20 april 2008

Grattis John Birch Society 50 år!

Satir ur Mad som jag inte kunde motstå (så bra tecknat)!

Säg saker som CNN:s Glenn Beck, att "John Birch Society verkar bara vettigare och vettigare", och vänstern och pseudo-högern anklagar dig för sinnessjukdom.

Starta ett korståg för den lille mannen mot eliternas utplundring och egoistiska förräderi, som CNN:s Lou Dobbs, och ärevördiga New Yorker publicerar en artikel med rubriken "galen som helvete".

Härskarteknik - studera och lär! Tänk när man kan få människor att upprepa fraser man uppfunnit som om de vore papegojor. Visst måste det ge en kick?

Historien lär oss att många som förlöjligats initialt i längden får rätt.

John Birch Society är ett exempel.

Sällskapet bildades i Indianapolis 1958 av en pensionerad godisfabrikant från Boston, Robert Welch. Syftet var att agera folkbildare om maktelitens ränksmiderier och hemliga agendor.

Welch hade blivit medveten om dessa som delegat till republikanska partiets konvent 1952, där den konservative isolationisten Robert Taft
berövades nomineringen av internationalisten Dwight Eisenhower, som hade färre delegater men bättre utsikter att vinna det årets presidentval på grund av sin status som krigshjälte. "Ike" var mannen bakom de allierades invasion av Normandie i juni 1944, D-day.

Robert Taft Club

Welch var ordförande i en amerikansk arbetsgivarorganisation och supporter till senator Joe McCarthy, som Venona-dokumenten avslöjat hade rätt om den kommunistiska infiltrationen av Washington.

The Eastern Establishment med bas i New York City, närmare bestämt bland bankirfirmorna på Wall Street, med sina blåblodiga anor från Mayflower, utgör USA:s absoluta överklass. Dessa aristokrater har alltid haft mer gemensamt med klassfränder i andra länder än vanligt folk i det egna landet. Patriotismen har därför varit grund.

I efterkrigsvärldens globalisering har den tunnats ut och USA:s överklass har blivit mer internationalistisk. Självklart vill den ha öppna gränser för arbetskraft och kapital. Det vill de flesta kapitalister.

Det är förklaringen till att både demokraterna och republikanerna, som kontrolleras av överklassen, förhalat alla försök att stoppa den illegala massinvandringen från Mexiko om ca tre miljoner individer per år. Illegal invandring i den skalan driver ned löner och försvagar facket.

På den lille mannens sida står inte bara hjältar och patrioter som Lou Dobbs utan sedan femtio år John Birch Society. Må det existera i femtio år till!

The New American (se länkarkivet!), The New Yorker,
Wikipedia
Wikipedia, Wikipedia Townhall.com
You Tube

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.