12 februari 2008

Rån av svenskar inte hatbrott?

När myndigheterna redovisar statistik över "hatbrott" saknas något: nämligen de brott som motiveras av svenskhat.

När en invandrare skar kvinnor på diskotek i Gävle, så visade det sig att han drevs av hat mot svenska kvinnor. När en färgad lundaakademiker gjorde en kartläggning av ungdomsrånen, upptäckte hon att motivet ofta var svenskhat.

Om nu det är så himla viktigt att inskärpa att alla har samma värde och att ingen skall diskrimineras, varför räknas inte dessa exempel som hatbrott?

Varför utelämnas det alltid i diskussioner och tidningsartiklar om hatbrott?

Naturligtvis för att det gör den fördummande propagandan om svenskars rasism mindre gångbar.

Jag har aldrig förstått påståendet att Sverige skulle vara ett apartheidland under ytan. Tvärtom slår svenskarna knut på sig själva i sina ansträngningar att inte misstänkas för rasism. I mycket högre grad än invandrare.

Tag en pizzarestaurang. Hur många svenskar jobbar där? Precis. Men ingen skulle kräva att de anställde svenskar. På en större svensk arbetsplats måste det emellertid finnas invandrare. Annars blir det tal om diskriminering.

Hela tiden matas vi svenskar och invandrare med propaganda från våra företag och fackföreningar och massmedier samt politiker om att det bara är svenskar som är rasistiska. Aldrig invandrare.

Kanske det rentav får till följd att invandrare blir misstänksamma mot svenskar och ser rasism där ingen finns.

"Personer med utländsk bakgrund ger uttryck för negativ diskriminering gentemot dem med inhemsk bakgrund i ungefär lika stor omfattning som den kända motsatta diskrimineringen. Samma sak gäller könstillhörigheten [. . .]

Intressant nog pekar också de experiment vi redovisar snarast på en benägenhet hos vissa undersökningsgrupper att överkompensera till följd av en mycket stark medvetenhet om den etniska diskrimineringens och rasismens förkastlighet. Bland den grupp studerande i statskunskap som utgjorde ett av undersökningsurvalen återfanns således en tendens att generellt sett favorisera den arbetssökande som hade utländsk bakgrund framför dennes inhemska motsvarighet
." DN

Merit Wager Merit Wager Ordfront

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt inlägg. Håller helt med dig. Är själv invandrare, men blir flyförbannad för fden här särbehandlingen av invandrare. Bor man i Sverige, har man svenskt pass, ska man banne mig anamma svensk kultur, leva enligt svenska lagar och värderingar, och sluta tvinga svenskar att anpassa sig till sina "värderingar" och "kultur" bara för att Sverige var så pass snäll att ge dig asyl!

Jean Moulin sa...

Tack Katty, ditt beröm värmer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.