23 februari 2008

Grisen slaktas

Barn i Holland som öppnat ett sparkonto har, av banken Fortis , fått spargrisen Knorbert i present. Så icke längre!

Knorbert anses alltför kontroversiell nu och banken sände ut ett internt brev till sina lokalkontor och förklarade att Knorbert ska dra sig tillbaka eftersom han inte platsar i ett multikulturellt samhälle. Banken hade erhållit "en handfull" klagomål och ska nu fundera ut en lämpligare present.
Varför inte en kamel?

Pressen fick tag på brevet vilket inte var meningen och Geert Wilders party har inte kommenterat.

5 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Jag fick en sparhund då jag var liten, den var blå och i form av en terrier, så det går nog inte heller hem i dessa kretsar. Ett annat år fick jag en sparbössa i form av en figur från Tove Janssons Mumindalen, det kanske passar, eller?
Även om man inte äter ett djur, så behöver man väl inte avsky det så till den milda grad. Tar tillbaka ordet milda, förresten!

Berit sa...

Ultra, Mumintrollen räknas nog som "oknytt" vilket hänförs till samma kategori som "häxor" så det går inte heller.
Men å andra sidan att spara pengar och få ränta på slantarna...går det för sig?

From Sweden with Grief sa...

Det har du rätt i, inte ens Mumin är nog halal!:)
Det kanske inte är grisen som stör dem, det är hela idén med sparandet, det tänkte jag inte på alls!

Anonym sa...

Varför inte börja dela ut "Rondellhundar" till barnen:-)))

Jean Moulin sa...

Det är en fantastisk liten berättelse, som bevisar att Andreas Malm, Expo och DN har *fel* när de förnekar att Europa islamiseras.

Men vilka står för islamiseringen egentligen? Muslimerna eller våra fega företag och politiker?

Att en enstaka muslim klagar tycks räcka för att våra ryggradslösa fjollor till politiker skall drabbas av panik och göra den enskilde muslimens vilja till allmän lag. Vilka otroligt fjantiga ynkryggar!

En intolerant muslim klagade på förekomsten av grisrelaterade kalendrar, porslinsfigurer etc. på Dudley Council (stadsfullmäktig el. landsting) i England, och genast drabbades cheferna av panik och förbjöd alla sådana föremål.

Men vad tvingar dem att ge efter, om så en majoritet muslimer skulle klaga? Det är så sjukt. Om nu risken för politiskt och religiöst våld skulle öka om man inte gav efter, så borde man väl fatta att man inte kan ha ett mångkulturellt samhälle, om intolerans är det pris man måste betala för det! Då borde man väl fatta att man måste stoppa invandring från muslimska länder, eftersom mig veterligen är det bara muslimska invandrare som kräver att det offentliga rummet rensas på allt för dem anstötligt. Man drev ju en kampanj i Italien nyligen för att få bort alla offentliga madonnor och jesusar, som är en del av det italienska kulturarvet.

Fy fan vad trött jag blir på alla intoleranta muslimer och ryggradslösa politiker.

The Sun

Daily Telegraph

Kineser firar grisens år

Guardian

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.