20 april 2008

Arbetarna röstar inte längre på vänstern


Ett citat från Corriere della Sera, 15 april 2008, via Brussels Journal

Den radikala vänstern har försvunnit. Kommunister och gröna har förflyktigats, åtminstone från parlamentet. De har inte en enda senator eller ledamot i det italienska parlamentet. I de förbluffade ögonen på regnbågsfolket gjordes natten ännu svartare av Silvio Berlusconis triumf, de imponerande framgångarna för Lega Nord och det svårbemötta påståendet från dess ordförande Umberto Bossi: ” Arbetarna har röstat på Lega Nord.” Konstpaus: Arbetarna röstar inte på vänstern längre. Lega Nord är det nya arbetarpartiet.”

Bäva månde Jinge & Co? Eller är svenskarna så bedövade av massinvandring, politisk korrekthet och bidrag att det aldrig skulle kunna hända här?

Lega Nord vill skärpa lagarna för att komma åt den illegala invandringen som är ett stort problem i Italien. Man vill ha en urvalsprocess för att få en annan sorts invandrare.

svd
sds

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. I Danmark röstar redan majoriteten av arbetarna på VKO, och samma tendens finns i USA. Tyvärr ännu ej i Sverige. Jag tror att det delvis beror på att värdefrågorna ännu ej tagit samma plats här. Fortfarande röstar folk på ekonomisk jämlikhet, även om det innebär att dom måste köpa ståndpunkter i värdefrågorna dom inte står för.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.