13 april 2008

Leif G W Persson har fel igen!


I torsdagens Efterlyst i TV3 stod besserwissern bredvid Hasse Aro och sade att han inte trodde att det var den haffade 42-årigen som kidnappat Engla.

Direkt efter dubbelmorden i Linköping på en liten skolgrabb och en kvinna som ingripit var han lika tvärsäker om att mördaren skulle snart vara gripen. Det var över tre år sedan.

DN

Hur ofta har han haft fel när inte jag uppmärksammat det?

Angående dubbelmorden på de små barnen i Arboga sade Leif G W Persson den 29 mars: "Morden lösta inom en vecka"

Expressen

4 Kommentarer:

Florestan sa...

För att vara en obotlig streber, är GW en ganska sympatisk sådan. Till personen, på avstånd betraktad alltså. Att uppskatta original är upphöjt till en dygd i min bok. Däremot är det svårt att bortse från GW:s brister och ganska selektiva behandling av verkligheten. Vore han bara en smått excentrisk drygpelle som satt och sluddrade ur sig statistik i tv på lättimiterat manér, kunde det väl få gå.

Som relativt många ur den generationen är han ogenerat nedlåtande och intolerant gentemot uppfattningar som går emot hans egna, och dessa egna uppfattningar kan gärna vara precis hur grovt tillyxade som helst, professors titel till trots.
När jag i ett annat sammanhang hörde GW brodera ut (på Svt) vilken rättviseälskande feminist han är och tala om könsmaktsordningen, då stängde jag av burken.

Anonym sa...

Leif GW går ju på statistik. När det då inträffar något som bjärt avviker från det vanliga så får han naturligtvis fel.

Jean Moulin sa...

Båda era kommentarer är beaktansvärda. Tack för dem.

Tobias Struck sa...

Jean. Detta handlar nog främst om att Leif har ett vetenskapligt perspektiv. Han är ju professor: Han går på det statistiskt sett vanliga. Och det är ovanligt att sexualbrottslingar antastar både barn och vuxna. De brukar välja antingen det ena eller det andra. Dessutom visste ju ingen då att den misstänkte hade mördat tidigare.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.