08 februari 2008

Iran flaxar med vingarna

Både Moskva och Washington verkar nu vara överens om att Irans senaste raket test bevisar att Iran inte har lagt sitt kärnvapenprogram på hyllan.

De två länderna började samordna sina åsikter redan i december när Bush plötsligt inte protesterade mot de ryska bränsletransporterna längre.

Den 4 februari
yttrade man från Vita Huset att det finns anledning att vara orolig över Irans raketprogram "eftersom teknologin är densamma som för kärvapenbomber"
Dagen därpå uttalade Moskvas biträdande utrikesminister samma sak, vilket är första gången som en rysk regeringsmedlem officiellt medgivit att man tror att Iran har ett kärnvapenprogram.

Kommer samarbetet att fortsätta när det gäller valet av plats för en amerikansk raketbas? Polen eller Tjeckoslovakien?

USA skickade i går upp sitt rymdskepp Atlantis vilket troligen är dess sista färd.
NASA planerar att pensionera sina rymdskepp år 2010 och börja konstruktion av en ny modell, Orion, som beräknas vara färdig 2015.
Under fem-års-gapet kommer USA att vara beroende av ryssarna för att skicka astronauter och vetenskapsmän ut i rymden till en kostnad av 700 miljoner dollar.

Ryssarna har vid ett flertal tillfällen visat att de inte har Amerikas bästa intresse i tankarna och att göra sig beroende av deras teknologi och goda vilja är dålig planering.
Kineserna har också ambitioner på att bli den ledande rymdnationen och planerar att placera sin flagga på månen år 2020.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.