21 mars 2008

Jesus på undantag i tv

"Hoppas du på tv-program om påsken i påsk? Då får du leta noga," berättar Dagen. Helgmålsringning blir det på påskafton kl 17.50 i TV2 samt en gudstjänst på påskdagen kl 10. På SVT förklarar man bristen på Jesusrelaterad tv med brist på traditioner.

I övrigt blir det förstås en massa arabnyheter, bland annat en dokumentär om radikala islamister. SVT visar påskafton kl 20 "Muslim i Europa", kl 21 "Irak under slöjan", kl 22 "Muhammed Knut". Vad ruskigt!

Som jag skrivit
tidigare: Är det för att svenskarna ska vänjas vid islamisering och sharia-lagar? Vi går in i islamiseringen med öppna ögon, vi har ju blivit matade med den i tiotals år och är vana vid den.

Inte ett enda inslag om hur det kristna Europa firar påsk, och varför vi gör det. Om man inte ska räkna det kristofobiska program som TV2 visar på påskafton med karikatyrer av påven och kritik av katolska kyrkan för att den inte har kvinnliga präster. Katolska kyrkan är omodern men inte muhammedanismen tycker kommunistjournalisterna på tv. Må det, jag har aldrig hört talas om kvinnliga imamer.

Kommunistjournalisterna tycker att det är omoraliskt att katolska präster lever i celibat men inte att imamer får ha fyra fruar.

Nej tacka vet jag kristendomen. Inte minst kvinnosynen som är totalt väsensskild från islams. Ett exempel på kvinnans värdighet i kristendomen är att det var en kvinna, Maria Magdalena, som Jesus Kristus uppenbarade sig för efter korsfästelsen och gav uppdraget att gå med budskapet till männen, apostlarna.

Med andra ord är det Maria Magdalena som uppfann kristendomen genom att komma med budet att Jesus var uppstånden från de döda.

Det är inte bara på Sveriges television som kristna jagas.
Kristna är världens mest förföljda visar nya undersökningar från en tysk organisation för mänskliga rättigheter. 80 procent av de personer som mördas på grund av sin religion är kristna. Det rör sig om flera miljoner människor som förföljs, och talet är stigande. Kidnappningar, våldtäkter, tortyr, fängelsestraff och mord. Listan är lång över de förföljelser som kristna just nu utsätts för i länder som Irak, Nordkorea, Saudi-Arabien och Somalia.

Flera hundra kvinnor har under senare år blevit bortförda av muslimska män enbart i Egypten. Kvinnorna tvingas att konvertera till islam och hamnar därefter i tvångsäktenskap där våldtäkt är en del av deras vardag.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Maria Magdalena??
I min bibel står det Maria från Magdala.
Varför måste man poppa upp de bibliska namnen?

Knute sa...

Wikipedia: Hon kallas även Maria Magdalena eftersom tillnamnet, som troligen åsyftar födelseorten, kom att uppfattas som ett egennamn.

"Maria Magdalenas evangelium" upptäcktes 1896 som en papyrusbok från 400-talet. Det äldsta utkastet till evangeliet är författat på grekiska under första århundradet efter Kristus.

Texten finns på Wikipedia

Anonym sa...

Alla religioner är kvinnoförnedrande i någon mån. Att "representanter" från olika religioner argumenterar om denna sak är fruktansvärt absurt. Diskussionerna om att Maria FRÅN Magdala var prostituerad har förekommit, samtidigt som bibeln säger att kvinnan skapades som mannens avbild.

Eller varför inte: "Ni kvinnor, underordna er era män, som det anstår kristna." (Kol 3:18)

Jag försvarar varken islam eller koranen på något sätt, utan jag säger bara att alla religioner är kvinnokränkade. Ett sekulariserat samhälle är ett bra samhälle.

Carl T sa...

Robin B, du läser Bibeln som fan själv, och glömde f.ö. att fortsätta citera Paulus. Vad säger ahn sedan? Och hur tolkas det av de historiska kyrkorna?

Har du, sedan, någonsin frågat dig varifrån Västerlandets ideal om jämlikhet överhuvud kom? Från yttre rymden? Du får läsa på litet grand, gärna på andra sidor än ateisternas ("humanisterna"), och lägga den sekulära dogmatismen åt sidan.

Att ställa islam och kristendom sida vid sida är hur som helst direkt barnsligt.

From Sweden with Grief sa...

Bra sagt aloysius, Nya Testamentet är så annorlunda i sin kvinnosyn jämfört med islam. Synen inom islam på mannens sexualitet skulle få ryktet om Maria Magdalenas eventuella prostitution att verka som amsagor.
Det finns teoribildningar om att man försökt att "skriva ned" hennes medverkan i den första kristna kretsen, och vad är mer effektivt än att skylla en kvinna som hora. Jag är tillräckligt mycket feminist för att känna igen kvinnoföraktet och kan mycket väl föreställa mig ett riktat kvinnohat mot de kristna. Även inom kristenheten då en religion stelnar till en dogm, kan en sådan syn uppstå.

Anonym sa...

Som jag tidigare nämnde, så är det så grymt barnsligt av folk från diverse religioner att skylla kvinnoföraktet på varandra, istället för att inse att nästintill alla religioner har en hög grad av kvinnoförakt.

Nya testamentet skrevs ungefär på 50-talet efter vår tideräknings början, och gamla testamentet långt innan det. Är det verkligen klokt att leva efter så pass gamla texter, när vi vet att förakt i allmänhet och kvinnoförakt i synnerhet förekom?

Många har lyckats få för sig att feminismen och tankarna om jämställdhet har sin grund i koranen, vilket jag finner helt absurt. De feministiska tankarna, likväl de om de mänskliga rättigheterna, har sin grund i franska revolutionen.

Att Sverige är världens jämlikaste land, samtidigt som det är världens mest sekulariserade land ser jag inte som en ren slump. Kristendomen och islam borde ta itu med dessa problem, och istället för att skylla på varandra, åtgärda de problem som finns i era dogmböcker.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.