05 februari 2008

Mahatma Gandhis efterföljare


Gandhi förfasade sig över judeförföljelserna i Nazityskland och skickade 1938 ett brev till de judiska ledarna med uppmaningen att be tyskarna att antingen skjuta dem eller sätta dem i fängelse hellre än att acceptera den diskriminerande behandlingen.

Jag tycker Gandhis linje påminner om de kritiker av multikulti (Erixon, Steyn, Phillips, Hitchens etc) som vägrar kräva stopp för massinvandringen - eller åtminstone den muslimska massinvandringen. För dessa kritiker är krav på invandringsstopp så tabu, att de hellre underkastar sig den oundvikliga sharia som kommer att följa på fortsatt muslimsk massinvandring.

Förmodligen blir de som jag här kritiserar inte ett dugg ledsna över jämförelsen med Gandhi, eftersom en del av dem ser upp till Martin Luther King. Så jämförelsen med Kings idol Gandhi ser de antagligen som högsta beröm
.

National Review

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, klockrent att såga Gandhi på det sättet. Det är anti-PK när den är som bäst. Jag kände inte till den där historien - finns det mer att läsa om den nånstans?

Vad är det du inte gillar med King? Känner inte till alls mycket om den mannen och vill gärna veta vad det är du inte gillar med honom.

Mvh/Grue

Anonym sa...

The Jews
(Segaon, 20 nov. 1938)
www.gandhiserve.org/cwmg/VOL074.PDF
sid 239 - 242

Democracy and Non-violence
(Sevagram, 13 maj 1940)

"Western democracy, as it functions today, is diluted Nazism or Fascism. At best it is merely a cloak to hide the Nazi and the Fascist tendencies of imperialism."

www.gandhiserve.org/cwmg/VOL078.PDF
sid 209

Jean Moulin sa...

Här lite negativa påståenden om Martin Luther King på
Lew Rockwell.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.