25 mars 2008

Rör inte min brandman!

(Tack/förlåt till Per Westberg för rubriklån !)

"Efter flera allvarliga attacker, sabotage och hot mot räddningstjänsten har brandmännen fått nog. Inom kort presenterar de en egen rapport där de kräver krafttag från bland annat Räddningsverket."
TV4

"Räddningsverket ska satsa 2,7 miljoner kronor i ett forskningsprojekt för att utröna varför brandmän och poliser angrips med raketer och stenar när de försöker släcka bränder i invandrartäta områden [. . .]

Att hålla på och utreda och undersöka bakomliggande orsaker är bortkastade resurser och ger bara dessa gangstrar som håller på med dessa brott uppmärksamhet.

Istället kunde man utrusta brandbilarna med vattenkanoner som ett komplement till brandbekämpning."

Sd-Kuriren

Hör, hör!

5 Kommentarer:

Per Westberg sa...

Klart att Du ska låna den rubriken.

Jean Moulin sa...

Tack för det, Per. Oklar över din politiska profil och tänkte att du kanske misstyckte att bli "citerad" på en "islamofobisk" blogg!

Per Westberg sa...

Man får tåla en del i yttrandefriheten. Men i sak kan jag konstarera två saker:
1. Brandbilar har ofta utrustning som kan liknas vid vattenkanoner.
2. Den ska definitivt inte användas som ett försvar mot angripare.
3. Räddningsverkets projekt är bra.

Jean Moulin sa...

Och med vad skall brandmännen försvara sig?

Om de får poliseskort, hur långt i våldsanvändning skall polisen få gå?

När gatudemonstranter i Göteborg 2001 kastade potentiellt dödande gatustenar mot demokratins första skyddslinje, var det fel av polisen att skjuta skarpt mot en av huliganerna?

Anonym sa...

Varför vattenkanoner? Ladda skarpt istället. Det är hål i huvudet att tro att man kan krama alla till allmän kärlek och harmoni. Vi hade något i den stilen, men den försvann. Halal-hippies kan följa med på retur- resan och stanna i den underbara kulturella smältdegeln. sen kan dom kramas hur mycket dom vill i MENA. Så får vi lugn i vår enfaldiga avkrok.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.