17 februari 2008

Självförsvar

De allra flesta föräldrar lär sina barn redan på sandlådestadiet att de inte ska starta slagsmål men att de har rätt att försvara sig om de blir slagna.
Vi har en naturlig rätt till självförsvar och ju äldre vi blir desto mer inser vi att det finns människor som av olika anledningar verkligen kan och vill skada oss.


Den senaste fruktansvärda
skolskjutningen i Northern Illinois är ett exempel på att det finns galna människor som vill döda både andra och sig själva.
Anledningen till att en mordisk galning väljer skolor och universitet beror på att det är vapenfria zoner. Möjligheten att döda många är större eftersom mördaren inte löper risken att bli skjuten själv.
Bland både lärare och elever finns det tränade, laglydiga människor som bedömts lämpliga och har tillstånd att bära ett dolt vapen men de har inte tillåtelse att ta med det inom skolområdet.
De mister därför rätten till självförsvar och blir i stället hjälplösa offer.

I Sverige har man inte ens rätt att bära kniv eftersom det socialistiska sättet att tänka innebär att alla ska vara beroende av staten och inte sig själva som individer med eget ansvar. Man anser inte att en människa har rätt till sin egen kropp, sin egen personliga säkerhet och sin egen framtid. Det är staten som ska ta ansvar för det.
Människor ses som en flock får och man är beredd att offra några då och då i stället för att låta pålitliga balanserade individer försvara sig själva och andra.

Vi läser om vandaliseringen i Danmark, om hur människor blir nedslagna och sparkade om de försöker stoppa huliganerna.
Vetskapen om att ingen har vapen, ingen kan försvara sig gör att våldsverkarna inte behöver akta sig, inte behöver vara rädda för någon och inte ha respekt för någon.

"Ett beväpnat samhälle är ett artigt samhälle", Robert A. Heinlein

29 Kommentarer:

Knute sa...

Jazzmusikens upphovsman nummer ett, Jelly Roll Morton, var en stor anhängare av skjutvapen och alla 17 musikanterna i turnébussen var tvungna att ha ett sådant. Men på gamla dar glömde han bort vikten av att vara beväpnad och blev följaktligen knivskuren på en sylta han spelade på.

Kulturkniven sa...

Jag är inte helt mot vad du skriver. Men istället för att Sverige beväpnade sig, så borde skolorna och bostadsområdena ha civilgarden som stod för ordningen. Inte alla har förutsättningar att försvara sig, ens med vapen. Om civilgardena misskötte sig, borde de kunna anmälas. Sverige borde dessutom avväpnas från multikulturalism och massinvandring, som ökar motsättningar och våldsförtryck.

Berit sa...

Civilgarden fyller en bra avskräckande funktion liksom polisen, men när det hänger på sekunder är polisen alltid många minuter därifrån.
Alla människor behöver inte bära vapen men de som vill bör få det.
De människor som inte har förutsättningar att försvara sig ens med vapen gör det ju ingen skillnad för. "The Bad Guys" vet inte i förväg om det tilltänkta offret kan vara beväpnat och det verkar som en bromskloss.
Även de personer som är fullständigt emot vapen skulle inte sätta en skylt på dörren :"Detta är ett vapenfritt hus!"

Anonym sa...

Ja, just ja. Det är ju genomtänkta människor som gör massakrer. Hur många av de som har skjutit på skolor har kommit levande därifrån?

Berit snackar skit som vanligt.

"Ett beväpnat samhälle är ett farligt samhälle."

Knute sa...

Anonym, du förstår inte vad du läser "som vanligt". Om det hade funnits beväpnade personer på skolorna och universiteten så hade mordgalningen kanske stoppats, eller inte ens vågat börja skjuta.

Anonym sa...

Ja och om alla skulle ha vapen så skulle ett vanligt bråk bli en dödsskjutning. Ge alla idioter vapen så blir det bra... Kasst argument.

Anonym sa...

I ett samhälle bestående av lamm möter vargarna inget motstånd.

Berit sa...

Anonym, visa mig exempel på när ett vanligt bråk blir en dödsskjutning. Utgår du ifrån hur du själv skulle agera?
Meningen med tillstånd att bära ett dolt vapen är att idioter inte får tillstånd. Tror du att du skulle vara lämplig att bära vapen?
Det finns många exempel på att brottsligheten minskat avsevärt när man i en stat ger medborgarna, efter träning och lämplighetstest, tillstånd att vara beväpnade. Florida är ett exempel.
Du kallar mitt argument kasst. Har du några egna argument som är logiska och baserade på fakta?

Anonym sa...

nej, jag är inte lämpad för att bära ett vapen. Men det är inte 99% av mänskligheten heller. De som är lämpande kallas poliser. Skolmassakrer sker mest hela tiden i USA. Visst är det ett stort land men de sker i väldigt stor utsträckning. Undra varför? I Sverige finns det en jävla massa vapen men inga används för att skjuta ihjäl klasskamrater.

Berit sa...

Du kallar mitt argument kasst. Har du några egna argument som är logiska och baserade på fakta?

Du "glömde" att besvara ovanstående fråga.

I USA bränner man inte bilar och kastar inte sten på räddningspersonal, jag undrar varför?

Berit sa...

Jag måste enl. dina underbyggda påståenden tillhöra den enda procent som är lämplig att bära vapen eftersom det har räddat mig från att bli misshandlad av tre ligister.

Anonym sa...

Dödade du någon?

Anonym sa...

Brända bilar och kastade stenar dödar inte människor.

Berit sa...

Nej. jag dödade inte någon. Avlossade inte ens ett skott eftersom skitstövlarna övertygades ganska snabbt om att det skulle jag göra om de kom närmare.

Till Anonym om stenkastning: Så då är allt frid och fröjd? Kasta sten och bränna annans egendom ska man få göra?

Anonym sa...

Det har jag inte sagt. Men att jämföra det med månatliga skolskjutningar och vansinnesdåd är väl lite magstarkt eller? Om jag får välja stenkastning och bilbränning eller skolmassakrer av mobbade tonåringar så väljer jag... låt mig se... jag håller mig till stenkastning. Det är lättare saker att ta tag i.

Berit sa...

Vad tycker du om våldtäkt, nedslagning och misshandel? Sparkar i huvudet, rån ocj överfall?
Tala om hur man "tar tag i" stenkastarna och mordbrännarna?

Trader sa...

Jag är principiellt emot att sänka ribban för vapeninnehav i Sverige, det leder allt för ofta till tragedier á la USA. Däremot kan vi, till att börja med, öka polistätheten med sådär 100% för att komma upp i paritet med övriga Europa. Medborgargarden är inte heller så dumma eftersom folk känner delaktighet i att säkra sin närmiljö.

Berit sa...

Håller med dig, Trader, om att medborgargarden löser många problem men de kostar mycket pengar.

Berit sa...

Trader, anonym och andra som läser detta, anser ni att varje individ har rätt till självförsvar?

Anonym sa...

Jo, man har rätt till självförsvar inom rimliga gränser. Att skjuta någon är inte rimliga gränser.

Medborgargarden är en "redneckrampage" och inget annat. Öka polistätheten en smula men inte så mycket att det blir en polisstat.

Berit sa...

"Rimliga gränser"!! Underligt förbehåll.
Ska jag som svag kvinna finna mig i att bli misshandlad av ett gäng ligister därför att jag inte har muskelkraft att slå ner dem?
Om de hotar att döda mig ska jag inte ha rätt att skjuta dem?

Anonym sa...

Klart du har rätt att försvara dig men det är fortarande inte ett hållbart argument för att beväpna varenda idiot i ett land. Om man inte kan se att lagen "Every man has the right to keep and arm bears" har gjort USA till ett våldsfacistiskt land så är man rätt så korkad.

Knute sa...

Anonym 19 februari,
ditt snack om att vara korkad återfaller på dig själv, åtminstone verkar du mer än lovligt dumdryg. Har du skaffat dig dina kunskaper om USA genom att se deckare på TV? Om man ska använda ett ord som våldsfascistiskt passar det bättre på de kriminella nya svenskar som sett till att mordfrekvensen är dubbelt så hög i Sverige som i USA och att antalet våldtäkter är 5-6 gånger fler per capita.

Berit sa...

Så lätt ska du inte slingra dig undan Anonym.
För de första är de som är lagligt beväpnade testade för lämplighet och idioter ingår inte där.
Du kan tex. inte hitta ett enda fall där någon med rättighet att bära dolt vapen har dödat en polis.

För det andra, förklara hur du tycker att jag, rent praktiskt, ska göra för att försvara mig mot tre ligister i 25 års-åldern?

För det tredje, hur förklarar du våldet i Sverige? Rån, överfall, våldtäkter....nedslagning och sparkar?

Anonym sa...

Det där med att våld och våldtäkter händer oftare i Sverige än USA är ju bara skitsnack. Som det mesta som skrivs på den här bloggen...

USA är våldfacistiskt för att de bombar länder i vänstervarv, har koncentrationsläger och fattar inte att skolmassakrer har med ett skevt land att göra och inte med att folk inte är tillräckligt beväpnade.

Hur mycket handeldvapen är det i omlopp i USA? Hur många skolmassakrer har skett där? Hur många har blivit skjutna till döds av poliser i USA?

Du skulle säkert kunnat använda din tjocka skalle för att bekämpa den lede fi.

Om alla skulle ha kärnvapen så skulle ju det inte vara några krig eller hur?

Knute sa...

Vems tjocka skalle?

I Sverige har våldsbrottsligheten har ökat med 50 % under det senaste årtiondet medan den minskat i USA.

Enligt Interpols statistik begås i Sverige dubbelt så många våldsbrott i Sverige som i USA, räknat per 100 000 invånare.

http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=3&id=19

Berit sa...

Anonym du är skolexemplet på okunnighet och avsaknaden av kunskaper kompenserar du med att ta till oförskämdheter och dra in fullständigt ovidkommande ämnen. Det är den teknik som används bland dem som inte har hållbara argument.
Ser du det själv eller????

Anonym sa...

Antalet ihjälskjutna och mördade i USA är fyra gången större än i Sverige (2002) . Dags att kolla lite fakta kanske? Har kanske med en jävla massa vapen att göra?

Anonym sa...

Bryter sig någon in i mitt hus mitt i natten och jag kommer på denne anser jag att ett skjutvapen är det enda rätta att dra fram,sen om det ska användas eller inte bestämmer inbrottstjuven....kommer min dotter hem våldtagen och sönder slagen av 4-5 grabbar så är ett skjutvapen även där mitt enda alternativ.

Men den som vanligt naive och extremt mesige svensson som sedan barnsben fått lära sig,dels via lagen,att inte skydda sig själv,har inget val annat än att gå till världens mest ineffetktiva poliskår,för att med kanske lite tur få fast förövaren...bara för att se den samme promenera fritt nåt år senare,om ens ett fängelsestraff utdöms...

Nej,sverige är som gjort för medborgargarden och beväpnad befolkning,ni kan ju fortsätta ringa kling och klang när ni blir utsatta för brott,för att sen stå och må dåligt resten av livet över spottloskan i ansiktet att förövaren/förövarna i princip gick fria,vi övriga har redan skaffat oss 9mm:eters vänner.

Jag tycker jävligt synd om familjer som campiogiani som fick sin son mördad för att sen se förövarna gå fria efter 3 månader efter vistelse på ett mellanklasshotell - vilken jävla förnedring från det svenska rättsväsendet.Trots italienare så agerade dom enligt den korrekta svenska modellen,anmäl - håll käft - bli bespottad - må dåligt.

Mesarnas paradis

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.