23 april 2008

Avslöjande e-postlista

Via Tobias Strucks blogg fick jag nys om en artikel i Expressen, som ni bör läsa.

I den berättas om "Antirasistiska Akademien" förkortat "ARA", som håller sig med en e-postlista där deltagarna uttrycker betydligt mer extrema åsikter än vad de gör i den offentliga debatten.

"På ARA:s e-postlista odlas dessutom en 'vi mot dom'-attityd. Man anar fiender överallt. När Örebroforskaren Fuat Deniz mördades skrev en skärrad Masoud Kamali att det kunde vara rasistiskt motiverat: 'Snart kan vi inte ens gå fria på våra institutioner och arbetsplatser.'

Det är överlag mycket hårda omdömen som forskarna fäller i sina mejl.

Personer med invandrarbakgrund som inte delar analysen av det svenska majoritetssamhällets förtryck behandlas mycket bryskt; namn som Nyamko Sabuni, Evin Rubar, Mauricio Rojas och Dilsa Demirbag-Sten återkommer som måltavlor i mejlväxlingarna. Lars Leijonborgs kommentar till mordet på Deniz beskrevs som en 'sjuk formulering', av genusvetaren Katarina Mattson.

När Nyamko Sabunis, Jan Björklunds och Erik Ullenhags debattartikel om att få invandrarflickor att delta i sexualundervisning publicerades i DN den 6/3 skrev sociologen Adrian Groglopo att folkpartiet bedriver 'svensk raspolitik i sin fascistiska form'.

Efter nyheten att svenska universitet har samlingar med kranier hävdade universitetslektorn Mekonnen Tesfahuney att västerlandet nu bevisat att: 'nekrofili och kannibalism är rasismens ’egentliga’ drivkraft."

Expressen

4 Kommentarer:

Varjager sa...

Visar bara att vi ger stenålders forskare för mycket tid och pengar.

Jean Moulin sa...

Oklar över om de här forskarna får skattepengar till sin svenskfientliga verksamhet. Rimligen är det så, men "Antirasistiska Akademien", är det skattefinansierat?

Vidare får jag en känsla av att deras radikalism och utländska bakgrund gynnat snarare än missgynnat dem i deras karriärer.

Anonym sa...

Fantastisk artikel. Tack för tipset EKP o Struck.

Läser vanligen inte Expressen kultur.

Säfflemannen

Jean Moulin sa...

Bloggar-Ali är inte lika impad. Tycker Antirasistiska akademiens åsikter om vem som är rasist och fascist samt nekrofil plus kannibal är helt kosher och halal.
T ex Leijonborg, Rojas, Sabuni, artikelförfattaren, etc.

Esbati.blogspot.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.