01 februari 2008

Sammanhållningen är en saga blott


Bloggen har tidigare skrivit om problem med kriminalitet i Landskrona, och nu har turen kommit att skärskåda hur det ser ut på andra sidan Sundet. Mittemot Landskrona ligger Nivå och Kokkedal, två samhällen som ofta får rubriker i tidningarna på grund av bråkiga invandrargäng som gör gatorna osäkra.

Förra sommaren pågick något som liknade en intifada. Bland annat blev en tysk cirkus på besök i Nivå överfallen av 30 unga män som misshandlade personalen med järnstänger försedda med piggar och hotade att skära halsen av dem. Elefanterna matades med brödkulor fyllda med glasbitar.

Mentaliteten känns igen från Irak där två kvinnliga jihad-martyrbombare idag dödade 70 personer. Båda kvinnorna hade valts ut bland mentalt efterblivna patienter och bomberna detonerades med fjärrkontroll.

Vad kan man dra för lärdomar av den lågintensiva jihad som pågår i Landskrona, Nivå och lite överallt i Europa? Är det dags för "gated communities", hela kvarter som burar in sig själva för att beskydda sig mot en fientlig omvärld?

Hur få stopp på invandringen från islamiska länder? Det är just dessa invandrare som har svårast att integrera sig i vår västliga kultur, vilket gör att samhället inte kan hålla samman.

Riktigt chockerande är att tre fjärdedelar av invandrarna från från Afrika och Mellanöstern inte deltar på arbetsmarknaden utan uppbär sin försörjning från olika bidragssystem.

Vad hjälper det att många asylsökare inte får uppehållstillstånd när de ändå stannar kvar? De måste skickas tillbaka till Irak och Afghanistan, inte minst som en signal att det inte är någon idé att komma hit. Men politikerna gör allting fel, nu ska det svenska Tullverket mer eller mindre skrotas och gränserna öppnas. Det skulle inte förvåna mig om Kustbevakningen också ska läggas ned.

Misslyckandet i bilder
Intifadan i Nivå
Vi saknar fenomenet "gated community"
Tull-Kust skriver till finansministern

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Å Ena sidan är vi stolta att USA använder vårt raket teknologi till att förstöra bostäderna i Iraks städer, till att åt andra sidan tvingas ta emot dessa bostadslösa....
Livets ironi?
Kanske skulle det vara bra om Bofors topg bord etiketen där det står made in Sweden från sina raketer?
Hårt marknadsföring av Sverige in i Irakiernas sovrum har medfört att de tar sig hitt i tiotusentals.....
Det vi tjänar på att sälja raketer till USA får vi betala dubelt i flyktningskostnader!

Anonym sa...

så om bofors inte sålt vapen till usa så hade sveriges flyktingpolitik sett annorlunda ut,och muslimer,folk från mellanöstern och afrika hade vart fullt intergrerbara utan bekymmer i ett västerländskt samhälle.....wake the fuck up.


dom vakna och insatta vet att problemet ligger hos svenska politiker,svensk mesighet,svensk naivitet,och det faktum att varken muslimer eller afrikaner är speciellt önskvärda i väst,dom har ingenting här att göra annat än leva på skattebetalare,och dom kan inte tillföra oss ett skit förutom kostnader och kriminalitet.

bofors-ännu ett "pizza"-argument?

Anonym sa...

så om inte bofors hade sålt vapen till usa så hade svensk invandringspolitik sett annorlunda ut...och folk från mellanöstern hade varit fullt intergrerbara utan bekymmer i sverige....det kan inte möjligtvis vara så att muslimer,afrikaner och folk från mellanöstern inte är speciellt önskvärda i väst...kan det vara så att dessa grupper kanske inte har ett skit att tillföra västvärlden,förutom kostnader och kriminalitet.....kan det vara så att sveriges problem har att göra med att vi är världens naivaste och mesigaste befolkning,med politiker som experimenterar och leker med svenska skattebetalares pengar....mot skattebetalarnas vilja...kan det vara så tro...wake the fuck up.

Anonym sa...

bofors...haha den var bra du,och vilken svensk är stolt över bofors affärer....känner då ingen.

som ovanstående säger:ännu ett patetiskt pizza-argument..?

tror snarare att det har att göra med sveriges politiker,som släpper in dessa mängder med muslimer,araber och neandertalande somalier.

finns ingen som tvingar sverige att försöka rädda hela 3:dje världen,så ansvaret ligger helt och hållet hos svenska politiker.inget annat.

Anonym sa...

Ögonbrynen sitter lågt här som vanligt. Vad fan har det med att göra med Irak? Ska Irak dras in så skyll på USA som ökar flyktingströmmar långt och bekvämt från deras egna gränser. Vi är ett av dom få länder i världen som lever upp till FN-konventionerna vi tecknat, vi tar faktiskt bara emot det minimum som vi måste, det är resten av vår omvärld (förutom Tyskland, och Spanien i EU) som inte tar sitt ansvar, Var fan är Finland? Danmark kan skicka förstärkningar till Bush men lämnar sverige ensamt vad gäller mottagning. Där har vi problemen. För folk kommer inte sluta komma. Så är det.

Knute sa...

Anonym med höjda ögonbryn,

Nästan 100 procent av dem som kommer är inte flyktingar enligt FN-konventionen.

De riktiga flyktingarna borde komma hit naturligtvis, inte lycksökare som har lärt sig säga det magiska ordet "asyl".

Anonym sa...

Stöd Bofors och bli KANON!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.