14 april 2008

BussburkaEn busschaufför anställd av bussbolaget Arriva i Malmö blev avstängd från jobbet efter att vid förorten Rosengård ha nekat en 22-årig kvinna med heltäckande slöja tillträde till bussen och anmodat henne att kliva av med hänvisning till att plagget omöjliggjorde identifiering och kontroll av färdbevisets giltighet. Kvinnan hörsammade inte uppmaningen utan fortsatte in i bussen och kontaktade polisen.

Hade chauffören befogenhet att kräva att kvinnan blottade ansiktet? Ja, om kvinnans biljett krävde identifierbarhet. Nej förresten, även utan sådan biljett. Chauffören har ansvar för säkerheten ombord. Eftersom hon inte ville visa ansiktet borde hon ha stigit av bussen. Alltså absurd dhimmitude att stänga av denne busschaufför. Typisk islamistisk provokation iscensatt av någon imam för att testa gränserna. Och för att inkassera dhimmi-skatt, precis som i fallen med
badhusdamerna och skinksmörgåsmannen. Burkakvinnan har nu fått 25 000 kr i skadestånd av bussbolaget.


Bild
: Kulturell relativism

Slöjan ett fängelse

7 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Vi har sedan 1933 ett förbud mot uniformer. Uppenbarligen gäller det inte religiösa sådana. Den religiösa friheten liksom den politiska har begränsningar (fråga Jehovas Vittnen eller de som drabbas av förbud mot koscher- och halalslakt). Om nu den religiösa friheten inte är större än den politiska, varför skall det vara tillåtet att bära religiös uniform men inte politisk?

Svante Nycander.se

Anonym sa...

Det gäller inte religiösa sådana. Se på frälsningsarmén.

From Sweden with Grief sa...

Det påminner mig till viss del om situationen i Tyskland under Hitlers olika politiska turer. Det fanns en grupp människor som kallade sig "Tysklands kristna" som försökte sig på att förena nazism och kristen tro. Det var många år sedan jag läste om deras halsbrytande tilltag, och minns inte vilka bibelställen och på vilka bevekelsegrunder de tyckte nazismen hade relevans. Det handlade inte om att det var judar som dödade Jesus, som jag minns.
Nu är ju tyvärr islam också en religion och det verkar slinka in bra. Märkligt är det iallafall att kristendomen ska rensas ut från alla tänkbara ställen, men islam finns det ingen som helst begränsning för. Obegripligt med tanke på att islam också är ett politiskt system.

Anonym sa...

Ultra V slår till igen. Jämföra Sverige med nazityskland. Lågvattenmärke.

Jean Moulin sa...

Tack för exemplet med Frälsningsarmén. Men de har i alla fall inte sjalar för ansiktet eller ens solglasögon.

Knute sa...

Klarsynta Ultra V slår till igen och avslöjar etablissemangets smygtotalitära mentalitet.

From Sweden with Grief sa...

Tack Knute för stödet!:) Anonym kanske borde bidra till debatten med lite vettiga argument. Att sitta på nätet och anonymt skriva surmagade struntsaker verkar urtrist, men man väljer ju att leva sitt liv som man vill.
Undrar om det är samma anonym som härjade loss hos mig för ett tag sedan? Där kan man tala om begreppsförvirring och ett allmänt otrevligt beteende.

Om jag nu ska fundera vidare på islam och nazismen ur den vinkel anonym såg det, är nazismen beundrat av islam på ett sätt som jag inte minns att dessa "Tysklands kristna" försökte argumentera för. Man beundrade verkligen inte Hitler, men försökte hitta ett sätt att överleva. Den som läst denna bloggen kan knappast ha missat muslimers vurm för Hitler och hans teorier. Så om det är någon som jämför islam med nazismen så är det muslimer själva. Tyvärr!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.