07 mars 2008

Avund

"Vi behöver regering för några få anledningar, som att bevara fred, se till att lagar och avtal följs och för att sätta gränser för föroreningar."
"Men regeringar kan aldrig göra något lika bra som den privata sektorn kan, så allt som den fria marknaden effektivt kan förse oss med ska regeringen hålla sig borta från"

Det är en översättning av ett uttalande från John Stossel som jag helhjärtat ställer mig bakom. Vet inte om ni sett TV program i Sverige med denne man, han har bl.a gjort en serie kallad "Give me a break" efter en bok med samma namn.

Han talade nyligen vid en
klimatkonferens där han säger att det socialistiska media aldrig kommer att förstå....deras värld är anti-kapitalistisk. Ludwig von Mises skrev om det redan 1972, och jag vill påstå att den vetenskapliga världen också är anti-kapitalistisk.

Stossel försöker förstå vad det är som driver hatet mot kapitalism och varför människor hatar företag.
Den första anledningen är avundsjuka på rikedom och det andra är att människor ser handel som ett nollsummespel.
Med andra ord, om jag gör en vinst i affärer med dig så förlorar du. Den allmänna meningen är att vinst är acceptabelt så länge som man inte får en vinst på varor och service som någon verkligen behöver.
Detta är ett väldigt okunnigt sätt att resonera men ytterst vanligt.

Denna typ av okunnighet gör att människor hatar företag, speciellt de stora, och det är också samma okunnighet som driver den globala klimatrörelsen.
Ekonomisk okunskap gör människor omedvetna om hur framgångsrik kapitalismen har varit. De ignorerar resultaten därför att de är avundsjuka på de rika. Det är samma sak med "Värme-anhängarna" (warmistas).

Om du ser tillbaka på jordens historia och på den stora bilden kan du väl verkligen inte påstå att du tror att det är människan som orsakar en uppvärmning?
Verkliga vetenskapliga bevis stöder inte alls detta men vi älskar uppvärmningsteorin ändå. Den ger oss nämligen ursäkter för hatet mot stora korporationer speciellt olje-bolagen.

Allt leder tillbaka till avundsjuka.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Allt leder tillbaka till högerns otroliga dumhet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.