30 april 2008

Historiker med dåligt politiskt omdöme

Ännu en i raden av akademiker som bytt ut Marx mot Muhammed. Den brittiske historikern Tony Judt har fått en lång USA-kritisk artikel publicerad på Sydsvenskans kultursida.

Bland annat försöker han relativisera den islamiska terrorismen genom jämförelser med tidigare terrorism i historien. Men antalet muslimska terrorangrepp sedan 11 september 2001 har just passerat siffran 11 000, det går inte att bortförklara.

Den muslimska folkvandringen till Västvärlden nämner han inte alls.

Han anklagar USA för att demonisera sin fiende. Islamisternas demonisering av Väst nämner han förstås inte. Han är besatt av att finna fel hos demokratierna men märker inte den islamiska världens barbari.

Islamisterna för krig mot oss sedan 1400 år antingen vi vill eller inte. Den moderna islamiska terrorismen började redan på 1920-talet och har ökat hela tiden sen dess.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Jag har inte läst någon av Tony Judts böcker, däremot två böcker av hans läromästare Eric Hobsbawm, brittisk marxistisk historiker. Arbetarrörelsen och klasskampen förklarar inte allt. Marxismens logik leder in i återvändsgränder.

From Sweden with Grief sa...

Det var en lång artikel med en argumentation som jag inte förstod riktigt. USA är fortfarande starkt traumatiserat av Vietnam-kriget, och Irakkriget sliter på landet.
Hur kan han ha missat det uppenbara? Eller är det jag som lyssnat och lyssnar på gnällspikarna i USA, och han ser en annan bild av kriget?

Berit sa...

Artikelförfattaren ägnar sig åt det typiska amerikafientliga resonemanget med så oändligt många avsiktliga snedvinklingar att det är alltför tidsödande att bena upp och argumentera.
Tyvärr präglas våra läroanstalter numera av den sortens lärare.
Vänster-eliten tror av någon anledning att bara för att vår teknologiska utveckling har gått framåt har människans natur och intelligens också ändrats.
"Vi som kan flyga till månen borde..... eller, vi lever ju nu i år 2008....."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.