06 februari 2008

Sverige 3:e moskétätaste landet i Europa

Islam sprider sig norrut.
Från
Højrebladet Komet:

Umeå, Sverige: Beslutet är taget. I sommar börjar bygget av världens nordligaste moské. På europeiskt plan delar Sverige nu
tredjeplatsen tillsammans med Bosnien över antalet moskéer per land. Byggnaden kommer att prydas med en 22 meter hög minaret. Till skillnad från opera- och teaterhus får den nya moskén goda parkeringsmöjligheter.

Källa.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är trevligt att dom ska bygga en moske i Umeå, hoppas dom får mycket glädje med den.

Ta en titt på min blogg den är bra.

http://www.cats-cat.blogspot.com/

Anonym sa...

Vad vill du säga med detta? Att du finner moskéer avskyvärda? I Sverige är det knappast någon som går till kyrkan längre och flertalet står tomma. I Göteborg får tex masthuggskyrkan (underbart fin kyrka från sekelskiftet med göteborgs bästa utsikt) satsa på café och turister istället för gudstjänster. Om det finns folk som fortfarande utövar religion och vill ära sin tro utan att trängas i källarlokaler i förorter är det väl helt ok? Sverige är ju inte världens mest tätbefolkade land. Parkeringen byggs förmodligen för att det finns plats för en parkering. eller gör det det? Har inte koll på det geografiska läget. Sluta tänka "vi mot dom" och acceptera folk för vad dom är. Man rår inte för vilken tro man föds in i. Så här ser verkligheten ut och om man inte klarar av det som troende kristen gör man bäst i att åka till umeå och missionera.

Anonym sa...

Det jag inte fattar är att norrlänningar ( som jag alltid uppfattat som klarsynta människor)
inte protesterar mot Stockholmspolitiker som ser till att förgöra Sverige!??

Att personer i samma mening kan använda demokrati och islam? är för mig helt enkelt skrämmande.

magnus sa...

ola: Tror du för ett ögonblick att muslimer djupt religiösa muslimer i Sverige accepterar svenska värderingar om kvinnans absoluta jämlikhet, motstånd mot tvångsgifte, absoluta motstånd mot kvinnlig omskärelse och annat, då är du mer än lovligt naiv. Du är även naiv om du inte förstår att områden med muslimer leder till samma enklavisering som skett och sker på Balkan. Uppbrytning i olika samhällen som kommer i konflikt med varandra.

Det här är även en vanlig uppfattning hos flera av dagens väl etablerade europeiska filosofer, sociologer och historiker, vilka inte blundar för problemet.

Detta islam är inte kompatibelt med svenska värderingar och lagar, och syftet med att komma hit är mission och på lång sikt att Sverige blir muslimskt. Enligt mainstream islam är inga andra religioner acceptabla.

Att svenskarna överger religionen och är inget argument för att vi ska låta etablera islam i Sverige. Vad man än gör bör föregås av överväganden byggda på kunskap. Ditt argument är bara lite allmän reflektion utan förståelse för det egentliga innehållet i detta skeende. Du nämner även "vi och dom", vilket jag vet är ett populärt begrepp inom exempelvis lärarutbildning, där man menar att varje kritisk blick på det annorlunda innebär "vi och dom".

Rädda Barnen (Marianne Nivert) strök nyligen information om bl a könsstympning av flickor och bortgifte med motiveringen att det skapade "vi och dom"-tänkande.

Jag skulle vilja påstå att "vi och dom" är en schablon som kombinerar anklagelse av den som tänker(!) (*) och acceptans av vad som helst.

-

(*) Jo, tänkande är något som inte uppmuntras i dag. Istället är strömlinjeformning efter rådande diskurser det enda accepterade.

Anonym sa...

Wow! Du måste vara mönstersvensken personifierad. Du fattar visst inte vad islam är. Har du överhuvudtaget brytt dig om vad islam förespråkar. Tror du att islam är ungefär samma som kristendomen för du jämför dem ju. Vad tror du predikas av utländska imamer i dessa moskéer?

Mitt råd till dig är att bevaka nyheterna, läsa i all slags media och andra kanaler så får du en fantastiskt klar bild på vad islam i verkligheten är och vad den kan åsamka dig och oss övriga otrogna om ingenting görs.

Du tror att jag skojar? Jag är extremt allvarlig när jag säger detta... ALLA kommer att bli varse vad vi har tillåtit komma in i EU och i Sverige. Vår tolerans har berett vägen för intolerans och ökat våld på våra gator. Men du verkar inte förstå ett skit!

Mitt råd till dig är att du ska ge dig en chans att förstå läget. Vi pratar om din överlevnad på sikt och för hela din familj och det samhälle du tror är tryggt.

Dragonen

Berit sa...

carolin, för det första är inte islam och muslimer liktydigt med en ras!!!!
för det andra, om du förväntar dig att bli tagen på allvar och få dina kommentarer publicerade måste du komma med fakta och sakskäl och inte personliga påhopp.

Anonym sa...

En kommentar till Ola bara:

"Sluta tänka "vi mot dom" och acceptera folk för vad dom är. Man rår inte för vilken tro man föds in i."

Det låter som att religiös tillhörighet skulle vara något genetiskt, likt hudfärg, som inte går att tvätta bort.
När det i själva verket bara är en social konstruktion.

Jag är själv uppväxt i en pingstvänsfamilj och gick i söndagsskola varje söndag som barn och blev påprackad en massa kristen propaganda.

När jag sen blev äldre och började tänka självständigt så slutade jag gå i kyrkan och idag tar jag avstånd från alla religioner.
Man kan inte skylla på att man är född in i en viss religion. Alla kan göra sina egna val.
Finns ju även flertalet exempel på folk som konverterat från en religion till en annan.

Frågar ni mig så anser jag att religion bara är överdrivna vandringssägner som tas på blodigt allvar.
Bara för 100 år sen trodde folk på tomtar och troll. Vad trodde man då inte på för 2000 år sen?

Det fanns ingen radio/TV/internet/tidningar att avslöja såna som Jesus i.
Idag hade paparazzi och mobilkameror avslöjat bibelns alla påhitt på nolltid, som att gå på vatten, klyva havet mitt itu m.m.

Det finns nog motsvarande påhitt i alla religioner.
Jag förespråkar sunt förnuft före religiös hänsyn.

Anonym sa...

Finns det ingen i Umea som vill/kan satta stopp for denna sataniska valdsreligion?

Moskeebygget maste stoppas med alla medel. Hoppas befolkningen tar sitt fornuft tilfanga och ser till att denna valdsreligion inte far fotfaste i Sverige.

Anonym sa...

De, som står bag alt dette, må hade deres fædreland ud over alle grænser.

Moskeer hører ligeså lidt hjemme i Ümeå og Svrige, som ørkensand og mangel på vand.

falkeøje

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.