22 februari 2008

Goda tider för balkongtillverkare


Sade just till min nygifta pappa: "Du har väl balkong." Han svarade att så var fallet (ordvits oavsedd) och att han sågat i räcket.

* * *

Avd. svarta klassiker.

En sådan är fransmannen Jean Raspails "Helgonens läger" från 1973, som är en dystopi à la Orwells "1984" och Anthony Burgess "A Clockwork Orange", som diskuterar kombinationen av europeiska skuldkomplex gentemot u-världen och befolkningstillväxten där. Oaktat att den blivit en kultbok bland bistra ariska nationalister, och att jag aldrig läst den, är det en bok som dyker upp i mina tankar när jag bevittnar utvecklingen.

Lite googlande leder till en pdf-fil utlagd av "white nationalist.info", så ni kan ta del av bokens innehåll här.

Vad internet är fantastiskt. Motverkar statens censur. Och hur länge tror ni staten - Leviatan - kommer att tillåta det?

Daniel Pipes ger en snabbversion av boken här på svenska!

"1968 höll den brittiske politikern Enoch Powell sitt berömda 'floder av blod' tal i vilket han varnade för att Storbritannien genom att tillåta omåttlig immigration höll på att 'bygga sitt eget begravningsbål.' (Dessa ord satte stopp för en hitintills lovande karriär). 1973 publicerade den franske författaren Jean Raspail Camp of the Saints (Helgonläger), en novell som beskriver hur Europa ger efter för massiv, okontrollerad immigration från den indiska subkontinenten. Den fredliga övergången av en region från en dominerande civilisation till en annan som nu har påbörjats har ingen föregångare i mänsklighetens historia varför det är lätt att ignorera dessa röster."

Nu avslutar vi med att unisont sjunga "Bättre och bättre dag för dag."

Surftips: Befria media

3 Kommentarer:

Carl T sa...

Raspails bok (Le Camp des saints) är utomordentligt välskriven och samtidigt skakande. Läs den! Det mesta av Raspail är f.ö. ruggigt bra, och vackert.

Synd att han i Sverige endast uppmärksammats av politiska skäl. Raspail står över sådant.

Tänk om kultur-Sverige varit att annat... Då hade Sartre knappt varit översatt men däremot Jean Raspail.

Jean Moulin sa...

Tack för rekommendationen. Kungsord, när de kommer från en så litterärt kräsen person!

Carl T sa...

Smickrare där...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.