20 april 2008

Har du kramat ett träd i dag?

Med tanke på Earth Day som infaller på tisdag.

Oroar du dig över varje liter bensin du tankar, varje bit av hushållspapper du använder, varje tomburk du kastar bort?
Du kanske liter av den nya sjukdomen Eco-ångest?

Artikeln beskriver hur personer som ständigt oroar sig över nedskräpning, vattenföroreningar och miljöförstöring kan drabbas av rädsla, dåligt samvete, ilska, förvirring och depression.

De stackars drabbade personerna oroar sig så mycket att de får fysiska smärtor i form av värk i axlar och nacke; de lider av utmattning och sömnlöshet.
Sarah Edwards är ett typexempel. Hon åker bara till affären var tredje vecka, värmer inte alla rummen i sitt hus, komposterar allt och har egen brunn.
Ändå lider hon av eco-ångest. Hon kan inte hantera det faktum att hon bidrar till den globala uppvärmningen vilket ovillkorligen leder till miljöförstöring och utrotning av djur.

Tack och lov finns det hjälp att få!

En ny vetenskap, sk. eco-terapi eller eco-psykologi fokuserar på hur mycket tid en person tillbringar i naturen och vad man gör för att rädda planeten. En av dessa psykologer säger att hon behandlar dussintals patienter varje månad till ett pris av runt 100 dollar per timme.

Det hjälper att gå ut i skogen och krama ett träd eller varför inte hålla andan några minuter varje dag...det borde nedbringa mängden koldioxid.

Se upp alla ni som inte återanvänder alla flaskor och burkar. Det kan bidra till att ni eller grannen får ett sammanbrott och blir förvirrad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.