21 februari 2008

Ungdomar på väg att falla ur samhället


Inte ursäkta, men förstå, skriver Sydsvenskan om kravallerna och bränderna i Danmark.

Om man tittar på förhållandena i skolan kanske man förstår. Lärarna kräver att de unga bråkiga pojkarna med muslimsk bakgrund ska följa skolans normer, till exempel att lära sig läsa och skriva på landets språk. Men pojkarna har med sig helt andra normer hemifrån, så resultatet blir ömsesidigt förakt. De kräver helt enkelt att lärarna ska underkasta sig deras krav och värderingar.

Nu kommer den springande punkten: låter de bli att bränna skolor om lärarna låter bli att uppfostra dem? Är det meningslöst att försöka integrera dem? Jag gissar att det är politiskt korrekt att svara ja på den frågan. Men då får man vara beredd på att krav på sharia-lagar inte är långt borta.

Inte konstigt att det bara finns en sökande till varje plats på lärarhögskolorna.

Bra att regeringen vill begränsa anhöriginvandringen. Genom det ständiga inflödet av invandrare lyckas aldrig den andra generationen integrera sig utan hålls kvar i ursprungslandets religion och kultur.

Som jag skrivit tidigare, den ungdomsbrottslighet vi ser i Malmö och på andra håll tyder på avsaknad av kristet västerländska värderingar. Brottslingarna har aldrig hört talas om tio Guds bud utan uppfostras med en rövarmoral där "respekt" betyder att den starkaste får rätt och svaghet föraktas. En rövarmoral som får ständig påfyllning av imamernas heliga vrede mot det syndfulla Västerlandet, vilket kan vara en förklaring till de två solariebränderna i Köpenhamn nyligen. De unga gärningsmännen hade den bakgrunden.
SDS

MetroXpress, Danmark SD-kuriren

2 Kommentarer:

Carl T sa...

Ja, faktum är att bränderna inte uteblir om man så lägger sig för muslimernas krav. Svensk skola har i princip underkastat sig mohammedanernas varje krav. Och på lärarutbildningen är underkastesen dogmatisk. Likväl fick brandkåren förrförra året släcka över 500 skolbränder här i landet...

Knute sa...

Når integrationen går begge veje:

Berlingske Tidende har et lille portræt af en ung dansker der var med til den seneste tids brændstiftelser.

»Jeg er dansker, men jeg føler mig som perker, jeg har jo været venner med dem altid, så jeg er ligesom dem. Den eneste forskel er, at jeg spiser gris,« siger Kristoffer.

Det var vennerne, der fortalte ham, at nogle aviser igen havde bragt tegningen af Muhammed med dynamit i turbanen,

»Vi gik helt amok, kastede kanonslag efter politiet, kastede flasker, satte ild til nogle bænke og træer og alt muligt. Busstoppestedet brændte helt ned. Vi var rasende over, at Muhammed blev svinet til igen. Helt ærligt. De holder af deres gud, og tegningen var det samme som at sige: Jeres gud er til grin,« siger Kristoffer og fortsætter:

»Det var også her, at jeg planlagde at sprænge tankstationen i luften. Fordi danskerne er racister. Så kunne I lære det,« siger han.

Ja, det må så være drømmen om at integrationen der går begge veje. Nu vil nogen måske hævde at han bare er socialt belastet og det er han da også, men ville hans løbebane have været anderledes hvis han istedet for sine muslimske venner havde hængt ud med rødderne fra Pinsemissionen?

http://monokultur.dk/2008/02/22/nar-integrationen-gar-begge-veje/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.