08 april 2008

Arga arabnyheter

Skulle Iran skaffa sig kärnvapen tyder mycket på att andra länder i grannskapet, som Egypten och Saudiarabien, följer efter.

- För mig är det helt uppenbart att ett stort Mellanösternkrig står på dagordningen, jag skall bara vara lite försiktigare med att tidsbestämma det, skriver
Jan Hårstad på den norska bloggen document.no:

Det intressanta med
mat-kravallerna i Egypten är att de inte är dominerade av hungriga arbetare och husmödrar, men av pojkar på 15-16 år som uppför sig helt efter modell av ungdomen i de palestinska intifadaerna.

Upproren i de islamiska förstäderna 2005-07 i Frankrike var också modellerade efter Palestinaintifadaerna och så sannerligen fick vi inte också en dansk intifada och, en kopia från Saint-Denis.

Förr eller senare kommer Egypten att hamna i händerna på
Muslim Brotherhood (Ikhwan), det hjälper inte hur många ledare Mubarak fängslar. Ungjihadisterna vandrar den vägen och den dumma Mubarak går också till massiv arrestering av kritiska bloggare som definitivt inte tilhör fundamentalismen.

Den stora mardrömmen för den israeliska generalstaben är om den stora och moderna egyptiska armén faller i händerna på Ikhwan-bröderna.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

De där människorna där nere i mellanöstern verkar inte trivas om de inte får plåga, lemlästa och mörda varandra. De är hur fantasirika som helst när det gäller att hitta anledningar och oförrätter att hämnas.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.