08 mars 2008

Madame Sarkozy tämjer mäktiga män


Vackra italienskan Carla Bruni, sedan en månad gift med Frankrikes president, Sarkozy, har som kanske bekant sagt att hon finner monogami "tråkigt".
Antagligen uttryckte hon därmed i klartext vad många kvinnor och män tycker, fast inte vågar säga.

Vi uppfostras att tro att kvinnor är mindre intresserade av sex än män, men den bilden förändras allt mer. Enligt en artikel i brittiska Daily Telegraph blir franska kvinnor allt pilskare, emedan 20 procent av tillfrågade unga fransmän sade sig helt ointresserade av sex.

I en understreckare i Svenska Dagbladet läste jag för några år sedan att osäkerheten om faderskap var grundorsaken till kvinnoförtrycket i arabiska och afrikanska länder.

En osäkerhet som vi sett inte är helt grundlös. Kanske detta säger något om den kvinnliga sexualitetens sanna natur. Att den egentligen, en gång väckt, är starkare än den manliga.

På tal om Afrika så finns det även byar där man accepterar att kvinnor har älskare. På Steve Sailers hemsida läste jag att dessa brukade dyka upp när männen gick på jakt. Och att det ansågs ofint av männen att komma hem före utsatt tid och därmed avslöja sina fruar. "Urban" eller snarare "rural" legend?

Den franska aristokratin på 1700-talet tyckte precis som madame Sarkozy att monogami var tråkigt. Madame Sarkozy kallar sig manstämjerska. Bland annat har hon "tämjt" Mick Jagger och Eric Clapton. Hon är dock en kräsen tämjerska. En man skall vara mäktig för att hon skall bli intresserad.

Hennes make var tidigare borgmästare och blev när han förrättade ett bröllop i rådhuset kär i bruden. Hon blev senare madame Sarkozy (numera Nicolas "ex").


Hat tip View From The Right

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.