13 februari 2008

Sammanträffanden


Stackars chefredaktör Melin, han ville så väl när han publicerade muhammedbilden i Sydsvenskan, och slå ett slag för yttrandefriheten. Sorgligt nog sjönk han ihop och avled hastigt mitt emellan två radiointervjuer med anledning av publiceringen. Detta inträffade i samma veva som två mordkomplotter avslöjats, riktade mot en dansk och en svensk muhammedtecknare.

Nu kommer imamerna på fredagsbönen i moskéerna säga att Melins död var straffet för att han trotsade förbudet att avbilda Muhammed.

I Köpenhamn hade 200 muslimer tågat upp på Rådhusplatsen för att demonstrera emot muhammedteckningarna. Samtidigt brände muslimska ungdomar bilar och containers för fjärde dagen i rad, samt kastade sten på polisen. Polisen tror inte att det är något samband. Veritas Universalis kommenterar:

"Jag är för övrigt också bedövande likgiltig. Vad muslimer angår, är det bara två möjligheter: assimilera eller skrid iväg. Jag föredrar så absolut det sista."

Vi vill att de muslimska invandrarna ska assimilera sig, men kan de, vill de, får de? I ett tal i Köln förbjöd Turkiets premiärminister Erdogan Tysklands tio miljoner turkar att blanda sig med tyskarna: "Assimilering är en förbrytelse". Erdogans rasism påminner om Hitlers.8 Kommentarer:

Knute sa...

Det är omtvistat hur många turkar som bor i Tyskland. Men redan för 20 år sedan nämndes siffran 5 miljoner.

http://blog.balder.org/?p=358

Anonym sa...

Demokratiska muslimer? Det får mig att tänka på rostade isbitar.

Visst finns det demokrater med muslimsk bakgrund, men de räknas knappast som muslimer av varken imamer eller islamisk tradition utan ses snarare som apostater.

Däremot finns en risk att begreppet leder till en legitimering av islam genom föreställningen att islam är förenlig med västerländsk demokrati snarare än ett separat politiskt system.

Knute sa...

Allan, verkligen en viktig synpunkt att begreppet "demokratiska muslimer" leder till en legitimering av islam! I fortsättningen ska jag använda citationstecken.

Å andra sidan. Eftersom det är farligt för dem att lämna islam så kanske man ska ha ett visst överseende. Av Sveriges kanske 700.000 muslimer finns det många för vilka demokratin är viktigare än islam.

Knute sa...

Jag tog bort avsnittet om "demokratiska muslimer", det kräver ett lite utförligare resonemang.

Anonym sa...

Dom som vandaliserar i köpenhamn behöver ingen orsak, dessa människor har bara ett syfte och det är sabba för alla andra.

Och vad det gäller religösa ledare, dessa är ute efter en sak endast, makt. Dom skiter i Mohammed, Jesus what ever. Anledningen till klagomål är egna sjuka politiska agendor. Dom som kräver att barn skall spränga sig själva i luften skulle aldrig själva spränga sig själva i luften.

Anonym sa...

jAG tycker att det är ett historiskt paradox, och dtraff, att sverige som var så uttalat rassistiskt på 1930-40 talet...nu har blivit ett mångkulturellt land, med de mest exotiska kulturer, som den islamiska, ahahah, vad skulle man säga på rasbiologiska institutet i Uppsala? jag ser det som ett straff för att Sverige tjänade pengar på II världskriget och var Hitlers "alierade" ( krigsmateriell)

Anonym sa...

Angående danska bränderna. Har följt utvecklingen i Danmark och flera förklaringar anges eller snarare är det en kombination av faktorer:

- Haschhandeln i Folkets Park. Polisens intensiva störningar där har retat upp berikarna som pysslar med det.

- Tonårsmuslimerna/berikarna känner sig identitetslösa / frusterade. De kommer från ex. Libanon men hör inte hemma där längre. De bor i Danmark men danskarna vill inte låta dem bli danskar. Därutöver påstås att polisen övervägande stannar gängen utan anledning, och visiterar konstant. Rasism och medvetna trakasserier, enligt berikarna.

- I fredags blev en polispatrull på Nörrebro irriterade över en äldre palestiner som parkerade fel och vägrar sedan lyda order. Det slutade med att gubben föll i gatan under handgemang.

- Utvisningen av de två misstänkta mordkomplotts-tuniserna, utan rättegång.

- Publiceringen av M-teckningen i 18 danska tidningar. Man skändar inte vår profet, han ska respekteras..sa en tonårsmuslim fräsande inför kameran.

Kravallarna startade i lördags, alltså har det intialt ingen koppling till komplotten eller publiceringen.

Nu springer islamisterna i Hizb ut tahrir omkring på Nörrebro med flygblad - att sluta upp vid en stor demo, och avkräva ursäkter och allmänt allah akbah-gapande.

Imamerna väntas köra sin uppviglar-taktik under fredagsbönen, och sedan brinner det ännu mera. Detta enligt flera experter.

Anonym sa...

Så här tycker en del om Melis bortgång:
http://bp0.blogger.com/_NXsPCTsdJ5s/R7TdUxejSMI/AAAAAAAADAA/eQXr8RykX2s/s1600-h/el+swede.bmp

"Vi tackar Allah för denna underbara gåva att han släckt denna gris liv"

En hälsning från Det Nya Sverige?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.