i danska moskéer

Skolor, bilar, containers och bildäck brinner i stora delar av Danmark nu. Brandmän och polis hinner inte med och möts av stenkastning. I Århus är det hårda kamper, brandkåren kommer inte fram och busstrafiken är inställd. En bro brinner.

Flera orter vid Öresundskusten härjas av våldsamma bränder. I Köpenhamn brinner minst fem skolor. Birkerød, Farum Midtpunkt, Valby Amager brinner, och en hel fastighet på Vesterbro har brunnit ner.

I Kokkedal och Nivå norr om Köpenhamn brann bilar på olika håll.

— Det skedde närmast i minuttakt och var utan tvivel planerat, sa polisen i Helsingör.

Svenska tidningar skriver att polisen inte vet vad som orsakar orosvågen, men anklagas för att hetsa invandrarungdomar med rasistisk jargong.

Är det meningen att vi ska köpa den förklaringen? Polisens uppgift är inte i första hand att förklara vad som orsakar våldet och förstörelsen, deras uppgift är att hålla ordning. Att anklaga dem för rasistisk jargong är bara till för för att vända bort uppmärksamheten från vad de unga våldspsykopaterna håller på med.

Säkert har "ungdomsgängen" mycket att vara förargade över, nu senast att deras hjältar ska utvisas, de två tunisier som planerat att mörda en muhammedtecknare.

Idag är det fredagsbön i moskéerna. Kan imamerna besinna sig eller kommer de att elda på hatet ännu mer?

Veritas Universalis Nyhedsavisen Nyhedsavisen

10 Kommentarer:

Trader sa...

SR:s/SVT:s första försök att blanda bort korten genom att påstå att oroligheterna hör samman med ungdomshuset lyckades tydligen dåligt. Därav ny absurd förklaringsmodell: "rasistisk jargong hos poliser"

Anonym sa...

För det första: Använd inte diminutiv som "unga våldspsykopater" om islamistiska odjur. För det andra: Imamerna behöver inte besinna sig. De är iskalla. Det är de som styr skeendet och hånskrattar det danska samhället rakt upp i ansiktet. Så här lugnt analyserar en av terrorledarna i Köpenhamn läget enligt Sydsvenskan: "I Det Islamiske Trossamfunds moské i Köpenhamn kritiserade imam Mostafa Chendid tidningskarikatyrerna.
– Vi säger till varandra att drottning Margrethe också är vår drottning. Men varje gång kommer medierna och ödelägger våra ihärdiga försök att integrera oss. Varför ska alla muslimer straffas för dessa tre mäns handlingar? frågade han församlingen."
Taktiken följer helt den islamistiska angreppsformeln: "Varför ska den stora majoriteten 'fromma' muslimer drabbas för vad några få buspojkar hittar på ? Det är inte konstigt att annars fromma människor känner sig kränkta och blir upprörda." När de otrogna åter har vaggats till ro skickas så nästa grupp av små buspojkar ut...

Anonym sa...

De som öppet och cyniskt underlättar och förringar islamisternas attacker mot våra samhällen genom att uppfinna "bakomliggande orsaker" till angreppen gör uppenbarligen medvetet ont värre.

Alla vet att i begynnelsen (innan massimporten av islamister tog fart på 80-talet) var Europa den fredligaste och minst brottsbelastade av alla kontinenter. Sedan började "flykting"-mottagandet. Det började väldigt tidigt ge skarpa avtryck i brottsstatistiken. Många var skeptiska redan då, men under 90-talet inleddes en massiv repressiv hatkampanj mot alla som vågade uttrycka farhågor för att kulturkrockar skulle utveckla sig till något långt värre. Under alla år sedan dess har minsta lilla knyst av tvivel tystats ner brutalt och effektivt och ingen som inte har velat riskera att göra sig till en paria i alla sociala sammanhang har vågat öppna munnen i protest. Allt detta medan alla varningslampor har blinkat rött hela tiden. Brottsligheten har formligen exploderat. Antalet anmälda våldtäkter har t.ex. tredubblats sedan så sent som 1996, när kurvan redan var brant stigande. Samtidigt har all rapportering om detta sorgfälligt censurerats. DO har kört sina antidiskrimineringskampanjer mot t.ex. krogar som tröttnat på terrorister som trakasserar kvinnliga gäster och blandar knock-out droppar i deras drinkar m.m., m.m. och mot arbetsgivare som prioriterar människor de kan lita på i samband med anställningar. Samtidigt har miljarder vräkts ut på muslimska föreningar, förskolor (sic!), socialbidrag, bostadsbidrag, barnbidrag, "integrationsprojekt" m.m. Under hela denna tid, och särskilt efter 11/9, höjs den islamistiska profilen och tonen och kraven hårdnar på en lösning på den "strukturella diskrimineringen". Efter allt detta börjar angreppen ta fart på allvar: systematiska våldtäktskampanjer i stad efter stad, skrot på järnvägsspår, stenkastning mot bussar och tåg, fyrverkeriattacker överallt...och till råga på allt har islamistvännerna mage att påstå att det finns "bakomliggande faktorer" till detta som vi själva bär ansvar för!!!!!
Sanningen är att det finns ingenting alls utom islamistisk imperialism och strävan att med ALLA medel uppnå totalt världsherravälde.

Anonym sa...

Vi skal opsige de sødsuppe konventioner, som politikerne har underskrevet på folkets vegne.

Så skal vi kyle alle uønskede elementer ud af vort land, og så skal vi hejse vort gamle Dannebrog og synge:
Men end er der sang i skoven,
højt bølger det røde flag,
end er der en Gud foroven,
der råder for Danmarks sag.

Gud bevare Danmark - dansk

falkeøje

Sanningen sa...

Svar på Sven-Erik inlägg.
”Alla vet” enligt dig låter vara bara din tolkning av vekligheten.
Som du kallar ”massimporten av islamister” skedde efter ”massimporten av arbetskraft” i 60 talet då jag kom. Då behövde Europa arbetskraft till varje pris och för sin girighet brydde inte mycket om språket ”Nyckel till integration” utan det är hyckleri man lever i dagens Europa som var fredligaste och minst brottsbelastade eftersom folken levde bra genom att bygga sin ekonomi på andra folks blod, precis som dagens svenska ekonomin genom vapenexport till USA & s.k. israel.
(Förlåt, jag glömde och säga att skälldes på narkomaner och invalider om några ekonomiska brister skulle uppstå i landet).
Sen började ekonomins nedgång och började det egoistiska folket hata och se icke europisk människa och ha jobb medan han/hon är arbetslös, patriotiska känslor hetsas upp, diskriminering i arbetsmarknaden trappas upp, s.k. invandrarna blir desperata, börjar bo i gettos och läget utvecklas till två separata världar, vitsskalles och svartskalles.
De som var skeptiska i 80-talet hade ingen aning om att forskarna i Europa hade ett skäl till för att öppna till massinvandring bredvid behov av arbetskraft och det var brist om kvinnor som ville föda barn och som ledde till att befolkningen upplevde ett nytt hot.
……Jag kan sitta och svara på dina osanna påstående i evighet men jag tar sist din sanning!!!.......
Sanningen är om ditt sista påstående om” islamisk imperialism och total världsherravälde” är sant, så skulle du vara glad för det eftersom bara Islam kan ge dig och alla i världen rättvisa och detta bevisat i historien. (Ett exempel) är när kvinnor brändes levande i Europa troende vara häxor, hade muslimska kvinnor haft i flera decennier rosträtt.
När det gäller profeten, fred över honom så rekommenderar jag en bok skriven av icke muslim Ulf Nilson med titel ”De 50 som betytt mest” så fattar du vad verkligheten handlar om
Lycka till
Sanningen

Berit sa...

Lustigt att du skulle nämna häxor, sanningen. En ledande grupp för mänskliga rättigheter försöker just nu stoppa avrättningen av en kvinna i Saudiarabien som anklagats för häxkonst.
Angående muslimska kvinnors rösträtt så undrar jag vad de egentligen röstar om? Kan de rösta på om de vill bli stenade eller avrättade på annat sätt? Undrar varför de röstar på att deras arvsrätt bara är hälften av mannens?

Anonym sa...

"sanningen":
"eftersom bara Islam kan ge dig och alla i världen rättvisa och detta bevisat i historien".

Du är allt patetisk ditt lilla kräk! Tror du verkligen på vad du själv skriver eller är du bara ett litet smutsigt "vänstertroll"?

Du om någon är beviset på att massimporten av efterblivna islamanhängare gått alldeles för långt i Europa. Vad finnes dig här att skaffa förutom socialbidrag när du har ditt islamistiska paradis i en mängd efterblivna premedeltida muslimska länder--Sandnigger!

Sanningen sa...

(ditt lilla kräk…)
(Ett litet smutsigt ”vänstertroll”…)
(Sandnigger…)
Vintebadaren!
Javisst kan jag svara på samma nivå MEN min islamiska moral tillåter inte det. ”Moral”, ord som du säkert aldrig hört hemma.
(vad finnes dig här att skaffa förutom socialbidrag…)
Jag befinner mig eftersom dina farföräldrar hjälpte judarna stjäla min Haifa/Palestina efter andra världs kriget, så du & din Europa är skyldig mig.
”Socialbidrag”! När jag kom till detta land så hade du fortfarande din blöja på dig, och sedan dess har skatter som jag betalat via arbete varit säkert mer än vad hela din familj betalat. Plus att jag aldrig ljugit i skattedeklarationen om milersättning, aldrig åkt buss grattis och alltid betalat TV-licens. TV-licens som din förra kultur minister inte betalat i 16 år och ändå fått minister lön.
Det syns av ditt svar att du inte kan skillnad mellan Feta och Krita eftersom bägge är Vita.
Du får gärna fortsätta med dina vackra ord men detta kommer inte och ändra faktum att många och många klokare människor än dig har begripit sanningen. Det räcker och söka ”convert to islam” på YouTube så upptäcker du din klokhets nivå.
Lycka till
Sanningen

Berit sa...

Sanningen, några frågor eftersom du bott i Sverige sedan 60-talet. 40 år+ ?
Känner du dig som svensk?
Har du och din familj integrerat er i Sverige? Vilket är ert "första språk"?

Om du jämför situationen nu med hur det var när du anlände till landet anser du att Sverige fortfarande har kapacitet att ta emot mängder av outbildade när det inte finns arbetsmöjligheter?
Tror du att muslimer någonsin kan ge upp sina krav och anpassa sig till de lagar och värderingar som existerar i de länder de blir inbjudna till?

Du anser att Europa är skyldig.....Tycker du att de muslimer som kommer till Europa är skyldiga att anpassa sig till värdlandet?

Sanningen sa...

Berit.
Glad att du ställer dessa kloka frågor.
F: Känner du dig som svensk?
S: Beror på hur du definierar SVENSK. Om du menar svensk är, att som ung dricker fredag & lördag kväll på stan, berusad ber busschauffören stanna för att kissa, (jag är jo busschaufför) och sen kräks, eller äter köttbullar, ha samlag med hundra innan jag gifter mig eller ser allt genom materialistiska glasögon, då känner jag absolut inte mig svensk.
Men om du menar svensk är, att ha lojalitet till detta land och delta i landets intresse med svenska folket genom att respektera lagarna, inte utnyttja systemet, försvara rätta beslut, fördöma och demonstrera emot orättvisa beslut då känner jag mig svensk.
F: Integrerat er i Sverige?
S: På samma sätt som du (Invandrare) försöker integrera dig i USA. Jag började integrations process sedan jag kom genom att arbeta utan behov av språket (Nyckel till integration idag), försöka hårt att lära mig svenska för att kunna funktionera bättre i samhället, respektera demokratiskt fattade beslut trots de inte alltid rätta/rättvisa, och inte minst uppmuntra min fru ta samma steg när jag gift mig.
F: Har Sverige kapacitet…?
S: Jag är ingen arbetsmarknads expert men genom en enkel jämförelse mellan nu & då ser man direkt att arbetsmarknaden ställer högre krav nu på dem som du kallade ”outbildade”. Problemet är inte de ”outbildade” eftersom idag så har vi flera tiotusen invandrare som är läkare, lärare……..ingenjörer, men problemet ligger hos dem flesta arbetsgivares attityd åt icke svensk. Denna överblick på den lilla människa eftersom hon kommer ifrån fattigt land eller s.k. ”tredje världen” har skadat svenssons värderingar. Denna gamla-nya syndrom om att alltid måste ha ngn och skylla på lever vidare. Då var det narkomaner, invalider & brottslingar, idag är det INVANDRARE eftersom de inte svanskar.
F: Muslimer ger upp sina krav?
S: Så länge samhället inte tvingar mig dricka alkohol, gå naken på gatan, förbjuder min fru och välja sina kläder (kan vara slöja) eller förolämpa min religion eller mina ideala personer som jag tror på, då finns det inga krav och ge upp ifrån muslimernas sida. Mao om ingen förbjuder mig och leva som muslim eftersom idag är flera tusen äkta svenskar som valt och leva som muslimer. Islam anpassar sig i alla RÄTTVISA miljöer och tider.
Jag undrar vad du menar med VÄRDLANDET? Var snäll och förklara.
Lycka till
Sanningen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.