11 februari 2008

Stenkastning mot brandmän i Malmö och Köpenhamn

Nörrebro i Köpenhamn hade i lördags en grupp unga satt eld i en container. Då brandkåren kom möttes den av gatsten och måste fly bort från branden. Först då polisen ankom kunde brandmännen börja att släcka elden.

Polisen var tvungen att använda tårgas för att skingra 50 upphetsade andragenerationens invandrare. Genom att förstöra kablar hade ungdomarna mörklagt gatorna.

I Rosengård i Malmö anläggs bränder (bilden) i syfte att locka dit brandkåren. När de kommer på plats möts de av stenkastande ungdomar. Till fyra kvarter i Rosengård åker inte brandmännen utan att polisen först anländer till platsen.

I Tyskland blev nyligen en
brandman svårt misshandlad i samband med en brand i Ludwigshafen då nio personer omkom.

Anledningen till branden var att de boende hade tjuvkopplat strömmen. Huset var bebott av turkiska immigranter och nu är stämningen hätsk bland turkarna i Tyskland. Allehanda konspirationsteorier om branden frodas. Turkiets premiärminister Erdogan (bilden) har kommit med krav på den tyska regeringen att få införa turkisk utbildning och lagstiftning i landet.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

I religionsfrihetens namn bör vi tolerera detta. Vid vallfärden till Mekka ingår att pilgrimerna kastar stenar på tre pelare som representerar satan. Stening av kvinnor är också en gammal sedvänja. Överallt i den islamiska världen kastas med sten.

Jean Moulin sa...

Jag tycker wtf:s reflektion har mycket som talar för sig.

Jean Moulin sa...

Kollade SVT:s och TV4:s hemsidor under rubriken nyheter.

Inte ett ord om detta.

Mörkläggning med andra ord. Varför?

Samma skäl som när Rädda Barnen censurerar om hedersförtryck?

Anonym sa...

Tror det är dags för en manifestation där kultureliten kan tolka stenkastandet i modern dans och samla in pengar till Rädda barnen. Sedan måste man se till att brandmännen och poliserna får gulligare och mindre hotfulla uniformer. Det borde väl lösa det hela?

Anonym sa...

Du glemmer Manchester, der har også været de samme typer angreb over weekenden.

Anonym sa...

Varför tar inte Turkiets President bara hem sina medborgare? Istället för att skälla som en hund på Tyskarna att dom måste ändra på sina lagar! Jag för egen del tror att det bara kommer att bli värre med dom hära muslimfasonerna,och att vi bara har sett början på något riktigt obehagligt......

Anonym sa...

Här är en intressant artikel från finska tv:s webb. Tänk om svenska journalister skrev sånt...

http://svenska.yle.fi/nyheter/kolumnartikel.php?typ=korrespondent&id=120683

Knute sa...

Tack för länken till Svenska Yle Finland, jag ska genast skriva om det!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.