10 februari 2008

Två sidor av samma mynt: feminism och multikulti


Sverige behöver ett parti som kritiserar både invandringen och feminismen.
När det gäller kritik av feminismen så kan det handla om antingen att kritisera jämställdhetstanken som sådan eller att kritisera feminismen - den som praktiseras i Sverige av staten och vänstern och massmedia - för diskriminering mot män. Med andra ord för svek mot det könsneutrala perspektivet och för att anlägga ett för snävt genusperspektiv när man i stället borde inse, att skrivna som oskrivna lagar förtrycker både män och kvinnor.

Exemplen på hur gammaldags förväntningar på män lever kvar sida vid sida med en ny mansroll är många. Detta för att uttrycka saken diplomatiskt. Med ord som bättre beskriver hur man upplever det som man när man tar del av underhållning i tv eller tidningar, speciellt då damtidningar som Amelia och Tara etc., skulle jag tala om dubbelmoral.


Enligt den feministiska ideologin så är kvinnor alltid i underläge i vårt samhälle. Vilket motsägs av att det finns oändligt många kvinnor som har bättre ekonomi och högre status än de flesta män.

Detta sätt att felaktigt tolka samhället går igen i alla feministiska påståenden, som vid närmare koll alltid visar sig bero på medvetet trixande med statistik.

Män är till exempel överrepresenterade inom
lågstatusyrken
, tvärtemot vad feministerna påstår (t ex sophantering och slakterinäring).

Kvinnor får inte alls sämre behandling vid hjärtinfarkter som Solveig Ternström och SVT påstår. Det dör visserligen fler kvinnor i hjärtinfarkt, men det beror på att kvinnor lever längre än män. Marie Abrahamsson, ledarskribent i SvD, skrev en intressant krönika i ämnet om hur hon lurats av TV-propagandan.

Till och från driver feministerna sina små kampanjer. Lägger dem på hyllan efter ett tag och efter ytterligare någon tid dammar man av dem och kör dem igen.

Helt utan vetenskaplig grund målar man nu upp risken för att kvinnor blir drogade på krogen. Nogsamt undviker man att tala om vad blodprov visar utan allt handlar om subjektiva upplevelser. Den enda noggranna rättsmedicinska kartläggningen som jag känner till är från Storbritannien och omfattar över tusen anmälningar om spetsade drinkar. Inte ett enda test visade spår av GHB eller rohypnol, däremot av rikliga kvantiteter cannabis och alkohol, droger som kvinnorna själva intagit.

Ett annat kärt tema där man bluffar är om kvinnolöner. Att kvinnor generellt tjänar mindre än män bevisar ingen diskriminering. Man kan även jämföra landsändar och etniska grupper och åldersgrupper utan att förklaringen är diskriminering. Men om man sätter likhetstecken mellan inkomst och lön, så bortser man från till exempel från kvinnors högre frånvaro.

Istället för att diskutera den nationella frågan och invandringsfrågan, ägnar man sig åt ett skenproblem i jämställdhetens namn. Om kvinnovåld är ett så stort problem, så borde man kanske vara emot import av hederskulturer till vårt land. Man kanske borde titta på överfallsvåldtäkter och fråga sig varför de flesta överklaganden i hovrätten gäller män med utländsk bakgrund. Man borde fråga sig om de flesta muslimers kvinnosyn är förenlig med jämställdhetssträvandena.

Men här missar både feminismen och det anti-feministiska samfundet och Pär Ström stort, därför att man inte törs beröra invandringsfrågan.

2 Kommentarer:

pela68 sa...

Brilliant!

Hängde en del tidigare på profeministska bloggar och siter just för att debattera inom dessa och många andra ämnen. Lessnade till sist för att jag inte på något vis kunde övertyga dessa radikaler i intellektuell debatt, många gånger på grund utav deras "känsomässiga övertygelse".

Lite grand är det samma sak med religiösa människor i allmänhet och muslimer i synnerhet. Det finns helt enkelt inget utrymme för diskussion. De VET att de har rätt därför att de VET det...- Utan att kunna framföra några som helst sakliga skäl till varför!

"Jag känner att..." ÄR en av de satser som jag avskyr mest.

Dessa människor (än dock) med offerkoftan dragen över huvudet och skallen körd så långt upp i rumpan att de kan känna smaken av det tår- våta yllet skulle behöva en riktig verklighets koll (reality check). Det måste väl ändå finnas någon öde ö där ute som de kan placeras på, där de kan bygga sitt utiopiska samhälle (HA! skulle vara kul att se Main Stream Feminists och hard core muslims samsas).

Jean Moulin sa...

Bra programidé.

Försök sälj den! Det skulle kunna bli som "Expedition Robinson".

Man väljer ut ett gäng talibaner och sedan några medlemmar i Feministiskt Initiativ, och sen får de försöka samsa.

Diskutera Koranen kontra Valerie Solanas SCUM-manifest vid lägerelden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.