22 april 2008

5,7 miljarder, 57 miljarder, eller 570 miljarder?


TA NED SKYLTEN tycker landshövding Björn Eriksson, tidigare också rikspolischef och chef för Tullverket. Han skriver i
SvD att kommunerna måste tvingas ta emot flyktingar, annars kommer Sverigedemokraterna att få fler röster i valet.

Ett ologiskt resonemang, blir inte effekten den motsatta? Folk gillar säkert inte att tvingas ta emot flyktingar utan att tillfrågas. I synnerhet som 95 procent inte har giltiga skäl att få asyl utan lockas av vår generösa välfärd. Men å andra sidan föreställer sig Eriksson att det blir lättare att dölja invandringens kostnader om staten tar över styret från kommunerna, vilket skulle göra människor mindre benägna att rösta på Sverigedemokraterna. Om jag har förstått hans resonemang rätt.

Han skriver: "En fara med oklarheter i styrning och tillsyn är att rasistiska rörelser konverterar dem till pseudofakta." Någon som begriper? Pseudofakta, är det nyspråk för invandringens verkliga kostnader?

"Trots att det finns demografiska och ekonomiska bevis för att vi behöver invandring, senast i Långtidsutredningen 2008:14, så inbjuder bristen på kvalitetssäkring och revision från statens sida till främlingsfientlig populism."

Sverige behöver INTE invandring. Det hjälper inte hur många Långtidsutredningar makthavarna beställer, fakta talar för sig själv. I vissa invandrargrupper är arbetslösheten nära nog total. Borde inte dessa börja arbeta och smälta in i samhället först?5,7 miljarder kr går till kommunerna som ersättning för flyktingmottagande. Denna summa är bara en bråkdel av invandringsindustrins kostnader. De som jobbar i denna industri är förstås intresserade av ökad invandring och blundar för att den innebär nedskärningar på alla andra områden.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Sverige behöver visst invandring; dels för att det finns hål på arbetsmarknaden som nuvarande arbetskraft inte förmår fylla, dels för att invandring berikar Sveriges kultur (t.ex. "Lilla Al-Fadji" på femman), dels för att Sveriges ekonomi gynnas av bättre kontaktnät ut i världen och dels eftersom det är för mycket inavel i detta landet.

Anonym sa...

Du har humor Nisse!

Anonym sa...

Humor och ironi är aldrig fel även då det gäller tabubelagda ämnen som migration.

Anonym sa...

Samma ruttna åsikter som för femton år sedan. De kommer hit för att leva på vår välfärd. De kommer hit och tar våra jobb. De kommer hit och tar våra kvinnor. Samma argument användes i hitlertyskland.

Knute sa...

Anonym, det är stor skillnad på hur judarnas situation var i Hitlertyskland och muslimernas i dagens Europa. Tror du att svenskarna skulle få för sig att bygga koncentrationsläger? De var inte speciellt rasistiska den gången och än mindre idag. Sådana där jämförelser är befängda med tanke på att judarna i Europa fortfarande förföljs, denna gång av muslimer.

Anonym sa...

knute, många vet i dag inte något om judarnas utsatta situation i tredje riket och som slutade i folkmord. Det enda de vet är att nazityskland var dåligt (för femton år sedan?) och därför klipper de till med det "argumentet" i hopp om att liknelsen skall få tyst på motparten
Det är bedrövligt och ett hån mot offren för nazismen (och en annan totalitär ideologi som f ö lever och frodas i Sverige).

Anonym sa...

I Australien har man en skatt på ca 25% för en medelinkomstagare, 10% MOMS och en Big Mac kostar där ca 20 kr.

I Sverige har man en skatt på ca 35% för en medelinkomstagare, 25% MOMS och en Big Mac kostar ca 33 kr.

Varför denna skillnad?

Jean Moulin sa...

Sign. "Nisse" träffar huvudet på spiken när han skriver "det är för mycket inavel i detta landet".

Det är det på grund av invandringen:

"Invandrarbarnen är klart överrepresenterade bland de svårt handikappade barnen. Det visar undersökningar från specialskolor i
flera europeiska länder. En huvudorsak tros vara att det inom flera invandrargrupper är vanligt med giftermål mellan nära släktingar. Det som av tradition binder samman familjerna kan också bli ett allvarligt problem."

Vi

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.