23 mars 2008

Ännu en anledning till att göra något medan tid är

Swedewatch berättar att "varenda arabaffär i Malmö numera säljer jointpapper och tillbehör i ett utbud som definitivt inte står Christiania efter. AFA och Allah går hand i hand i knarkträsket."

Även i Danmark har potentaten ett finger med. Ledarna för
invandrar-gänget Black Cobra tröttnade på oroligheterna i danska städer i februari och gav order om at vandaliseringen skulle sluta. Bränderna och polisinsatsen störde deras narkotikaförsäljning.

Via avlyssningar hörde polisen folk från Black Cobra - en av landets största och mest fruktade ligor - ringa till en rad unga i Kalundborg, Greve och Hundige.

Hur kunde de veta, vem de skulle ringa till? Frågar sig Hodja, som träffande kallar de kriminella gängen för shariapolis.

Politikerna är chockade över att ligorna har så väl fungerande nätverk i invandrarstadsdelarna att de kan stoppa oroligheter.

- Det är extremt obehagligt att vi har en stat i staten som opererar på detta sätt, där de övertar styrningen från polisen. Det är oroväckande att det är så organiserat, säger Peter Skaarup, Dansk Folkeparti,
Retsudvalgets ordförande.

Tacka vet jag Sverige, vi har vårt folköl och vår falukorv. Än så länge, snart får vi också shariapolisen på oss. Förresten, är inte den organiserade brottsligheten minst lika "framgångsrik" här som i Danmark?


Brottslighetens hårda kärna

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Varken en repressiv eller liberal drogpolitik är idealisk. Båda varianterna har nackdelar. Vad man måste fråga sig är vilken variant som är minst
samhällsskadlig.

Vidare man måste fråga sig varför man för hundra år sedan kunde ha en liberal drogpolitik utan ett utbrett droganvändande och sociala problem med droger.
Svaret är den ungdomskultur, det "68" som DN tackade i en huvudledare igår, som uppmuntrade till cannabis som den alternativa drogen till alkohol. Detta ensamt är naturligtvis inte hela orsaken utan till detta kommer en generell ansvarslöshet skapad av ett för generöst bidragssystem som uppmuntrar till dagdriveri, p-piller, liberal abortpolitik, dalt med kriminella, etc.

En repressiv drogpolitik får i ett samhälle som vårt samma samhällsskadliga effekter som spritförbudet i USA 1919-33, som skapade den ekonomiska basen för maffians infiltration av amerikansk politik, fackföreningsrörelse, polis och näringsliv.

Dansk Folkeparti är rationellt nog att inse, att man inte kan bekämpa narkotikaproblem med förbud och polis. Därför stöder man gratis heroin till heroinister. I Sverige betecknas detta som att "ge upp" och "cynism", men vad är alternativet? Är det inte större cynism att vara för en så repressiv narkotikapolitik att man medvetet
låter narkomaner dö i överdoser och av sitt missbruksliv i syfte att avskräcka ungdomar att börja med droger?

Jag har länge funderat på om inte en lämplig drogpolitik vore en kombination av heroin och crack via apotek mot läkarrecept (Liverpool-modellen) och coffee-shops à la Holland, dvs. ställen där man får sälja, köpa och röka cannabis.

Eller som i Bryssel där det numera är tillåtet att röka hemma, men inte utomhus.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.